Almanya ve Avusturya uyardı: Gerilimi bize taşımayın

Güncelleme Tarihi:

Almanya ve Avusturya uyardı: Gerilimi bize taşımayın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2016 09:19

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maziere, Avusturya Başbakanı Christian Kern ve Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Türkiye’de darbe girişimiyle ortaya çıkan gergin havanın kendi ülkelerine taşınmamaları için Türkiye kökenlileri uyardı.

Haberin Devamı

BAŞKENT Berlin’de göçmen ve mülteci kökenli gençlerin Meslek Eğitim Merkezini (BWK) ziyaret eden Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Türkiye’deki gergin havanın Almanya’ya taşınmasından endişe duyduklarını söyledi. Bakan de Maiziere, “Biz çatışmaların Almanya’ya taşınmasını istemiyoruz. Türkiye’deki gelişmeler bizi endişelendiriyor. Elbette darbe girişimcilerinin bulunup yargıda hesap vermesini anlayışla karşılıyoruz. Ama ölçü aşılıyor. Türkiye NATO üyesi ve NATO değerlerine bağlı bir ülke. Biz Türkiye’nin önemli bir partner olarak kalmasını istiyoruz” dedi. Bakan de Maiziere darbe girişiminden sonraki gelişmelerin Türkiye ile AB arasındaki mülteci sözleşmesini etkileyeceğini sanmadığını kaydetti.

BAŞBAKALIĞA ÇAĞRILDILAR

Avusturya da Türkiye’deki ayrışma ve gerilimin ülkeye taşınmasından korkuyor. Avusturya Başbakanı Christian Kern, İslam Cemaati (İGGİÖ) temsilcileriyle başbakanlıkta görüştü. Görüşmeye Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB) temsilcileri de katıldı.

Haberin Devamı

BAKAN, BÜYÜKELÇİYE ANLATTI

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz da, Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş’ü Dışişleri’ne çağırdı. Avusturya, darbe girişimine karşı Viyana’da Türklerin protesto gösterilerinin Türkiye’den yönlendirildiğini öne sürüyor. Büyükelçi Göğüş ise Avusturya gazetelerine yazdığı mektupta, bu eleştiriye sert tepki gösterdi. Büyükelçi Göğüş, yakınlarını, tanıdıklarını panzerlerin önüne atarken gören bu insanların demokrasi için sokağa dökülmesinin yergiye değil, övgüye layık olduğunu vurguladı.

 

Almanya ve Avusturya uyardı: Gerilimi bize taşımayın

 

Almanya ve Avusturya uyardı: Gerilimi bize taşımayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!