GeriSeyahat Ali Poyrazoğlu’nun seyir defteri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ali Poyrazoğlu’nun seyir defteri

Ali Poyrazoğlu’nun seyir defteri

Oyuncu Ali Poyrazoğlu’nun hayatı seyahatle geçiyor. “Ayın 20 gününü dışarıda, 10 gününü evimde geçiririm” diyor.

Yurtdışı ve yurtiçinde olduğu kadar yaşadığı şehir İstanbul’da da farklı yerlere gitmeyi seviyor. Hayalinde daha önce bulunduğu ve çok özlediği Avustralya’nın Sidney kentine yeniden seyahat etmek var. İşte Poyrazoğlu’nun favori mekanları…

OTELLER

Fransa, Avignon
Her yıl, dünyanın en eski ve önemli sanat festivallerinden Avignon Festivali’ne katılıyorum. Şehre gittiğimde Hotel La Mirande’da kalırım. Çok güzel, iyi korunmuş, tarihi bir konak. Yemekleri ünlüdür. Bahçesinde vakit geçirmeyi severim. İki kişilik odanın gecelik fiyatı 830 TL. (www.la-mirande.fr)

Fransa, Eze
Güney Fransa’daki Eze, Nice ve Monaco’ya 10 kilometre uzaklıkta, denizden 500 metre yükseklikte bir ortaçağ köyü. Chateau de Chevre d’or tepede deniz manzaralı bir butik otel. Otelin adı altın keçi anlamına geliyor. Lokantası da meşhur. Bölgeye gittiğimde bu oteli tercih ediyorum. İki kişilik konaklamanın geceliği 500 TL’den başlıyor. (www.chevredor.com)

İzmir Hilton Hotel
Turneye gittiğimde hep bu otelde, aynı odada kalırım. Merkeze yakın, körfez ve deniz manzaralı. Servisini çok beğeniyorum. Konaklama fiyatları kaldığınız güne göre değişiyor. (www.hilton.com.tr)

RESTORANLAR

İzmir Deniz Restaurant
Bana göre Türkiye’deki en iyi deniz ürünleri ve mezeler burada bulunuyor. Kordon’un en güzel manzarasına sahip. (www.denizrestaurant.com.tr)

Cafe Flour, Paris
Mutfak o kadar iddialı değil ama atmosferi muhteşem. Sanat dünyasından birçok ünlünün tercihi. Tiyatrocular, sinema oyuncuları, edebiyatçılar… Burada uzun uzun vakit geçiririm ben de. (www.cafedeflore.fr)
 
BAR

Nişantaşı Zihni Bar
Mekan güzel, servis iyi, dekorasyonu zevkli. Eski bir yapı, çok iyi korunmuş. Benim de beğendiğim, vakit geçirmeyi sevdiğim bir bar. İyi müzik dinliyorsunuz. Dünya çapında ünlü olabilecek kapasitede bence. (www.zihnibar.biz)

False