Mimar Sinan'ın kayıp vasiyeti yerine getirildi

Güncelleme Tarihi:

Mimar Sinanın kayıp vasiyeti yerine getirildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2018 17:12

Süleymaniye Camii’nin 2008 yılındaki restorasyonu sırasında ortaya çıkan Mimar Sinan'ın kayıp vasiyeti Gürsoy Vakfı tarafından yerine getirildi.

Haberin Devamı

Mimar Sinan’ın vakfiyesinde yer alan ve her yıl Muharrem ayının 10.  gününde Süleymaniye Camisi civarındaki evinde aşure hazırlanarak fakir fukaraya dağıtılması vasiyetini yerine getiren vakfı yönetimi, kazanlarla aşure dağıttı.

Mimar Sinan'ın türbesinin yanında düzenlenen etkinliğe Mimar Sinan'ın Süleymaniye'deki türbesinde imam hatipler tarafından Kur'an-ı Kerim okudu. İstanbul Müftüsü Yılmaz da yaptırdığı duanın ardından, Mimar Sinan'ı anlattı. Sinan’ın taşa şekil ve kıvam vererek, şehri ruh üflediğini ifade eden Yılmaz, “Mimar Sinan İstanbul'a bütün dünyanın kıskanacağı bir cami inşa etmekle kalmayıp, insan düşüncesinin erişilmesi güç sınırlarından birini tespit etti. Ülkeye insaniyet duygusu verdi” diye konuştu.

Mimar Sinan'ın vakfiyesinde "Her Muharrem'in 10'unda cami görevlileri benimle ilgili hatim okusun. Türbemin başında dua etsinler. Onlara şu kadar hediye verilsin. Ayrıca etrafta oturan fakir ve fukaraya, yemek ile aşure dağıtılsın" şeklindeki talebini aktaran Hasan Gürsoy, "Yaklaşık 8 senedir Mimar Sinan'ın vakfiyesinin bir şartını yerine getiriyoruz. Bunun için çok mutluyuz. Yaklaşık 5 bin kişiye bu vakfiyenin gereği her Muharrem'in onunda aşure dağıtıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Turgut Gürsoy da vakıf olarak bu geleneği sürdüreceklerini belirtip, "Unutulmuş olan vakfiyeyi, kendi vakfiyemizle birleştireceğiz” diye konuştu.

Vakıf yönetimi, etkinliği katılan eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da, davetlilere aşure ikramında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!