İran’a uyku haram

Maçın 90+5. dakikasında Fas’ın kendi kalesine attığı gol, İranlılar’ı sokaklara döktü. Özellikle başkent Tahran caddeleri karnaval yerine döndü, çifte bayram yaşandı.

Haberin Devamı

İran’ın Dünya Kupası’ndaki ilk maçında Fas’ı 1-0 yendiği mücadeleden sonra kuşkusuz en çok sevinen isim İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani oldu. Sarıksız ve sivil kıyafetle karşılaşmayı izleyen ve bu anları sosyal medyadan paylaşan Ruhani, turnuva boyunca elinden düşürmediği çayıyla takımının 12’nci oyuncusu olmaya devam edecek gibi.

İran’a uyku haramFas’ı kendi kalesine attığı son saniye golüyle yenen İran, maçı TV’den izleyen cumhurbaşkanı Ruhani’yi de çok mutlu etti.

Galibiyet, Ruhani gibi İran halkını da olağanüstü derecede sevindirdi. Başta başkent Tahran olmak üzere İran’ın birçok kentinde galibiyeti kutlayan İranlılar, bazen durumu öyle abarttı ki, bir çok kişi havai fişekler yüzünden saatlerce uyuyamamaktan yakındı.

Haberin Devamı

20 YIL SONRA İLK KEZ
Fas’ı 90+5’te rakibin kendi kalesine attığı golle yenen İran için bu galibiyetin anlamı büyüktü. Çünkü İran, Dünya Kupası’nda en son 1998’de ABD’yi yenmişti. Yani cuma günü 20 yıl aradan sonra ilk galibiyet geldi.

İran’a uyku haramİran sokaklarında Fas galibiyetinin ardından yaşanan coşku gecenin geç saatlerine dek sürdü.

Yazarın Tüm Yazıları