Almanya ile bir krizimiz daha oldu

Güncelleme Tarihi:

Almanya ile bir krizimiz daha oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 10:07

Federal Meclis’in, Osmanlı Devleti’nde yaşanan 1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak tanımasından sonra gerilen Türkiye-Almanya ilişkilerinde yeni bir kriz daha ortaya çıktı. Adana’daki İncirlik Üssü’ne gitmek isteyen bir grup Alman milletvekili ile Savunma Bakanlığı Müsteşarı, Türkiye’den giriş izni alamadı.

Haberin Devamı

Almanya ile bir krizimiz daha oldu

ADANA’daki İncirlik Üssü’nü ziyaret etmek isteyen Federal Meclis üyesi bir grup Alman milletvekili ile Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe, Türkiye’den izin istedi. Ancak Türkiye, milletvekilleriyle müsteşara giriş izni vermedi. Savunma Bakanlığı, Türkiye’den onay alınamadığı için ziyaretin gerçekleştirilemeyeceğini bildirdi.

Konuyla ilgili olarak Federal Meclis Savunma Komisyonu üyelerine bilgi veren Korgeneral Dieter Warnecke, Türkiye’nin tutumunun Federal Meclis’in aldığı Ermeni soykırımı kararıyla ilgili olduğunu söyledi.

Alman milletvekilleri delegasyonu, IŞİD’e karşı savaşan koalisyon güçleriyle birlikte İncirlik’te konuşlanan Alman askeri birliğini ziyaret ettikten sonra Kuzey Irak, Katar ve Kuveyt’te de geçmeyi planlıyordu.

Haberin Devamı

BAKANLIK KIZGIN

Türkiye’nin milletvekillerine izin vermemesine Savunma Bakanlığı tepki gösterdi. Bakanlık sözcüsü, NATO üyesi bir ülkenin bu tutumunun doğru olmadığını belirtirken “Ziyaret yasağı ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için çaba harcanıyor” dedi.

AYNI GÜN ÇEKİLDİ

Federal Meclis, 1915 olaylarını, 2 Haziran’daki oturumunda Ermeni soykırımı olarak kabul edince Türkiye ile Almanya arasında kriz çıktı. Türkiye, Berlin büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nu aynı gün geri çekmişti. Karslıoğlu bir daha da görevinin başına dönmezken, Ankara Berlin’e yeni büyükelçi atadığını resmi gazetede duyurmuştu. Yeni atanan Büyükelçi Ali Kemal Aydın’ın görevine ne zaman başlayacağı ise henüz belli değil.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!