GeriSeyahat Ajanda
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ajanda

Ajanda

dinle yin
Sahilde konser
Çeşme’deki Babylon Aya Yorgi’de bu akşam saat 17.00’de 1888 Happy Hour by Converse partisi var. Ardındansa Eurovision temsilcimiz Can Bonomo sahneye çıkacak. Deniz, kum ve güneşin ardından iyi gider! Konser saat 23.00’te. Giriş 25-35 lira, Biletix’te.

coş un
Serdar Ortaç Didim’de
D-Marin Didim Marina’nın Yaz Konserleri serisi başladı. Bu akşamki konuğuysa, coşkulu şarkılarıyla yaz akşamlarını şenlendiren Serdar Ortaç. Konser saat 21.00’de başlıyor. Ücretsiz!

gez in
Yılların birikimi
Prof. Aygun Tuğay’ın yıllardır üzerinde çalıştığı resimleri ‘Kaygılar’ başlığıyla ilk kez Alaçatı’daki Kırmızı Ardıç Kuşu Sanat Galerisi’nde sergileniyor. 25 Temmuz’a kadar görülebilir. (232) 716 66 63.

gid in
Sen En Güzelsin diyecek
Pop dünyamızın bebek yüzlü şarkıcısı Yalın, bu akşam Alaçatı Beach Resort Bu Bi Olay Yeri’nde konser verecek. Yalın, Avrupa Müzik etiketiyle Ozan Çolakoğlu prodüktörlüğünde çıkacak ‘Sen En Güzelsin’in turnesine de bu noktadan başlıyor. Konser saat 23.00’te. Biletler 60 lira, Biletix’te. Bistro ve loca için; (532) 387 84 36.

kaçırma yın
Dev kadro Efes’te
Dünyanın en iyi senfonik müzik topluluğu olarak tanınan Viyana Filarmoni, 9 Temmuz’da İstanbul’da Anadolu Oditoryumu’nda, ardından 10 Temmuz’da Efes Agora Açık Hava’da, Efes Vakfı yararına konser verecek. Şef Herbert Blomstedt eşliğinde çalacak orkestranın repertuvarında Mozart, Schubert ve Haydn eserleri olacak. (216) 556 98 00.

kazan ın
Tatil mi, Kenan mı?
Samsung ve National Geographic Channel ortaklığında yapılacak ‘Kenan Doğulu ile 30 Gün’ projesinde, sevilen şarkıcının hayranlarına büyük sürprizleri var. Doğulu, bir ay boyunca her gün, Samsung’un Smart Camerası ile çekeceği fotoğrafları www.kenanla30gun.com sayfasından oylamaya sunacak. Oylayanlar; Peru tatilinden, Kenan Doğulu ile tanışma fırsatına kadar birçok sürpriz hediyeyi kazanma fırsatı elde edecek.

öğren in
Çevre eğitimleri başlıyor
Yeryüzü Derneği bu yaz başladığı ekolojik eğitim programlarına çocukları ve gençleri de içine alacak şekilde İstanbul Kadıköy’de devam ediyor. Programlar gönüllük esas alınarak ücretsiz yapılacak. Eğitimler bahçecilik, kompost yapma, karbon ayak izi, bitki tanıma, çevre mücadelerine katılım konuları üzerine olacak. Kayıt için, www.yeryuzudernegi.org sitesindeki katılım formunu doldurmanız yeterli.

katıl ın
Dikkat! Üzerinizden uçabilir
‘Süper Star’ Ajda Pekkan, 13 Temmuz akşamı Turkcell Kuruçeşme Arena’da konser verecek. Haftalardır hazırlık yapan sanatçıya konser boyunca tüm şarkılarda dansçılar ve Los Angeles’ta tasarlanmış ‘moda’ temalı görsel ve ışık tasarımları eşlik edecek. Hemen hemen her konserinde yaptığı sürprizler ve sahne enerjisiyle günlerce konuşulan bir performansa imza atan Pekkan, bu kez de konserin bir bölümünde seyircinin üzerinde olacak! Ajda Pekkan sahneden yola çıkacak ve alandaki tüm seyircinin üzerinde dolaşacak! Biletler 77-162 lira, Biletix’te.

oyna yın
Baskette ünlü olmak için
Güler Legacy, her yıl olduğu gibi bu yaz da basketbol yetenek geliştirme kamplarına devam ediyor. Ama bu yaz durum farklı. ABD’nin en iyilerinden ‘Five-Star Yetenek Geliştirme’ burada yapılacak. Michael Jordan, LeBron James gibi birçok basketbol devinin isminin birlikte anıldığı ‘Five Star’ın kampı 12-18 Temmuz tarihleri arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kampüsü’nde. (212) 351 06 66.

cazla yın
Biraz dinlenmek için
Çeşme’nin popüler mekânlarından 7800 de sezonu açtı. ‘Oldies But Goldies’ partilerinin yanı sıra caz konserleri de devam ediyor. Bu akşam sahnede caz, R&B, Latin, soul ve blues’un güzel sesi Melis Sökmen var. (232) 712 00 87.

uğra yın
Ereğli’de festival coşkusu
Karadeniz Ereğlisi’nde 19. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Festivali başladı. Festivalde bugün saat 20.30’da Şebnem Ferah, 22.30’da MFÖ var. Yarınsa Bülent Ersoy ve Hande Yener gibi isimleri dinleyebilirsiniz. (372) 333 13 33.

* NE OKUSAK
Saklı Şiirler
Türk edebiyatının usta yazarı Ayşe Kulin, bu kez farklı bir yönüyle, şair kimliğiyle, okurlarını selamlıyor. Kulin, sadece babası için 1983’te yazdığı şiirleri, ilk kez 29 yıl sonra okurlarıyla buluşturuyor. Everest Yayınları’ndan çıkan ‘Saklı Şiirler’in fiyatı 10 lira.

* NE YESEK
İtalyan
İstanbul Kadıköy yakasının gastronomi yaşamına yeni bir mekân katıldı: La Mia Luce. Zengin İtalyan mönüsüyle dikkat çeken La Mia Luce’de geleneksel ve yeni lezzetler birarada sunuluyor. Somon füme, somonlu pizza ve tabii ki makarnalar önerilir. Özel günlerde canlı caz quartet’leri, hafta sonları ise DJ performansı gerçekleştirilen mekan, her gün 09.30-24.00 saatleri arasında açık. Suadiye (216) 464 17 77.

* NEREYE GİTSEK
Korsika
Masmavi plajlara karşı sisli tepeli dağlar, uçsuz bucaksız ovalar ve içinde bazen tek bir kilise... Ve tüm bunların aksine yer yer Akdeniz’in tüm hareketli yaşamına sahip sahil kasabaları... Her zevke hitap eden şehir, Korsika’dan bahsediyoruz. Deep Nature, 14-21 Temmuz’da 7 gece 8 günlük güzel bir tur yapılacak. 1800 euro’luk tur ücretine sabah kahvaltısı, akşam yemeği, konaklama, uçak ve rehberlik hizmeti dahil. Deep Nature (212) 243 68 85.

HER GÜNE BİR ÖNERİ
* PAZAR Bu yıl 651’incisi yapılan tarihi Kırkpınar Güreşleri yarın saat 10.00’da Edirne Kırkpınar Er Meydanı’nda. Biletler 70-100 lira Biletix’te.
* PAZARTESİ Antony&The Johnsons ve Filarmona konseri saat 21.00’de Açık Hava’da. Biletler 45-220 lira, Biletix’te.
* SALI Chris de Burgh konseri İstanbul Küçükçiftlik Park’ta. Biletler 90-200 lira, Biletix’te.
* ÇARŞAMBA Volkan Konak konseri saat 21.00’de Altınoluk Antandros Amfiteatr’da. Biletler 45-67 lira, Biletix’te.
* PERŞEMBE Mutfak Sanatları Akademisi’nde saat 19.00’da Vazgeçemediklerimiz atölyesi var. Ücret 130 lira. (212) 290 35 50.
* CUMA Melis Danişmend konseri saat 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde. Biletler 34.5 lira. (212) 245 63 13

False