Akhisar'ın yerel tarihi bilimsel üç kitap olacak

Güncelleme Tarihi:

Akhisarın yerel tarihi bilimsel üç kitap olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 18:42

Akhisar'ın yerel tarihi bilimsel üç kitap olacak

Haberin Devamı

MANİSA'nın Akhisar ilçesinin yerel tarihini konu alacak üç ayrı bilimsel kitap yazılması için Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr Ferhat Berber ile protokol imzalandı. AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'nın da imza attığı protokolle hazırlanacak kitapların "Kuruluşundan Cumhuriyet'e Akhisar", "Akhisar'da Balkanlar",  "Akhisar'ın Defterleri" adını taşıyacağı bildirildi.

"Akhisar Yerel Tarihi Projesi"  kapsamında hazırlanacak üç kitap için Belediye Encümen Salonu'nda yapılan protokol imza törenine, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ferhat Berber'in yanı sıra Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Özel Kalem Müdürü Fatih Baybatur, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu, Gerçekleştirme Görevlisi Özcan Yiğit ile hazırlanacak projede görev alacak MCBÜ mezunu Bilim Uzmanı Mesut Özekmekçi ve MCBÜ Yüksek Lisans Öğrencisi Murat Aslan katıldı. 18 ayda bitirilmesi planlanan üç kitap hakkında bilgi veren Yard. Doç. Dr. Berber, "Bu projenin ortaya çıkış sürecinde doktora ve lisans üstü  öğrencilerimizin büyük katkısı oldu. Tabiki biz de tez çalışmaları veriyoruz. Bunların arasında  mahalli tarih, yerel tarih çalışmalarımız var. Kendi akademik çalışma alanım da Manisa üzerine. Ağırlıklı olarak 19. ve 20. yüzyılın başları. Gelecek  nesillere, kuşaklara vatan sevgisini daha derinden verebilmek için yerel tarihin öneminin de çok önemli olduğuna inanıyoruz.  Çalışmalarımız da  akademik bir ürün vermenin yanında bir eser ortaya koymanın yanı sıra geleceğe dönük böyle bir katkı sağlayabilmek bizleri mutlu edecektir" dedi.

Akhisar Belediyesi'nin kültür çalışmalarının devamı olarak bu akademik çalışmayı çok önemli bulduklarının altını çizen Belediye Başkanı Salih Hızlı da, "Bu kültür çalışmalarımız kapsamında yaşadığımız şehri anlamaya çalışıyoruz ve yaşadığımız şehirle iletişim kurmaya çalışıyoruz.  Bunlar bugünlerle sınırlı olmaması gerekir. Bunun çok önemli geçmişi olduğuna inanıyoruz.  Buna ilişkin de akademik çalışmalarla da bunları anlamaya çalışıyoruz.  Nasıl bir şehirde yaşadığımıza hakim olalım. Bunun anlamını kavrayalım.  Bundan sonra yaşamımızı da buna göre inşa etmemiz gerekiyor. Akhisar'ımızın  kadim bir şehir olduğundan bahsediyoruz ve buna ilişkin bilgileri derlemeye de çalışıyoruz. Buradaki bu çalışma akademik bir çalışma, sonuçta akademik bir eser ortaya çıkacak.  Hocalarımızla ve diğer arkadaşlarla sürece Akhisar halkını katarsak sonuçta çıkan esere daha çok sahip çıkacağımıza inanıyoruz" dedi.

Akhisar'ın yerel tarihini konu alacak bilimsel kitapların, "Kuruluşundan Cumhuriyet'e Akhisar", "Akhisar'da Balkanlar",  "Akhisar'ın Defterleri" isimlerini taşıyacağı bildirildi.

Haldun AKYÜZ / AKHİSAR (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!