Şehircilik çalıştayında ödüller sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Şehircilik çalıştayında ödüller sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 10:36

İZMİR'de, Atatürk’ün 135’inci doğum yıldönümü onuruna İzmir'i Sevenler Platformu (İZSEV) tarafından düzenlenen Planlı Şehircilik Tasarım ve Yenileme Çalıştayı'nda sektör temsilcileri bir araya geldi, başarılı şehir tasarımcılarına ve uygulamacılarına ödül verildi.

Haberin Devamı


Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda, düzenlenen etkinlik; ana sponsor AKG Gaz Beton ve İzka İnşaat ile Erdil İnşaat Grubunun destekleri ile gerçekleştirildi. Teknik danışmanlığını Yüksek Mimar Dr. Hüsamettin Özkaymakçı'nın yaptığı Çalıştay kapsamında tüm zamanların en başarılı şehir tasarımcılarına ve uygulamacılarına, Dr. Behçet Uz Planlı Şehirleşmeye Katkı Üstün Hizmet Ödülleri de verildi.
1983 Yılında Dr. Behçet Uz’un öncülüğünde kurulmuş olan, Türk Başarı Ödülleri Kurulu'nun (TÜBÖK) Seçiciler Kurulu ile İZSEV İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Namık Çevik ve TÜBÖK Genel Direktörü - İZSEV Başkanı Sancar Maruflu’da tarafından verilen ödüller; başarılı tasarımlarından dolayı Orhan Erdil’e ve Güngör Kaftancı’ya, başarılı uygulamalarından dolayı; Cevat Durak’a, Abdül Batur’a ve Murat Demirer’e, Başarılı Mesleki Sorumluluklarından dolayı; İzmir Mimarlar Odası’na, İzmir İnşaat Mühendisleri Odası’na ve İzmir Şehir Plancıları Odası’na verildi.

Haberin Devamı


KENT YENİLEMENİN ÖNEMİ ARTIYOR
Çalıştay'ın koordinatörü ve Hisdaş Firması Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Maruflu, günümüz kent yaşamında kentsel yenileme süreçlerinin öneminin her geçen gün arttığını ve yenileme süreçlerinin de mutlaka toplumun ihtiyaçlarına cevap veren, geniş sosyal alanlar, yeşil alanlar ve yolları da gözeterek gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Maruflu, Cumhuriyet Türkiye’sinde yıkılmış ve yakılmış kentlerin yeniden tasarımında ve yaratılmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün de önder ve lider olmuş bir değer olduğunu vurguladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!