Kırmızı baretlilerden eylem

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı baretlilerden eylem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2017 19:47

İş Güvenliği Uzmanları kırmızı baretleriyle yaşanan iş kazalarından dolayı iş güvenliği uzmanlarının haksız yere suçlanarak yargılanmasına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Grup adına açıklama yapan Cemal Gürol Özpalandar herhangi bir durumda asıl sorumluluğun işverende olduğunu belirterek, “Bizler işverenin bulundurmak zorunda olduğu fakat sözünü dinlemek zorunda olmadığı danışmanlarız, rehberleriz, eğitimcileriz, yol göstericileriyiz” dedi.

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI GÜVENDE DEĞİL’

Taksim Tünel Meydanı’nda İSG Platform öncülüğünde toplanan çok sayıda İş Güvenliği Uzmanı, kırmızı baretlerini takarak eylem yaptı. Grup “Haksız durum toplanma alanı”, “İş güvenliği uzmanları güvende değil”, “Rehberliktir işimiz, hapis değil yerimiz, “Haksız yere suçlanmak istemiyoruz”, “İş güvenliği uzmanları günah keçisi olmasın” şeklinde dövizler taşıdı.  İş güvenliği uzmanlarının iş kazalarından dolayı haksız yere suçlandığı ve yargılandığı mesajını veren grup,  bu nedenle toplum nezdinde oluşan yanlış algıları düzeltmek amacıyla bir araya geldiğini vurguladı.

Haberin Devamı

‘BİLİRKİŞİLERİN ÜTOPİK BEKLENTİLERİNDEN RAHATSIZIZ’

Basın açıklaması öncesi konuşma yapan İSG Platform Başkanı Numan Yedikardeş, iş kazalarını önlemek için iş güvenliği uzmanlarının bütçesi ve yetkisi olmadığını bu yetkinin işverende olduğunu vurguladı.  Ardından basın açıklaması yapan Cemal Gürol Özpalandar şunları söyledi: “Bizler işverenin bulundurmak zorunda olduğu fakat sözünü dinlemek zorunda olmadığı danışmanlarız, rehberleriz, eğitimcileriz, yol göstericileriyiz. Bizim tespitlerimizden, önerilerimizden ne derece faydalanacakları işverenin takdiridir. Asıl sorumluluk devredilemez şekilde işverende ve işyerinde yetki sahibi olan yöneticilerdedir. Bazı bilirkişilerin sahanın gerçeklerinden bihaber olarak, uzmanlardan hayatın olağan akışına aykırı derecesinde ütopik beklentilere sahip olmasından rahatsızız. Bu bilirkişilerin raporlarında kaza ile illiyet bağı olmayan ihmal ve uygunsuzluklarda dahi uzmanlara kusur tayin etme eğiliminde olmalarından rahatsızız. Bu yüzden sistem sorunlu olacak, uzman sorumlu olacak, olmaz öyle şey diyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!