GeriSeyahat Alışverişin kalbi NY’da atıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Alışverişin kalbi NY’da atıyor

Alışverişin kalbi NY’da atıyor

New York’a pek çok sebep için gitmiş ya da gidecek olabilirsiniz. Kiminiz müzelerini, kiminiz Central Park’ı, restoranlarını, müzikallerini, gece hayatını unutamayacaksınız. Şehrin ihtişamı istisnasız herkesin hafızasına kazınacak. Peki modanın da kalbinin attığı bu şehirde markalı ama çok hesaplı bir alışveriş turuna ne dersiniz? İşte size New York’ta alışverişin püf noktaları...

Bir sanatsever için Louvre Müzesi’ni gezip görmek neyse bir alışveriş tutkunu için de New York’a gitmek aynı. İkisi de kişinin bünyesinde tarifsiz keşif isteği ve mutluluk uyandırıyor. New York kıyafetten ayakkabıya, aksesuvardan hobi malzemelerine kadar her şeyi, zevkinize ve bütçenize göre bulabilirsiniz.
Meşhur Beşinci Cadde modanın merkezi. Prada, Tom Ford, Dolce Gabana, Tiffany&Co, Bvlgari, YSL’nin yan yana dizilmiş, film setini andıran mağazalarını gezip, yeni trendleri öğrenmenin keyfini çıkarın ama çok oyalanmayın, 1000 dolara sandalet bozması bir ayakkabı satın alacak değilsiniz değil mi! Daha gidilecek çok yer var...

KELEPİRİN ADRESİ WOODBURY

Amerika’nın 16 eyaletinde 60 şubesi bulunan Loehman’s en çok çeşit bulunan mağazalardan. Dışarıdan çekici görünmeyen bu mağaza zinciri hem tasarımcıların ürünlerine hem de Dolce&Gabbana’dan DKNY’ye, Calvin Cleine’dan Kenneth Cole’e pek çok markanın ürünlerini satıyor. Ancak mağazalarının ortalama yüzde 60-70 altında fiyatlarla.
Mesela buradan bir Miu Miu ya da Ray Ban güneş gözlüğünü 60-70 dolara alabilirsiniz... DKNY gece elbisesini 50-100, Calvin Clein iç çamaşırını 5 dolara bulabilirsiniz. Türkiye’de mağaza açan New Balance’da ayakkabılar için 40-50 dolar iyi bir rakam. Jennifer Lopez’in J.Lo markasından şahane bir ayakkabıyı 30, Jessica Simson’ın son derece feminen ayakkabılarını 30-40 dolara bulabilirsiniz. Defineler için rafları karıştırmanız gerekiyor. Örneğin tek kalmış DKNY montu, Guess ayakkabıyı 29 dolara görürseniz şaşırmayın.
New York’un içi dışı outlet. Hemen her köşe başında bulunan Nine West, Gap, Abercrombie&Fitch, Tommy Hillfiger gibi orta halli mağazalar için outlet merkezlerine gitmenize gerek yok. Çünkü etiketlerdeki rakamlar Türkiye’dekinin üçte biri. Ama Polo Ralph Lauren, Burberry, Balenciaga, Gucci, Prada, Tod’s ve daha onlarcası için Woodbury Common Premium Outlet’i öneririm. Yüzde 25 - 85 indirimle ferahlıyorsunuz. Manhattan’dan saat başı otobüs kalkıyor, yol bir saat sürüyor.

360 GÜN İNDİRİM

New York merkezindeki mağazalar indirimli ürünleri arka bölümlerde sergiliyor. Yani 12 ay, 360 gün indirimde bu şehir. Özel günlerde fiyatlar öyle düşüyor ki bavul doldurmak istiyorsunuz. Aklınızda olsun, indirim mağazalarında Samsonite bavulların ortalama fiyatları 60-150 dolar arasında.
Manhattan’ın göbeğindeki macy’s çok sevdiğim mağazalardan. Bizim Boyner Çarşı gibi içinde her marka var. İndirim reyonlarına bakarsanız 99 dolara kaşmir Calvin Clein manto ya da 29 dolara BCBGenaration çizmeye rastlayabilirsiniz. Ve bir de Century21 var. New York’ta burun kıvırıyorlar bu mağaza zincirine. Manhattan, Broklyn, Long Island, Queens ve birkaç yerde daha mağazası var. Dekorasyonu İstanbul’un İkitelli outletleri kadar soğuk. Ancak içeride hemen her markanın ürünlerini bulmak mümkün. Sadece reyonları biraz karıştırmanız gerekiyor. 25 dolara DKNY güneş gözlüğü almayı kim istemez ki...
Bütün bu hesaplı alaşveriş turunun ertesinde Saks Fifth Avenua’ya bir uğrayın... Meg Ryan’ın “Kadınlar” filmine ev sahipliği yapan bu ünlü mağazayı turlayın. Bir de ürünlerin üzerindeki bol sıfırlı rakamlara bakın sonra da benim gibi kıs kıs gülerek oradan uzaklaşın...

TEK BAVULLA GİDİN DEFOLARI KONTROL EDİN

Alışverişe niyetliyseniz büyük bavul ve çok az eşyayla gidin. İhtiyacınız varsa ikinci bavulu oradan alın. Yola çıkmadan mağazaların adres ve metro hatlarını internetten kontrol edin. Müşteriler denerken ürünlere zarar verebiliyor. Almadan defosunu kontrol edin.

GELİNLİKÇİLER ZENCİ MAHALLESİNDE

Frapan gece elbisesi ya da gelinlik almak isteyenler Brooklyn’deki zenci mahallesine uğrayabilir. Sokaklarda değil ama mağazalarda pek sıcak karşılanıyorsunuz. Pazarlık yapın, faydasını göreceksiniz. Ebru Gündeş’ten İzel’e kadar pek çok ünlünün tercihi Jovani’nin fiyatları New York’ta 200-700 dolar arasında, Türkiye’de ise 1200 - 3500 TL. Mağazalarını internetten öğrenebilirsiniz.

False