İsveç'te şok olay: Siyah giyimli adamlar 97 araba yaktı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2018 06:48

İsveç'in ikinci büyük şehri Göteborg'ta bazı siyah giyimli insanlar 97 araba yaktılar. Bu araba yakanların çete mensubu oldukları zannediliyor. Göteborg kentinin Frölunda ve Hjallbo bölgelerinde 80, başkent Stockholm'ün Skarhalmen bölgesinde 7, Uppsala kentinde 6, Malmö ve Helsingborg'da ise 2'şer araç kundaklandı.

Haberin Devamı

Şahısların arabaları yakmaları saat 22.00 sularında başladı. İsveç devlet televizyonu SVT'ye konuşan Göteborg Emniyet Müdürlüğü'nden Claes Dahlström, kundaklama olayları nedeniyle çok sayıda polis ve itfaiye aracının sevk edildiğini söyledi. 

Araçların yüzü maskeli gençler tarafından kundaklandığını belirten Dahlström, araçların yanlarında taşlar ve patlamaya hazır maytap bulduklarını ifade etti.
Dahlström, olayda kimsenin yaralanmadığını ve saldırganları yakalamak için operasyon başlattıklarını kaydetti.

Başbakan Stefan Löfven, olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi.
Araçları yakan gençlere seslenen Löfven, “Kendi geleceğinizi yaktınız. Ailenizin geleceğini yaktınız, bütün komşuların geleceğini yaktınız. Halkın buna tepki göstermesi lazım ve bu tür olaylara izin vermemesi lazım.” ifadelerini kullandı.
Löfven, farklı kentlerdeki kundaklama olaylarının organize bir saldırı olabileceğini ve bundan endişe duyduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Bir yangının yakınında bulunan yaşlı görgü tanığı şunları söyledi
"Üç dört siyah giyimli adam gördüm. İçlerinden biri ateşli molotof kokteylini arabalara doğru attı. Sonra yüksek sesle bir patlama duyuldu." 

Bir başka görgü şahidi ise; "Siyah giyimli kişiler araçları ateşe verdiler. Daha sonra molotof kokteyli ve benzin şişelerine benzer bir şeyler attılar ve olay yerinden hızlıca kaçtılar" dedi.

Göteborg'daki kurtarma servisi, alarm ve yönetim operatörü Dan Lindqvist, "Arabalar 5 ayrı bölgede yakıldı. Binek arabaları, bir karavan, küçük bir kamyon tamamen kullanılmaz hale geldi. Yangınların çıktığı ilk 3 bölgede Frölunda, Hjallbo ve Trollhattan'da yangınlar söndürüldü. Yaralanan olup olmadığı hakkında bir bilgimiz yok" diye ifade etti.

İsveçte şok olay: Siyah giyimli adamlar 97 araba yaktı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!