AK Parti'ye fatura kesmek kimsenin haddine değil'

Güncelleme Tarihi:

AK Partiye fatura kesmek kimsenin haddine değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 23:11

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliye edilmesiyle ilgili tepkisinin ve FETÖ’nün siyasi ayağının üzerine gidilmediği yönündeki eleştirilerinin sorulması üzerine, “AK Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil. Önce bunlar kendi içindeki işleriyle uğraşsınlar onları temizlesinler” dedi. Erdoğan, NATO Zirvesi için gittiği Brüksel’e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YOL HARİTASINA ÇİFTE EKİP

“(Kabine değişikliğiyle ilgili soru üzerine) A takımı, B takımı yok. Bu seçilenlerin hepsi A takımı, hiçbir ayrım yok. İnşallah şu seyahatten sonra değerlendirmelerimizi yapıp MYK’yı belirlemiş olacağız. MYK belirlendikten sonra da geleceğe yönelik ne gibi adımlar atılacak ve bütün bakan arkadaşlarımızdan yıl sonuna kadar devam edecek yol haritasını isteyeceğim. Tüm bakanlıklar yıl sonuna kadar yol haritasını bizim önümüze koymalı. Bu yol haritası 2019’a kadar devam edecek bir yol haritası olacak. Bu konuyu iki yönlü olarak takibini planlıyorum. Zaten Genel Başkan Vekili olarak Binali Bey’le de bunların değerlendirmesini yapacağız. Olması, yapılması gereken bir şey varsa onların adımlarını da atarız.

HAFTALIK KONUŞMAYA MANİ YOK

Haberin Devamı

(Grup toplantılarına katılacak mısınız?) Parlamento’daki haftalık toplantılarımızı yaptığımız salı toplantıları dışında tabii ki Parlamento’ya gideriz, grup odamızda bulunuruz ama tabii ki Meclis salonuna girmek gibi durumum olmaz. Böyle bir konumum yok. Diğer boyutlarıyla bütün grup toplantıları olsun grup salonu olsun çalışmalara katılıp hatta haftalık konuşmalarımızı yaparız, ona mani bir hal yok.

BERAATINA KARAR VERMEMİŞ

(MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin siyasette FETÖ temizliği yapılmadığı iddiası) Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden, bunu somut olarak ortaya koyması lazım. Kimse bu söyle, kalkıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın damadını söylüyorsan tamam bu konu yargıyla alakalı bir konu. Yargı denetimli serbestlik kararı vermiş, beraatına karar vermemiş. Yargılama süreci devam ediyor. Bunu kalkıp da siyasi partinin içinde bir konumu, görevi, yeri olmadığı halde bu şekilde AK Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil. Önce bunlar kendi içindeki işleriyle uğraşsınlar, onları temizlesinler.

GİDERLERSE GÜLE GÜLE DERİZ

(Almanya’nın İncirlik kararı) Bu konuyla alakalı bize gelmiş bir şey yok. Biz Ürdün’e gidiyoruz, gitmiyoruz buna benzer bize ulaşmış herhangi bir şey yok. Böyle bir şey yapacak olurlarsa bizim için çok da önemli bir sorun değil bu. Giderlerse biz güle güle deriz başka bir şey değil. FETÖ’cü subaylar konusu Almanya’nın sorunu. Almanya zaten alışmış teröristleri kabule. 10 terörist daha kabul etmiş olur. Biz de tabii kovalamaya devam ederiz.” 

Haberin Devamı

OLMAZSA OLMAZIMIZ DEĞİL

(AB süreci) Bizim AB’den kopmak diye bir derdimiz yok ama AB’nin kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. AB, Türkiye’yi kendi kapısında adeta böyle bir dilenci mesabesinde göremez, böyle bir hakkı yok. AB, Türkiye’yi kendisi için istiyor, bunu bekliyor havasında. Biz de diyoruz ki böyle bir şey varsa kararı siz verin. Kararı siz verirseniz işinizi zorlaştırmayız. Bizim olmazsa olmazımız da değil. (Avusturya’nın NATO ortak eğitim programına katılmama iddiası) Çok kısa... Bloke eden bloke olur. Olay bu kadar basit.

Şu gerçeği artık herkesin kabul etmesi gerekiyor; terörizm, bugün tek bir ülkenin değil tüm dünyanın sorunudur. Küresel meseleler, küresel boyutta ele alındığı sürece çözüme kavuşabilir. Terörün panzehiri ise kesinlikle dayanışmadır. Anlık paylaşım istihbaratta şarttır. Bu ortamda NATO’nun daha faal olması, bilhassa terörle mücadelede müttefiklere daha fazla destek vermesi gerekiyor. Avrupa-Atlantik bölgesinde istikrarın ve güç dengesinin devamı için NATO’nun caydırıcılığını da terörle mücadele dahil güçlendirmesi gerekiyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!