GeriSeyahat Alışveriş
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Alışveriş

Alışveriş

Selimiye’nin cennet gibi doğasında dinlenin

Palmetto Resort Hotel, Marmaris’in Selimiye köyünde. Prof. Dr. Erol Üçer tarafından denize sıfır olarak inşa edildi. Üçer psikiyatri profösörü, yılın altı ayını Amerika’da altı ayını bu butik otelde geçiriyor. Otelin büyük bir bahçesi ve havuzu bulunuyor. Odaları deniz ve havuz manzaralı. Mönü dünya mutfağı ve balık ağırlıklı. Palmetto Beach Girida Restaurant, otelin bahçesinde denize sıfır yemek yeme imkanı veriyor. Otelde aynı zamanda Türk hamamı ve SPA da bulunuyor. Bayram dönemi hariç iki kişi oda kahvaltı konaklamanın fiyatı
250 TL. (www.palmettoresorthotel.com)

Fırtına’ya Taş Mektep


Çamlıhemşin’de Konaklar Mahallesi köylülerinin 1937 yılında imece usulüyle yaptırdıkları taş mektep, yıllar sonra Kon-Or Derneği’nin çabalarıyla otel ve sosyal tesise dönüştürülerek hizmete açıldı. 9 odalı, 20 yataklı Taş Mektep Otel’de bir sinema gösterim salonu da bulunuyor. Oda kahvaltı konaklamanın gecelik fiyatı kişi başı
90 TL. Gruplara indirim yapılıyor.
(www.camlihemsintasmektep.com)

İskandinavya’yı gezmenin tam sırası


Jolly Tur 9 Eylül’de İskandinav ülkelerinin başkentlerine sekiz günlük tur düzenliyor. Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Kraliyet Sarayı, Küçük Deniz Kızı ve ortaçağ borsa binaları, Norveç’in başkenti Oslo’da Viking Gemileri Müzesi ile Nobel Ödülleri’nin dağıtıldığı Belediye Sarayı görülecek yerler arasında. Tur, İsveç’in başkenti Stockholm’de sonlanıyor, ortaçağdan kalma eşki şehir Gamla Stan ile 7 tiyatroyu aynı çatı altında toplamış olan Ulusal Tiyatro Binası geziliyor. Fiyatı 1149 Euro’dan başlıyor. (www.jollytur.com)

Kuruoba’nın butik oteli

Asos’a 20 dakika kadar uzaklıktaki Kuruoba köyü sahilindeki tek butik otel Koruhan. Yılın dört mevsimi açık, doğayla iç içe, gürültüden uzak. Gündüzleri minderler veya şezlonglarda güneşin ve denizin tadını çıkaracağınız büyük iskelede, akşamları bambu meşaleler eşliğinde Midilli Adası manzarasına karşı yemek yiyebilirsiniz. Otel avlanma imkanı da sağlıyor. Ayrıca trekking yapabilir, masa tenisi, langırt gibi hobilerle uğraşabilirsiniz. Çim alanlarda da akşam dinlenebilir, kitap okuyabilir, içkinizi yudumlayabilir, oyun oynayabilirsiniz. Otel yarım pansiyon hizmet veriyor. Kişi başı konaklamanın gecelik fiyatı 110 TL. (www.koruhan.com.tr)

Ekoloji Kampı’na katılın

Karadeniz; doğasını, kültürlerini ve yaşam alanlarını tehdit eden projelere karşı direnmeyi sürdürüyor. Bu yıl ilki düzenlenecek olan Ekoloji Kampı’nda doğa ve yaşam mücadelelerini tartışmak, üretmek, eğlenmek, için 17–24 Ağustos arasında Artvin Kafkasör yaylasında buluşulacak. Paneller, söyleşiler, forumlar, atölyeler, dinletiler, sergiler düzenlenecek, doğa sporları ve geziler yapılacak. Ekoloji kampına, tarafını doğadan yana belirleyen herkes davetli. (ekolojikampi@gmail.com / Tel: 543 634 94 49)

Kırım’ı keşfedin

Ets Tur, 28 Ağustos’ta Kırım’a 4 gece 5 günlük tur düzenliyor. Simferopol’daki Tekkiye Dervişleri Müzesi, Bahçesaray, Hansaray, Feodosiya’da yer alan Ayvazovskiy Müzesi ve Kırım’ın en önemli mimari yapılarından Massandra Sarayı gezilecek yerler arasında. Tur sayesinde meşhur Tatar yemeklerini tatmak da mümkün. Fiyatı 499 Euro’dan başlıyor.
(www.etstur.com)

Balkanlar’da 5 ülke 598 Euro

ekoVIP, 18 Ağustos’ta, 7 gece 8 gün süren Balkan’da 5 Ülke Turu düzenliyor.
Belgrad, Saraybosna, Üsküp, Ohrid, Tiran’ın gezileceği turun fiyatı 598 Euro’dan başlıyor. (www.ekovip.com)

False