GeriSeyahat Alışveriş
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Alışveriş

Alışveriş

Bodrum ve Alaçatı nisanı Ot Festivali’yle karşılıyor

Ebegümeci, ısırgan, kuzukulağı, radika, turpotu, pazı, tere, tarhanaotu ve daha yüzlercesi... Bahar geldiğinde Ege kıyılarında, mutfağında gerçek bir şenlik yaşanır. Doğanın sunduğu nimetleri tanıyan, kıymetini bilen Egeliler doğadan topladıkları leziz otlarla mutfaklarını şenlendirir. Alaçatı üç yıldır bu şöleni belediye ve yerel sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle festivale dönüştürmüş durumda. Bodrum ise bu yıl ilk kez Ot Festivali düzenliyor.
İlk etkinlik 6-7 Nisan’da Bodrum’un Yalı beldesinde. Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi’nce Gerenkuyu Mevkii’nde kurulacak şenlik alanında iki gün boyunca saat 11.00-18.00 arasında yenebilir otlar tanıtılacak. Şefler tarifler verecek. Yarışmalar düzenlenecek. Bodrumlu müzikçiler konserler verecek. Graffitici gençler çevredeki bir metruk binayı boyayacak, çocuklar ata binecek. (www.bodrum.bel.tr)
Alaçatı’nın bu yıl dördüncü kez düzenleyeceği Ot Festivali ise 13 Nisan’da başlayıp iki gün sürecek. İlk gün saat 13.00’te düzenlenecek kortej yürüşüyle açılacak festival kapsamında ilk gün şevketi bostan yemekleri tanıtılacak. Cami avlusunda klasik müzik konseri verilecek. İkinci gün ise en fazla ot çeşidini toplama, en güzel otlu yemeği yapma yarışmaları düzenlenecek. Alaçatı’yı keşif turları gerçekleştirilecek. Fotoğraf ve resim sergileri açılacak. Alaçatı’da dört yıl önce düzenlenen ilk Ot Festivali’nde yarışmacılar 125 çeşit yenilebilir ot toplamıştı. Bu sayı ikinci yıl 137’ye, geçen yıl da 201’e çıktı. (www.otfestivali.com)

Ataşehir’de sakura şöleni

İstanbul Ataşehir’deki Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde Ertuğrul Şehitleri anısına dikilen 527 sakura ağacı bu yıl beklenenden iki hafta önce çiçeklendi. Ağaçlar bu hafta çiçeklenme döneminin sonuna giriyor. Eğer Japon süs kirazı ağaçlarını çiçeklenmiş dönemde görmek, Japon sakura kültürü hakkında bilgi almak isterseniz botanik bahçesi her gün saat 09.30 - 17.00 arasında açık. Ayrıca bitkilerle tedavi, bahçıvanlık ve bitki ressamlığı kursları da düzenleniyor. Giriş ücretsiz. (www.ngbb.org.tr / 0216 456 44 37)

Otlu şaraplı gurme turu

Simay Turizm, 12 Nisan’da Alaçatı’ya üç günlük gurme turu düzenliyor. Ot festivali temalı turda Urlice ve İsa Bey bağları ziyaret edilecek, şarap tadımı yapılacak. Konaklamanın yapılacağı Zeytin Konak’ta Mehtap Susuzlu, Ege otları konusunda bilgi verecek ve yerel otlu böreği tanıtacak.  L’Escargot Restoran’da ot temalı özel mönü tadılacak. Bir yerel enginar üreticisi tarlasında ziyaret edilip bilgi alınacak, Ot Festivali etkinlikleri izlenecek. Tur fiyatı 850 TL. (www.iyiyemek.com)

Anadolujet İstanbul-Konya seferlerini başlatıyor

Anadolujet’in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı–Konya Havalimanı uçuşları başlıyor. 8 Haziran’dan itibaren günde tek ve karşılıklı olarak başlayacak uçuşlar, 15 Haziran ve sonrası günde iki kere yapılacak. Gidiş-dönüş promosyonlu fiyatı 93 TL. (www.anadolujet.com)

23 Nisan’da Endülüs

Vip Turizm, 19 Nisan’da 4 gece, 5 gün Endülüs turu düzenliyor. Malaga, Granada, Cordoba, Sevilla gezilecek yerler arasında. Fiyatı 1197 Euro’dan başlıyor. (www.vip.com.tr)

Küba’yı gezin

Geziciyak 29 Nisan’da 8 gece 9 gün süren Küba turu düzenliyor. Havana, Santa Clara, Trinidad, Cienfuegos, Varadero gezilecek yerler arasında. Fiyatı 2398 Euro’dan başlıyor. (www.geziciyak.com)

Singapur, Bangkok, Pattaya

Ets Tur, 21 Nisan’da başlayıp, 6 gece süren Singapur, Bangkok, Pattaya turu düzenliyor. Fiyatı 1209 Euro’dan başlıyor. (www.etstur.com)

6 günde baştan başa Yunanistan

Anı Tur, 18 Nisan kalkışlı, 4 gece 6 gün otobüsle Yunanistan turu düzenliyor. Selanik, Atina, Kalambaka, Kavala gezilecek yerler arasında. Fiyatı 329 Euro’dan başlıyor. (www.anitur.com.tr)

Dişlerinize iyi bakın

Signal Professional C Vitaminli Diş Macunu ve Gargara, dişler için güçlü bir antioksidan görevi görüyor. Dişeti kanamalarını, çekilmelerini, gingivit oluşumunu etkili biçimde önlüyor. Dişetlerini sıkı ve sağlıklı tutuyor. Ağızda gerçekleştirilen operasyonlardan sonra dokuları hızla iyileştiriyor. Bakım ve hijyen sağlıyor. Ağız boşluğundaki bakterileri azaltarak tabaka oluşumunu engelliyor; çürükleri önlüyor. Eczanelerden satın alabilirsiniz.

En iyi top kontrolünü sağlıyor

Nike CTR360 kramponlar, futbol oynarken topun kontrolünü sağlamak için özel bir teknolojiyle tasarlandı. Siyah, mavi ve pembenin bir araya geldiği renkleriyle dikkat çekiyor. Intersport mağazalarından temin edebilirsiniz. (www.intersport.com.tr)

Bahar esintisi

Miss Poem’de ilkbahar ve yaz modasını yansıtan rengârenk kıyafetlerin yanı sıra, şapka, ayakkabı, çanta takı gibi aksesuarlar da bulunuyor. Şık, zarif ve hareketi seven genç kızlara hitap ediyor. (www.misspoem.com)

Loft ile bu yaz ince görünün

Her yaşa hitap eden jean markası Loft’un, ilkbahar/yaz koleksiyonunda skinny modeller dikkat çekiyor. Kadınları zayıf, ince ve uzun boylu göstermeyi hedefliyor. Erkek grubunda da slim fit üzerine yoğunlaşan marka, normal bel jeanleri de alternatif olarak sunuyor. (www.loft.com.tr)

Ayaklarınız rahat etsin

Twigy babetler, şıklığından ve rahatlığından ödün vermeyen kadınlara hitap ediyor. Leopar ve yılan desenli ya da sade babet modelleriyle dikkat çekiyor. Boyner, Ayakkabı Dünyası, YKM, Özdilek, Metro, Real, Gratis, Twigy mağazaları ve twigy.com’da bulabileceğiniz babetlerin fiyatları 49.90’la 59.90 TL arasında değişiyor.

En şık güneş gözlüğü sizinki olsun

Vogue Eyewear’ın ilkbahar/yaz koleksiyonu farklı zevklere hitap ediyor. Çift köprülü metal çerçeve, renkli saplar ve lenslerin kombinasyonları dikkat çekiyor. (www.vogue-eyewear.com)

False