Steinmeier’le görüşmeyi İlkay istemiş

Güncelleme Tarihi:

Steinmeier’le görüşmeyi İlkay istemiş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 12:18

İlkay Gündoğan ile Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluştular diye günlerdir Almanya'da eleştirilerin hedefinde. “Alman milli takımından çıkarılsınlar” diye kampanya yapanlar bile var. Özil ve Gündoğan, bu tartışmalara son vermek için Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ile de görüştü. Buluşma Berlin'de Cumhurbaşkanlığı sarayı Bellevue'de oldu. Ancak buluşmayla ilgili de spekülasyonlar yapılmaya başlandı.

Haberin Devamı

ALMAN Futbol Federasyonu'nun (DFB) baskısı üzerine iki futbolcunun Steinmeier ile buluştuğu iddia edildi. Bu şüphe, “Bak korktular, nihayet akılları başlarına geldi” gibi yanlış bir algı oluşturdu. Ama bu şüphenin doğru olmadığı anlaşıldı.

Bild Gazetesi'nin haberine göre buluşma fikri İlkay Gündoğan'a ait. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “Sayın Cumhurbaşkanıma saygılarımla” yazılı formasını hediye eden İlkay Gündoğan, DFB menejeri Oliver Bierhoff'a bir yazı yazarak, Cumhurbaşkanı Steinmeier ile bir buluşma organize etmesini istedi. DFB, Cumhurbaşkanlığı müsteşarı Stephan Steinlein'la bağlantıya geçti ve hızla bir randevu tarihi ayarlanması için düğmeye basıldı. Gündoğan, Dubai'deki tatilini kesip Berlin'e geldi. Özil, Gelsenkirchen'de aile ziyaretindeydi. O da Gelsenkirchen'den Berlin'e gelerek birlikte Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştüler.

Haberin Devamı

Steinmeier’le görüşmeyi İlkay istemiş

‘ÇOCUKLARIM BU ÜLKEDE YAŞAYACAK’
Görüşmenin ardından Twitter’dan açıklama yapan Gündoğan, Steinmeier’e neler söylediğini şöyle anlattı:
“Alman Futbol Federasyonu ile görüşmek için Dubai'de tatilimi kendi isteğimle yarıda kestim. Özellikle Cumhurbaşkanı Steinmeier'in bizi kabul etmiş olmasından büyük memnuniyet duydum. Cumhurbaşkanı benim bakış açımı anlamaya çalıştı. Ben de kendisine şunu söyledim: Ben Almanya ve Alman Milli takımıyla özdeşim. Ama aynı zamanda ailemden gelen bir de Türk yanım var. Çok açık söyleyeyim, ben ailemin memleketine ve köyüne sevgisine saygı duyuyorum. Benim büyükannem ve büyükbabam halen orada yaşıyorlar. Ailemin ikinci memleketi ise Gelsenkirchen. Davranışıma yönelik eleştirileri anlıyorum. Ama benim, değerlerimizi paylaşmadığım eleştirileri beni çok yaraladı. Ben Alman vatandaşıyım ve Alman milli marşını okuyorum. Ama benim için çok daha önemlisi, benim çocuklarım da bu ülkede yaşayacak.”

BAKMADAN GEÇME!