Bekçilik sınavı soruları yayımlandı! Soru ve cevap anahtarı nasıl öğrenilir?

Güncelleme Tarihi:

Bekçilik sınavı soruları yayımlandı Soru ve cevap anahtarı nasıl öğrenilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2019 21:01

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından alımı gerçekleştirilecek olan çarşı ve mahalle bekçisi alımında heyecanlı bekleyiş sona erdi. 13 Temmuz'da gerçekleşen bekçilik yazlı sınavı soruları adayların erişimine açıldı. Sınavın A grubu ve B grubu kitapçıkları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet sitesi üzerinden görüntülenecek. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra ise bir sonraki süreç başlayacak. İşte, bekçilik sınavı soruları ve cevapları.

Haberin Devamı

13 Temmuz tarihinde, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen bekçilik yazılı soru ve cevap anahtarı yayımlandı. Adaylar, bekçilik sınavı sorularına bakanlığın internet sitesi üzerinden erişim sağlayacaklar. Sınav sorularına ilişkin itirazlar dilekçeleri ise 18 Temmuz'a kadar gerekli yerlere yapılan müracaatlarla devam edecek. İşte, bekçilik sınavı yazılı sınav soru ve cevap anahtarı.

2019 yılı içerisinde alımı yapılacak olan bekçilik alımı yazılı sınavı geçtiğimiz günlerde gerçekleşmişti. Bekçilik yazılı sınavı, meb.gov.tr internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Adaylar soruları internet sitesine giriş yaparak görüntüleyecekler. Ayrıca sınav soruları Polis Akademisi, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet siteleri üzerinden de öğrenilecek.

Haberin Devamı

BEKÇİLİK SINAVI SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

SINAV SORULARINA İTİRAZ SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

13/07/2019 tarihinde yapılan 2019/1. ve 2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavlarına katılan adaylar, Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi http://www.meb.gov.tr ya da http://www.odsgm.meb.gov.tr adresinde yayımlanan sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itiraz dilekçelerini 18 Temmuz 2019 tarihi saat 17.00’a kadar şahsen veya faks ile POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞINA ulaştıracaklardır. İtirazlara ilişkin değerlendirme sonuçları 24 Temmuz 2019 tarihinde adaylara dilekçelerinde belirtecekleri irtibat numaraları ile bildirilecektir.

Adaylar, itiraz başvurularını MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile 20 TL (yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu/ATM işlem fişi ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T. C. kimlik numarası, adı, soyadı, imzası, iletişim bilgileri, banka dekontu/ATM işlem fişi olmayan dilekçe ile yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Haberin Devamı

BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bekçilik sınav sonuçları, 07 Ağustos Çarşamba günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açılacak. İtirazlar 09 Ağustos 2019 tarihi saat 17.00’a kadar aynı usullerle yapılacaktır.

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Her soru eşit puan ağırlığına sahiptir. Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü
kullanılacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

BAKMADAN GEÇME!