Akademik altyapı güçlenerek büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Akademik altyapı güçlenerek büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2016 15:10

Uyguladığı eğitim modelleri ve bilimsel veriye dayalı eğitim anlayışıyla vakıf üniversiteleri kendilerini geliştirmeyi sürdürüyor!

Haberin Devamı

Akademik altyapısını bilimsel veriye, bilimsel araştırmalara ve dünyadaki akademik gelişmeler ışığında yapılandırarak STEM+A, Master 6, Kişiye Özgü Öğretim Modeli (KÖM), Çift Dilli gibi eğitim sistemlerini Türkiye’ye kazandıran Bahçeşehir Okulları, organizasyon yapısını ve üst yönetim kadrosunu akademik boyutta güçlendirdi.

Öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlayan eğitim modellerinin tespit edilmesi, ülkemize uyarlanması ve Bahçeşehir Okulları’nın tüm Türkiye’ye yayılmış kampüslerinde uygulanmasının ardındaki yoğun akademik süreci desteklemek ve akademik altyapıyı güçlendirmek için Akademik Birimler Kurulu oluşturuldu. Doç. Dr. Sencer Çorlu başkanlığında çalışmalarına başlayan Akademik Birimler Kurulu’nda Dr. Özge Aslan (Bahçeşehir Okulları Genel Müdür Yardımcısı), Hale Güneş (Bahçeşehir Okulları Genel Müdür Yardımcısı) ve Yrd. Doç. Dr. Çağla Garipağaoğlu (BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi, PDR Bölüm Başkanı) yer almakta. 

Haberin Devamı

2016 yılının değerlendirildiği, 2017 hedeflerinin paylaşıldığı basın toplantısında bir konuşma yapan Bahçeşehir Okulları kurucusu Enver Yücel yeni dönemde 350 milyon TL yatırımla, 30 yeni kampüsle büyümeye devam edileceğini belirtti ve şunları söyledi: “Okullarımızın sayısı arttıkça; içeriğe ve eğitim kalitemize yatırımlarımızdan çok daha fazla önem veriyoruz. İçeriğimizin daha kaliteli olabilmesi için akademik camiadan ve dünyanın önde gelen eğitim kurumlarından destekler alıyoruz. Bahçeşehir Okulları olarak önümüzdeki yıl Akademik Birimler Kurulu’nu kurarak daha fazla içerik hazırlanıp, bilimsel veriye dayalı eğitim anlayışına daha fazla önem veren ve bunları da uygulamacılarla birlikte iç içe bir şekilde hayata geçirecek bir yapılanmaya gidiyoruz. Genel Müdürlüğümüzde AR-GE faaliyetlerinin de yapılabileceği bir yapı oluştu. Dünyanın birçok ülkesi ve Türkiye’nin akademik camiasından önemli işler yapan isimleri de bu kurula kattık.  Kurulun başkanlığına da Doç. Dr. Sencer Çorlu’yu getirdik. Bir diğer önemli isim de PISA’nın Başkanı Andreas Schleicher’dir. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden profesörler ve üniversitemizdeki arkadaşlarımızdan oluşan bir kurul oluşturduk. Eğitim içeriğine yönelik daha fazla araştırma yapacağız. Türkiye’nin hangi bölgesinde hangi konular, hangi dersler olabileceğini, yaptığımız bu uygulamaların akademik verilerinin araştırmalarına kadar gidip yaptığımız işin değer ve önemini görerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!