Almanya’nın tehlikeliler listesinde 500 kişi var

Güncelleme Tarihi:

Almanya’nın tehlikeliler listesinde 500 kişi var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2017 13:01

Almanya İçişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre, ülkede ‘tehlikeliler’ listesinde 550 kişi var. Bunun 224’ü Almanya’da yaşıyor. 62’sinin hemen sınır dışı edilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de Noel Pazarı’na TIR’la terör saldırısı, ülkede daha ne kadar tehlikeli mülteci var sorusunu gündeme getirdi. Noel Pazarı’na saldırıyı düzenleyen ve 12 kişiyi öldüren, 50 kişiyi ise yaralayan Tunuslu Anis Amri, polisin tehlikeliler listesindeydi. Welt am Sonntag Gazetesinin Almanya İçişleri Bakanlığı’ndan aldığı bilgiye göre Almanya’da polisin tehlikeliler listesinde 550 kişi var. Bunların hepsi şimdi Almanya’da yaşamıyor. Almanya’da yaşayan 224 radikal İslamcı tehlikeli kişi var. Bunlardan 62’sinin iltica başvurusu reddedilmiş ve derhal sınır dışı edilmeleri gerekiyor. Ancak kimlik belgeleri eksik olduğu için sınır dışı edilmeleri gecikiyor. Berlin’deki terör saldırısını düzenleyen Anis Amri de kimlik belgeleri eksik olduğu için sınır dışı edilememişti.

Haberin Devamı

SINIR DIŞI EDİLİNCEYE KADAR...

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, tehlikelilerin acilen sınır dışı edilebilmeleri için çok sert bir sınır dışı uygulaması istedi. Herrmann, tehlikeli kişilerin sınır dışı edilinceye kadar cezaevinde tutulmalarını talep etti. Hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Grup Başkanı Thomas Oppermann da iltica başvurusu reddedilenler, belge eksikliği nedeniyle sınır dışı edilemiyorsa, bu belgelerin hızla tedarik edilmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!