Almanya'nın eski başbakanı Kohl, Victor Orban ile görüşecek

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın eski başbakanı Kohl, Victor Orban ile görüşecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 14:43

Almanya'nın eski başbakanı Helmut Kohl (CDU), sığınmacı krizinde Başbakan Angela Merkel'in politikalarına doğrudan muhalefet eden Macaristan Başbakanı Victor Orban ile görüşecek.

Haberin Devamı

Bild gazetesinin haberine göre, Helmut Kohl ve Victor Orban 19 Nisanda Helmut Kohlün Ludwigshafendeki evinde bir araya gelecek. 86 yaşındaki Kohlün Orban ile görüşmesi, Merkelin yürüttüğü sığınmacı politikasını desteklemediği şeklinde yorumlanıyor.

Macaristan Başbakanı Victor Orban, Merkelin sığınmacı politikalarına tepki gösteren ve Balkan güzergahının kapatılmasını savunan cephenin öncüleri arasındaydı. Sık sık Merkelin politikalarını eleştiren Orban son olarak, Macaristanın milli gününde Avrupa Birliği ve Almanya karşıtı ifadeler kullanmıştı, sığınmacıları ise suçlular diye nitelendirmişti.

CDUnun Genel Sekreteri Peter Tauber, Kohlün Avrupaya yürekten bağlı olduğunu hatırlatarak görüşme hakkında açıktan tepki göstermese de, Bild gazetesi Kohlün, Victor Orbanı Candan Avrupalı olarak nitelendirdiğini hatırlattı.

Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı ve Bavyera Başbakanı Horst Seehofer, geçtiğimiz haftalarda Victor Orbanı Budapeştede ziyaret ettiği için eleştirilere maruz kalmıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!