Milli Reasürans’ta 'Parlayan Yıldızlar Gecesi'

Güncelleme Tarihi:

Milli Reasürans’ta Parlayan Yıldızlar Gecesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2019 15:38

İş Sanat, Parlayan Yıldızlar projesiyle klasik müziğe gönül vermiş genç müzisyenlere ışık tutmaya devam ediyor. Mart ayının Parlayan Yıldızları, piyanist Beril Eren ve violist Fikret Diril'e sorularımızı yöneltik.

Haberin Devamı

Beril Eren

1993 yılında doğan ve 2006 yılında piyanoya başlayan Beril Eren, ilk olarak İstanbul Özel Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde Ofelya Aleskerova ile çalıştı. Sonrasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı’nda Melin Molla ile piyano çalışmalarına devam etti. Aynı yıl 'Türk Bestecileri Konseri’nde yer alan Eren, 2012 yılında 'Opus Erasmus 2' projesi ile Fransa’ya gitmeye hak kazandı ve burada çağdaş müzik dalında orkestra ile iki konser verdi. 2012 yılında Hilary Demske’ın derslerine katılan genç sanatçı halen MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda yüksek lisans eğitimi görüyor. Beril Eren, piyano çalışmalarını Prof. Esin Onay Kanberoğlu ve özel olarak Öğr. Üyesi İris Şentürker ile sürdürüyor.

İş Sanat’ın bu ay ki Parlayan Yıldızlar konserinin yıldızlarından biri sizsiniz, neler hissediyorsunuz?

Haberin Devamı

 Milli Reasürans’ın muhteşem atmosferinde resital veriyor olmanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Bu şansı bana verdikleri için, İş Sanat ailesine ve Sayın Serdar Yalçın hocama çok teşekkür ederim.

Gelecekteki müzik kariyerinize dair hayalleriniz neler?

Yüksek lisans yapmamın yanı sıra, konservatuvarda sözleşmeli öğretim görevlisiyim. Yaptığımız mesleğin bir usta-çırak ilişkisi üzerine kurulduğuna inanıyorum. Yani, bizim mesleğimizde bir hocanın, bir öğrencinin üzerinde çok büyük etkisi var. Bildiklerini doğru aktarabilmesi, öğrenciye yaptığı mesleği sevdirmesi ve her daim yol göstermesinin önem taşıdığını düşünüyorum. Tam da bu noktada hocam İris Şentürker’e bana bu mesleği sevdirdiği için çok teşekkür ederim. Ben konser piyanistliğimin yanı sıra, iyi bir akademisyen olmak ve bildiklerimi en iyi şekilde öğrencilerime aktarmak istiyorum. Mesleğini koşulsuz seven, hırs olmadan, sadece sevdiği için bu mesleği yapan öğrenciler yetiştirmek istiyorum.

 Müziğe olan ilginizi nasıl keşfettiniz?

Samimiyetle söylemek gerekirse, ben dikkat dağınıklığı olan bir çocuktum ve bu benim bütün yaşantımı fazlasıyla etkiliyordu. Ailem de bir enstrüman çalmamın bu problemime bir çözüm olacağı düşündü ve 13 yaşında Pera Güzel Sanatlar’a hobi amaçlı gitmeye başladım. 3 ay sonunda, bu hobimi hayatımın merkezi haline getirmeye, meslek olarak yapmaya karar verdim. Hocam, Ofelya Aleskerova’nın yetenekli olduğumu söylemesi ve konservatuvar eğitimi almam konusundaki ısrarı da piyanist olma kararımı etkiledi. 10 ay sonunda da seviye sınavını geçerek, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’na kabul edildim.

Haberin Devamı

Milli Reasürans’ta Parlayan Yıldızlar Gecesi

Fikret Diril

1999 doğumlu Fikret Diril, 2008 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda, Prof. Dr. Aslı Çivicioğlu ile keman eğitimine başladı. Hocalarının yönlendirmesi ile viyolaya geçmeye karar veren sanatçı, Türkiye Ulusal Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın (TUGFO) üyesi oldu. Prof. Cihat Aşkın'ın kurduğu Aşkın Ensemble Orkestrası’nda da çalışmalarını sürdüren Diril, eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda, Göknil Özkök ile devam ediyor

İş Sanat’ın bu ay ki Parlayan Yıldızlar konserinin yıldızlarından biri sizsiniz, neler hissediyorsunuz?

Haberin Devamı

Öncelikle bana bu şansı verdikleri için İş Sanat’a ve Soylu ailesine çok teşekkür ederim. Böyle bir etkinlikte yer aldığım için çok mutluyum, sabırsızlıkla konser gününü bekliyorum. Çok güzel bir akşam olacağını umuyorum.

Gelecekteki müzik kariyerinize dair hayalleriniz neler?

İlk başta okulumu bitirip daha sonra yüksek lisans için yurt dışında önde gelen konservatuvarlarda eğitimime devam etmek istiyorum. Müziğimi hem solistlik açısından hem de orkestracılık acısından geliştirmek istiyorum. Dünyanın önde gelen orkestraları ile konserler vermek istiyorum.

Müziğe olan ilginizi nasıl keşfettiniz?

Müziğe olan ilgimi ailem vasıtasıyla keşfettim. Ailemin de müzisyen olması benim müziği sevmemde çok etkili oldu. Müziğe başladıktan sonra konservatuvar sınavlarına girdim ve konservatuvarda okumaya hak kazandım. Hala Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda okuyorum.

Eren ve Diril’in 25 Mart Pazartesi akşamı saat 20.30’da Millî Reasürans Konser Salonu’ndaki konserlerini ücretsiz olarak izleyebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!