Çocuğum hangi okula gidecek? E Okul sorgulama sayfası

Güncelleme Tarihi:

Çocuğum hangi okula gidecek E Okul sorgulama sayfası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2018 17:58

Çocuğum hangi okula gidecek sorusunun yanıtı yüz binlerce çocuk sahibi vatandaş tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya devam ediyor. Okula yeni başlayacak çocuklar için E Okul sistemi üzerinden hangi okula kayıtlı olduğu oldukça rahat bir şekilde öğrenilebiliyor. Peki, çocuğum hangi okula gidecek? İşte, E Okul sorgulama sayfası.

Haberin Devamı

Çocuğum hangi okula gidecek sorusunun yanıtı yüz binlerce veli tarafından büyük bir merakla araştırılmaya devam ediyor. Veliler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın interaktif platformu e-Okul üzerinden çocuklarının hangi okula kayıtlı olduğunu rahatlıkla öğrenebiliyorlar. Peki, çocuğum hangi okula gidecek? İşte, E Okul sorgulama sayfası.

ÇOCUĞUNUZUN HANGİ OKULA KAYITLI OLDUĞUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

OKULA YENİ BAŞLAYACAK ÇOCUKLAR İÇİN UZMANLARDAN ÖNERİ

Uzmanlar, okula yeni başlayacak öğrencilerin velileri için şu uyarılarda bulundu:

ÇOCUĞA ZAMAN TANIYIN VE DUYGULARINI ANLAYIN

1- Çocuğun duygularını anlamaya çalışın. Yetişkinler için de taşınmak, yeni bir eve alışmak, iş değiştirmek, yeni bir iş ortamına alışmak biraz stresli ve zaman alıcı olabilir. Bu nedenle çocuğun okulda ilk günler biraz kaygılı olması normal.

Haberin Devamı

2- Çocuğa zaman tanıyın. Annenin güvenli kollarından, öğretmenin kucak açtığı, yeni arkadaşlıklar edineceği yeni bir ortama alışmak zaman alacak. Okul oryantasyon programına ve ilk günlerine çocuğun devamını sağlamak ona vereceğiniz en önemli destek.

3- Vedalaşmaları kısa tutun. Okulun ilk günü anne-babalar da çocukların yanında kalmak, onları gözlemlemek, sınıfta ne yapacağını, nasıl duracağını görmek isteyebilir. Ancak okul ortamında onların varlığı, çocuğun okula alışmasını, okulda bir birey olarak diğer çocuklar gibi hareket etmesini güçleştirir. 

BAHANELER KARŞINDA KARARLI OLUN

4- Kaygı yaşayan pek çok çocuk, “karnım ağrıyor, midem bulanıyor” gibi şikayetlerle okula gitmek istemez ya da ağlayarak direnç gösterebilir. Hatta bu süreçte “bugün okula gitmeyeyim, yarın giderim” gibi anne-babaları iknaya çalışabilirler. Bu noktada tutarlı ve kararlı durmak önemli. Çocuğunuza “ağlama, üzülme” demek yerine duygularını anlamak ve “şu an endişe duyuyorsun ama geçecek” diyerek destek olmak daha doğru.

5- Okul hayatına ilk defa başlayanların ilk gün kaygısı normal. Çocukların okula bir ay içinde tam alışması bekleniyor. Eğer devam eden bir kaygı varsa uzman desteği almak iyi olabilir.

Haberin Devamı

6- Okul uyumu ve ilk gün kaygısıyla baş etme konusunda okullar ve öğretmenler oldukça deneyimli. Anne babaların da çocuklarına destek olmak için sakin, sabırlı kalmaları ve okulla işbirliğinde olmaları süreci kolaylaştıracaktır.

ONU OKUL HAYATINA ÖZENDİRİN

7- Okula başlamadan önce birlikte okul alışverişi yapmak, çocuğu okula hayatına özendirmek ve nasıl olacağıyla ilgili bilgi vermek onun okula alışması konusunda yardımcı olabilir.

8- Kısa süre içinde okula ve arkadaşlarına alışan çocuğun güven duygusu artarak okuldan ve öğrenmekten keyif almaya başlayacak.

BAKMADAN GEÇME!