NBA finalinde aynı senaryo

Dünyanın 1 numaralı basketbol organizasyonu NBA’de müthiş bir tempoyla gün aşırı oynanan ve 7.maçlara giden iki konferans finalinin ardından finallere kalan takımlar belli oldu.

Haberin Devamı

İki seride de 3-2 geriye düşmelerine ve saha avantajı rakiplerinde olmasına rağmen son 3 sezonun finalistleri Golden State Warriors ve Cleveland Cavaliers takımları arka arkaya 4.defa NBA Finallerinde kozlarını paylaşacak.

Daha önce 2015 ve 2017 finallerini 4-2 ve 4-1’le saha avantajı elinde olan Golden State kazanmış, 2016 finalleri ise tarihi bir geri dönüşe sahne olmuş ve Lebron James önderliğinde Cleveland 3-1 geriye düştüğü final serisini 4-3 kazanarak şampiyon olmuştu.

NBA finalinde aynı senaryo

31 Mayıs Perşembeyi 1 Haziran Cuma’ya bağlayan gece başlayacak olan final serisinde tüm maçlar yine S Sport ekranlarından canlı olarak yayınlanacak, bakalım bu sene ortaya nasıl bir hikaye çıkacak.

Haberin Devamı

NHL’DE FİNAL SERİSİ DEVAM EDİYOR

Buz Hokeyi Ulusal Ligi NHL Stanley Cup’ta da final serisi başladı. 2 sezondur şampiyonluğu göğüsleyen Pittsburgh Penguins’i bu sefer elemeyi başaran Washington Capitals, konferans finalinde Tampa Bay’ı da geçerek finale kalmayı başarmıştı.

Batı konferansında ise Vegas Golden Knights,  kendileri açısından çok rahat geçen bir konferans finali serisinde Winnipeg Jets’i 4-1’le geçerek batı şampiyonu olmayı başarıp, saha avantajını da elde etmişti.

NBA finalinde aynı senaryo

Pazartesi gecesi başlayan serinin ilk maçında ev sahibi Vegas 6-4 kazanarak, şampiyonluk yolunda bir adım öne geçti. Final serisinin 2.maçı ise Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece 03’te oynanacak ve serinin tüm maçları Fox Sports’dan canlı yayınlanacak.

NBA Finalleri ile NHL Finallerindeki hiç bir karşılaşma çakışmayacak, böylelikle ABD’li sporseverler bu iki final serisinin de keyfini doyasıya çıkaracaklar.

AFYON İÇİN HAYAL GİBİ BİR SEZON

Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un kalecisi Hakan Canbazoğlu’nun adeta tek başına takımını Süper Lig’e taşımasının ardından, 3.Ligde de yükselme maçları oynanmıştı. Geride bıraktığımız Pazar akşamı Mersin’de Türkiye Profesyonel Liglerinde sezonun son maçında 2. Lig Play-Off Finalinde Sakaryaspor ile Afyonspor karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Yarı final ilk maçında sahasında Keçiörengücü’ne 1-0 kaybettikten sonra umutlarını kaybetme noktasına gelmiş olan Afyonspor, rövanşı Ankara’da 4-2 kazanmayı başarmış, Sakaryaspor ise Gümüşhane deplasmanında 4-1 kazandıktan sonra, adeta hazırlık maçı havasında geçen rövanş maçını 2-1 kazanmış fakat takımın önemli oyuncularından Batuhan Karadeniz’in maçın son dakikasında gördüğü kırmızı kartla, cezalı duruma düşmesi sonucunda sarsılmıştı.

NBA finalinde aynı senaryo

İşte bu ortamda gidilen final maçını Afyonspor 2-1 kazanarak, gelecek sezon Spor Toto 1.Lig’de yer alacak 18.takım olmayı başardı.

Afyon’un basketbol takımı da komşuları Uşak’ın Basketbol Süper Liginden düştüğü sezonda, Süper Lige yükselme hayali kuruyor.

Haberin Devamı

İstanbulspor Beylikdüzü ve Konya Selçuklu Belediyesi’ni eleyerek, finalde Bahçeşehir Koleji’nin karşısına çıkan Afyon takımı final serisinde 2-1 önde, 1 maç daha kazanmayı başarırlarsa, gelecek sezon Süper Lig’de yer almayı başaracaklar.

NBA finalinde aynı senaryo

Serinin 4.maçı Cuma günü 14’te oynanacak, serinin tüm karşılaşmaları Tivibu Spor’un şifresiz kanalından canlı yayınlanıyor.

Futbol takımının şampiyonluk yaşadığı bu sezonda Afyon şehrinin basketbol takımı da Süper Lig’e yükselmeyi başardığı takdirde, Afyon şehri için uzun yıllar unutulmayacak masal gibi bir sezon geride kalmış olacak.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları