Anafartalar’da yüzde 200 zamma sert çıktı

Güncelleme Tarihi:

Anafartalar’da yüzde 200 zamma sert çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 00:00

ATOBaşkanı Sinan Aygün, terör saldırısıyla yıkılan Anafartalar Çarşısı esnafından yüzde 200 ile 400 arasında zam isteyen bina sahibine sert çıktı. Aygün, "3-5 ay ya da bir yıl kira almazsanız ne olur" diye sorarken, zam isteği için "Çılgınlık, vicdansızlık ve tecrübesizlik" değerlendirmesini yaptı.

ANKARA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, "Anafartalar esnafından yüzde 200 ile 400 arasında kira artışı istemek, çılgınlıktır, vicdansızlıktır, tecrübesizliktir" dedi. Anafartalar Çarşısı ve Civarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Tanrıverdi ve beraberindekiler, Aygün’ü makamında ziyaret ederek, çarşıya bir süre önce yapılan terörist saldırı sonrasında kendilerine verdikleri destekten ötürü teşekkür ettiler.

SORUNLAR DEVAM EDİYOR:

ATO Başkanı Aygün, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Ankara’da ilk kez bir iş merkezine terörist saldırı gerçekleştirildiğini ve bu saldırı sonucunda 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlattı, ölü sayısının daha yüksek olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti. Anafartalar Çarşısının sorunlarının hala devam ettiğine dikkati çeken Aygün, çarşının sahibi Emek İnşaat’ın; önemli bir saldırı atlatmış ve müşteri kaybetmiş esnaftan yüzde 200 ile 400 arasında değişen oranlarda kira artışı talep ettiğini kaydederek bu durumu eleştirdi. Çarşı esnafının önemli bir badire atlattığını ifade eden Aygün, "3-5 ay ya da bir yıl kira almazsanız ne olur?" diye sordu. Aygün, çarşıdaki dükkanlara yüzde 200 ile 400 arasında zam yapılmasını ise "Çılgınlık, vicdansızlık ve tecrübesizlik" olarak değerlendirdi.

BİNAYA TALİBİZ:

Çarşının özelleştirilmesi halinde yaklaşık 200-250 esnaf ile burayı almaya talip olduklarını da belirten Aygün, "Nasıl olsa her şeyi satıyorsunuz. Eğer derdiniz para ise bedeli ne ise orayı almaya razıyız" dedi. Çarşı esnafının sonuna kadar arkalarında olduğunu da belirten Aygün, kira artışı ile ilgili kararın da geri çekilmesini istedi. Aygün, yüksek kira artışlarının geri çekilmemesi halinde ’çarşının çökeceğini’ bildirdi.

Saldırı sonrası desteğinizi unutmadık

ÇARŞIesnafının zaman zaman kepenk kapatma önerisinde bulunduğunu, ATO olarak buna karşı çıktıklarını da belirten Aygün, "Ama bıçak kemiğe dayanınca gerekirse bunu da yaparız" diye konuştu. Anafartalar Çarşısı ve Civarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Tanrıverdi de, çarşıya yapılan terör saldırısı sonrasında ATO Başkanı Aygün’ün kendilerine verdiği desteği unutmalarının mümkün olmadığını belirterek teşekkür etti. Tanrıverdi, Aygün'e bir de plaket verdi.

Ziraatçi tepkisi

TÜRKİYE
Ziratçiler Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın üzüm üreticisi Mehmet Boğa’ya karşı söylediği sözleri sert bir dille eleştirdi. Yetkin, "Çiftçiye hakaret süreci Tarım Bakanıyla başladı, Başbakanla sürdü ve Meclis Başkanıyla devam ediyor. Türk çiftçisi tüm bunları göz önüne alarak 22 Temmuz’da tercihini kullanacaktır" dedi.

Çiftçi Boğa tarafından Arınç’a söylenen sözlerin art niyet taşımadığını dile getiren Yetkin, yaşanılan sürelerin demokrasiye ağır darbeler vurduğunu ve Türk çiftçisinin onurunun zedelenerek, küçük düşürüldüğünü ifade etti.

TZD Başkanı İbrahim Yetkin, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın üzüm üreticisi Mehmet Boğa’ya karşı söylediği "Sağdan soldan laf atarsanız, hem kötü niyetli hem saygısız olursunuz" sözlerini eleştirdi. Yetkin, Arınç’ın sözlerini hayretle karşıladıklarını ve Türk çiftçisinin el üstünde tutulması gerekirken bu tür davranışlara maruz kaldığını dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!