Almanya Dışişleri Bakanı maç 2-0 bitince ne yaptı

Güncelleme Tarihi:

Almanya Dışişleri Bakanı  maç 2-0 bitince ne yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2016 11:59

Almanya-Fransa 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final maçını Berlin’de Dışişleri Bakanlığı’nda Bakan Steinmeier ile birlikte izledik.

Haberin Devamı

Almanya Dışişleri Bakanı  maç 2-0 bitince ne yaptı

Dışişleri Bakanlığı her yıl Berlin’de görev yapan gazetecilere bakanlıkta davet veriyor. Bu yılki davet, final maçına denk geldiği için bakanlık avlusuna dev bir ekran kuruldu. Dışişleri Bakanı Steinmeier, Fransa’nın Berlin Büyükelçisi Philippe Etienne’i de davet etmişti. Bakan ve Büyükelçi boyunlarında kendi milli takımlarının atkısıyla geldiler. Steinmeier, “Maçı Almanya 2-1 kazanır” tahmininde bulundu. Ben de yanımdaki yabancı gazeteci arkadaşlara, Fransa’ya karşı Alman milli takımında mücadele eden Mesut Özil ve Emre Can’dan hareketle, bu maç aynı zamanda Türkiye’nin de zaferi olacak diye takıldım. Yunanlı meslektaşım Georgios Papaz, “Aslında Türkiye’nin zaferi olacak” diye şakalaştı. 

Haberin Devamı

ALMANYA KAZANIR
Fransız arkadaşlar hariç hemen hemen tüm yabancı gazeteciler Almanya’yı tutuyordu. Almanya iyi bir başlangıç yaptı. “Tamam, Almanya kazanır” dedik. Ama ardından 5 dakika Fransızlar öyle akınlar yaptı ki, hepimizin yüreği ağzına geldi. Almanya kendini çabuk toparladı. Özellikle Emre Can akınları ve tekniğiyle herkesin gözüne girdi. Emre’nin şutunu Fransız kaleci son anda dışarı çelerken, İranlı meslektaşım Oliver Towfigh Nia kendini tutamayıp “Bravo Emre” diye bağırdı. Fransızlar kendi sahasına çekildikçe, Almanlar daha da atağa geçti. Sahanın her tarafında Mesut Özil vardı. Brezilyalı meslektaşım, “Mesut başlangıçta çok pasifti ama şimdi kendini çok geliştirdi” yorumunda bulundu.

HAVA BOZULDU
Maçta İtalyan hakemin Alman oyunculara karşı yer yer lüzumsuz faul vermesine tepkiler hariç, hemen herkes Almanların gol atmasına an meselesi diye bakıyordu. Ama birinci yarının son saniyelerinde Alman milli takım kaptanı Schweinsteiger’le gelen penaltı düdüğü bir anda tüm havayı bozdu. İranlı meslektaşım, “İçim çok rahat. Ya Mesut, ya Emre gol atacak” diye kendini teselli etmeye çalışıyordu. Ama kendi sahasına çekilip, atak için pusuya yatan Fransızlar, 72’nci dakikada bu fırsatı yakaladı. 2-0’la işi bitirdi. Maçtan sonra Bakan Steinmeier, Fransız Büyükelçiyi kutladı. Steinmeier ile bir süre sohbet ettik. Bakan Steinmeier’i maçtan çok İngiltere’nin AB’den çıkma kararının halen çok etkisi altında olduğunu gördüm. “Nasıl böyle bir şey oldu, anlaşılır gibi değil” diyordu. Üç adamın İngilizleri Avrupa’ya karşı kışkırtarak, bir felakete yol açmasına öfkeliydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!