GeriSeyahat Altın barın altın kokteyli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Altın barın altın kokteyli

Altın barın altın kokteyli

Edition Hotel’in de, içindeki dünyaca ünlü restoran Cipriani ile Billionaire Club’ın açılışı da büyük olay yaratmıştı. Otelde son bir aydır da ‘Richie Rich’ (Zengin Rich) partileri düzenleniyor. Gold Bar’daki partilerin gözde içeceğiyise ‘Altın yapraklı Gold Kokteyl’

İstanbul Levent’te geçen mayıs ayında açılan Edition’ın kapısından içeri girer girmez karşınıza çıkan Gold Bar’da, bir otel barından ziyade New York’taki havalı lounge’lardan birinde olduğunuz izlenimine kapılıyorsunuz. Edition Hotel’in ‘lüks yaşam tarzı’ konseptine uygun olarak Ian Schrager tarafından dekore edilen Gold Bar’da gül ağacı ahşaplar ve baskın bej renkler konuklara ev sıcaklığı hissini veriyor. Mekânın ihtişamını ancak Fransız kumaş ve derisi koltuklara oturup etrafa bakınca anlıyorsunuz. Tavanda bile altından yapraklar dikkat çekiyor.

Dünyada çok az bulunan siyah sedefle bronzdan yapılan barın hemen arkasında da tropik bir akvaryum yer alıyor. İçinde okyanus balıklarının yüzdüğü akvaryumun tüm kontrolü internet bağlantısıyla Almanya’da bulunan bir şirket tarafından yapılıyor. Yani su ısısı ve ışık seviyesi gibi değerlerde bir değişiklik olunca doğrudan müdahale ediliyor. Masalarda kullanılan malzemeyse hayvan boynuzu. Arka tarafta geniş bir divan bölümü yer alıyor. Bu bölümü grup partileri için kapatabiliyorsunuz. İçerideki ağır başlı havadan sıkılanlar terasta soluklanabiliyor. Yeşillikler içinde, mumlarla aydınlanan terasa oryantalist bir hava hâkim. Pazartesi ve salı hariç her gün 19.00-22.00 arasında piyanist eşliğinde bu barın konuğu olabiliyorsunz.

ALTIN YAPRAKLA BAŞLAYIN 800 LİRALIK KONYAKLA BİTİRİN

Gold Bar’ı diğer bar otellerinden ayıran en önemli özelliği içki mönüsü. Bu mönüde mojito veya martini gibi popüler ve çok bilinen içkiler yok. Lüks bir barda zaten olması gereken temel içkilerin yerine ‘Miksoloji’ başlığı altında Hawaii’nin ünlü miksolojistlerinden Christian Self’in hazırladığı sıra dışı kokteyller var. Örneğin rakı, kavun, nane ve peynir gibi çilingir sofrasından tanıdık malzemeler havalı ‘A’la Turca’ kokteylinde buluşuyor.
Mekânın en iddialı içkisi barın adını taşıyan ‘Gold Kokteyl’. Hem şampanya hem de beyaz şarapla yapılan kokteylin içinde altın yaprağıyla kaplanmış bir çilek bulunuyor. Tabii ki bu çilek de afiyetle yeniyor. Yine çok az bulunan mürver çiçeği likörü ve elma suyu eklenen koktelyler zarif bardaklarda servis ediliyor. Beyaz şaraplı Gold Kokteyl’in fiyatı 40, Moet Chandon şampanyalınınki 60 lira.
Altını içkisinde tercih etmeyenler için mönüde altın değerinde başka içkiler de var. Bunların başında ‘Hennessy Paradis’ ve ‘Hennessy Richard’ konyakları geliyor. Paradise 200 yıllık içkilerin damıtılmasıyla, Richard ise 120 yıllık en kaliteli şampanyaların birleştirilmesiyle yapılıyor. Paradis’ın 5 cl’lik bardağının fiyatı 250, Richard’ınki ise 800 lira.

En pahalı yılbaşı

Swarovski’nin 150 bin kristalle hazırladığı 230 bin Sterlin’lik (650 bin 860 lira) yılbaşı kıyafeti Londra, Harrods’da satışa çıktı. Özel gecelerde Angelina Jolie, Beyonce ve Eva Longoria’yı giydiren Ralph&Russo’nun tasarladığı elbise için 1920’li yıllardan esinlenildi. Elbisenin hazırlanması için 25’ten fazla kişi yüzlerce saat elle çalışma yaptı.


Uçak da özel limuzin de


Alman havayolları Lufthansa, özel uçaklarla uçmak isteyenler için Private Jet adı altında hizmet veriyor. Sabit fiyat garantisiyle kişiye özel uçuş hizmetinin rotası tüm Avrupa, Türkiye ve Türk cumhuriyetleri. ?irketin bünyesindeki en küçük uçak altı kişilik. Bu uçaklar yerel havalimanlarına da inip kalkabiliyor. Sizi gelip evinizden veya otelinizden limuzinle alıp, uçağın yanına kadar götürüyorlar. İniş noktasında da sizi bekleyen bir başka limuzin sizi istediğiniz adrese bırakıyor. Alman havayollarının konfor ve servis avantajlarıyla sunulan bu hizmette Avrupa içi binden fazla noktaya direkt uçuş yapılabiliyor.
Uçuştan saatler öncesine kadar rezervasyon yaptırma ve değiştirme imkânı var. Yolcu başına minimum 10 bin Miles&More kazanılıyor. Cessna Citation CJ3, XLS ve Challenger 850 tipi modern uçaklarla verilen hizmette yolcular havalimanlarında özel hızlı pasaport, güvenlik ve gümrük kontrollerinden geçiyor. Düsseldorf, Frankfurt, Münih ve Zürih havalimanlarında VIP hizmeti, diğer tüm kalkış-varış noktalarında lounge’a giriş imkânı var. Fiyatlar mı? Altı kişilik bir uçaktan örnek vermek gerekirse; İstanbul’dan Mikonos Adası’na tek gidiş 7 bin 574, İstanbul’dan Münih’teki bir adrese gitmek ise 14 bin 700 Euro. Eğer ki kalkış noktasına 24 saatte geri dönmek isterseniz gidiş-geliş ücreti için pazarlık yapabiliyorsunuz.

Denizin üzerinde Louis Vuitton mağazası


Dünyaca ünlü Louis Vuitton, Singapur’daki yeni mağazasını kıyıya 50 metre uzaklıktaki lüks alışveriş adası Marina Bay Sands’de açtı. Bir sanat eseri gibi yapılan mağaza Louis Vuitton’un Singapur’daki 50’nci mağazası. Amerikalı ünlü mimar Peter Marino’nun yaptığı mağazaya gidebilmek için Marina Bay Sand’s otelinin alışveriş merkezindeki bir tünel ya da köprüyü kullanmak gerekiyor. Tünelin duvarlarında sanat eserleri asılı. Zemin katında deriler, hazır giyim, aksesuvarlar ve çantalar var. Asma katsa lüks bir yat güvertesi gibi inşa edildi.


Porsche puset

Çocuk sahipleri, iyi bir bebek arabası bulmanın ne zor bir iş olduğunu bilir. Ebeveynler için kullanımı kolay olmalıdır, bebekler de içinde rahat etmeli... Bu iki özelliği bir arada bulunduran modeli bulduktan sonra da işin içine de stil girer. Porsche, bir bebek arabası tasarladı: Porsche Design P’4911. Karbonfiber, alüminyum ve deriden yapılan model hafif ve pratik. Fakat Favid Dawod’un tasarladığı bebek arabasının en önemli özelliği, katlandığında Porsche’nin herhangi bir modelinin içine sığabilmesi. Bu yeni modelin fiyatı henüz belirlenmedi.

False