Alman polisi, IŞİD’ten talimat bekleyen 3 kişiyi yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Alman polisi, IŞİD’ten talimat bekleyen 3 kişiyi yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2016 15:55

Almanya’nın Aşağı Saksonya ile Schleswig Holstein eyaletlerinde, IŞİD’e karşı operasyonlar düzenlendi. İçişleri Bakanı de Maiziere’nin ‘uyuyan hücre’ dediği üç kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

OPERASYONLARA 200 polis katıldı. Çok sayıda ev ve işyerini basan polis, Suriye vatandaşı mülteciler Mahir A. H. (17), Mohamed A. (26) ve İbrahim M. (18) gözaltına alındı. Geçen yıl Kasım ayında Türkiye ve Yunanistan üzerinden Almanya’ya gelen, yaptıkları sığınma başvurularında kimliklerini gösterir belge sunmayan üç kişinin IŞİD tarafından Almanya’ya gönderildiği sanılıyor. Emniyet birimlerinden edinilen bilgiye göre İbrahim M., IŞİD kamplarında silahlı eğitimi aldı.

PARİS’LE BAĞLANTILI

İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, zanlıların Paris saldırılarıyla bağlantıları olduğunu söyledi. Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre yakalananların uyuyan hücre üyesi olduklarını belirten de Maiziere, “Yakalanan üç şüphelinin Paris saldırılarla bağlantıları var. Balkan rotası üzerinden geçen yıl Kasım ayında Almanya’ya gelmişler. Güvenlik birimlerinin elindeki bilgiye göre uyuyan hücre üyeleri ve IŞİD’ten talimat bekliyorlar. Üç kişinin saldırı planının hedefleri somut olarak bilinmiyor. Almanya hala terör hedefinde ve bu tehlike henüz değişmedi” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!