GeriSeyahat Ajanda
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ajanda

Ajanda

katıl ın
Emirgan’da festival
İstanbul’un güzel ilçesi Emirgan’da II. Gençlik ve Sanat Festivali düzenleniyor. Yarın, Cafer Hergünsel, ‘Geçmişten Gelen Esintilerle Emirgan’ kitabı üzerine söyleşi yapıp imza verecek. Saat 16.00’da Nurduran Duman’ın ve Haydar Ergülen’in katılımıyla Emirgan Parkı girişinde anılarla ve şiirlerle Seyhan Erözçelik anılacak. Etkinliğe profesyonel müzik topluluklarının yanısıra okullar dans ve folklor gösterileriyle, Sarıyer Belediyesi Tiyatro gurubuyla, Halk Eğitim Merkezi TSM korosuyla renk katacak. (212) 229 34 73.

pişir in
En iştah açıcı pastalar
Unilever globalin öncülüğünde 20 Mayıs, ‘Dünya Pasta ve Kek Günü’ olarak kabul edildi. Özellikle sosyal medyada pek çok aktivite var. Bunlardan en ilginci, pişirdiğiniz kek ya da pastayı garip bir yerde fotoğraflamanız. Twitter’da ‘@worldbakingday’ hesabından veya ‘#caking hashtag’inden ya da www.dunyakekvepastagunu.com sitesinden yaratıcılığınızla tüm dünyayı kıskandırabilirsiniz.

izle yin
261 metreden atlayacaklar
Bugün ve yarın ‘Avrupa Spor Başkenti’ organizasyonları kapsamında 17 ülkeden 44 lisanslı paraşütçü Avrupa’nın en yüksek binası İstanbul Sapphire’den atlayış yapacak. Tüm gün izleyebilirsiniz.

dinle yin
Bu kontrtenorün kafası çok karışık
Nuri Harun Ateş son dönemin dikkat çeken kontrtenorlerinden. Özellikle de repertuvarı çok ilginç; farklı dönemlerden aryalar, Arabesk, pop, caz, Alaturka şarkılar, 60’lar, 70’ler, 80’ler, 90’larla bir çıfıt çarşısı da denebilir. Ve kendisinin sağında solunda tam teşekküllü musikişinas sazendeleri, mukaddes müzisyenler topluluğu ‘Kalp Kırmayan Erkekler Orkestrası’ var. Bu akşam saat 22.00’de Garajistanbul’da. Biletler 23 lira, Biletix’te.

öğren in
Bu çocuklar nasıl yetişecek
Dijital çağ hızla ilerliyor, gelişiyor. Artık çocuklarımız bizden çok daha fazla önde bu konuda. Peki, bizler onları nasıl yetiştirmeliyiz? Cevabı 26 Mayıs’ta Trump Towers Mall’da gerçekleştirilecek ‘Dijital Çağın Çocuklarını Nasıl Yetiştireceğiz’ konferansında. 15.00-17.00 saatleri arasında Prof. Dr. Barbaros Ilıkkan moderatörlüğünde yapılacak etkinliği kaçırmayın. (212) 356 62 00.

al ın
PetFest biletleri satışta
Barınaklara destek amacıyla Pedigree ve Whiskas’ın düzenlediği PetFest 2012, 2-3 Haziran’da İstanbul Parkorman’da yapılacak. Evet, henüz erken ama haberiniz olsun, biletleri satışa çıktı. İki günlük kombine biletin fiyatı 15 lira, Biletix’te. Festivalde ‘Sahibiyle en uyumlu yürüyüş yapan köpek’, ‘Engelli parkurda zamana karşı yarış’ gibi etkinlikler yapılacak.

tasarla yın
24 saate bir çanta
Eastpak, yeni çanta modelleri için sizin tasarımlarınızı bekliyor. Yapmanız gereken, ‘24 saate bir çanta’ fikrini esas alıp, günlük yaşantınızdaki ihtiyaçları tasarımınıza yansıtmak. Önce www.bagintown.net’ten kampanyayı inceleyin sonra www.creativecontexts.com sitesinde tasarımınızı yapın. Facebook üzerinden beğeni toplama yoluyla gerçekleşecek oylamada finale kalan iki proje, IED Tasarım Okulu’nda ürününü geliştirecek. Birinciye 5 bin Euro ödül verilecek.

eğlen in
Üniversitelerde şenlik var
ETİ Fest, beşinci yılında il il gezmeye devam ediyor. Duman ve Ozan Doğlu’nun sahnede olacağı festivalin 21 Mayıs durağı Eskişehir Anadolu Üniversitesi. Ardından 23 Mayıs’ta İzmit Kocaeli Üniversitesi’nde olacak. Ücretsiz girebileceğiniz festivalde konserler dışında, süpriz hediyeler kazanabileceğiniz etkinlikler de var.

gül ün
Kahkaha ustaları yola çıktı
‘Hıyarlı baba’, ‘havuçlu anne’ gibi karakterleriyle herkesi güldüren BKM Mutfak ekibi Anadolu turnesine çıktı. Bugünkü durakları saat 21.00’de İzmir Fuar Açıkhava Tiyatrosu. Yarın saat 20.00’de Manisa S.Demirel Kültür Merkezi, 23 Mayıs saat 21.00’de ise Antalya Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda olacaklar. Biletler 34-56.5 lira, Biletix’te.

oku yun
İtalyanlar yeniden Türkiye’de
Bir zamanların en çok beğenilen yemek dergilerinden ‘La Cucina Italiana’ Türkiye versiyonuyla yeniden bayilerde. İtalya ve Amerika başta olmak üzere yedi ülkede yayın hayatına devam eden dergide her ay; gastronomi yazarı Zeyno Gürses dünya lezzetleri köşesi ve röportajlarıyla, ünlü şef Carlo Bernardini İtalya’dan favori mekânlarını anlattığı yazılarıyla, yemek tasarımcısı Aydan Üstkanat hazırladığı en güzel sofralarla ve içki kültürü yazarı Oğul Türkkan hayatın içinden neşeli ve bilgi dolu yazılarıyla yer alacak.

oyla yın
İlyas Bey de en iyi olabilir
Avrupa’nın kültürel mirasını korumayı misyon edinen Europa Nostra tarafından ‘tarihi yapıtların onarımı ve korunması’ kategorisinde ödüle layık görülen İlyas Bey Külliyesi, şimdi de Halk Ödülü için yarışıyor. Oylama, Europa Nostra’nın www.europanostra.org adresinden 22 Mayıs’a kadar devam edecek.

coş un
Afrika efsanesi İstanbul’da
Chill-Out Festival, yarın geleneksel mekânı Kemer Golf & Country Club’da saat 12.00’de başlıyor. Kesintisiz 12 saat sürecek etkinliğin onur konuğu, günümüz Afrika müziğinin en büyük efsanesi, Senegal barış elçisi, 15 kişilik muhteşem orkestrasıyla Baaba Maal! Biletler 72 lira, Biletix’te.


* NE OKUSAK
Hayalperestler
İlk kitabı ‘Çoluk Çocuk’ ile her kesimden okuyucunun ilgisini çeken Patti Smith, bu kez ‘Hayalperest’le karşımızda. Eser, küçük bir kız çocuğunun hayalperestliğin anlamını ve
uçuşan düşünceleri yakalayıp kurtarmanın sırrını keşfederek kendini bulma öyküsü. Çoluk Çocuk hiç bitmeseydi diyenler için... Domingo’dan çıkan kitabın fiyatı 16 lira.

* NE YESEK
Mantar
The Marmara Taksim’in lezzet sihirbazı Executive Chef Rudolf Van Nunen yorumuyla mantar yemekleri 21-25 Mayıs tarihleri arasında Tuti Restaurant’ta. Mönüde dikkat çekenler arasında ‘ıspanak kulesi ve barbunya balığı eşliğinde porchini mantarı çorbası’, ‘ağır ateşte pişirilmiş kırmızı soğanlar eşliğinde taze baharatlı pankeke sarılı organik mantar türlüsü’ ve ‘hardal sos eşliğinde porchini ve morel mantarıyla doldurulmuş organik tavuk göğsü’ var. Fiyatlar 33-49 lira arasında. (212) 334 83 00.

* NEREYE GİTSEK
Provence
‘Dünyanın Renkleri Seyahatleri’, doğal güzellikleri, tarihi ve gelenekleriyle Fransa Provence’a, 13–17 Haziran tarihlerinde bir gurme gezisi düzenliyor. Cezanne ve Van Gogh’un yanı sıra, çok sayıda başka ressam ve yazara da ilham kaynağı olan Provence; zarif mimarisi, tepeleri, köyleri, beyaz atların koşuştuğu ıssız doğasıyla huzur dolu bir tatil yeri. Gezi, Provence mutfağının farklı lezzetlerini, bölgenin bereketli topraklarından gelen şaraplar eşliğinde tatma imkanı da sunuyor. Yemek ve gezilerin dahil olduğu tur ücreti 1.795 Euro. (212) 361 20 00.

HER GÜNE BİR ÖNERİ

* PAZAR İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında İngiltere’den ‘Young Vic Theatre Company’ saat 14.00’te ‘Kafka’nın Maymunu’nu sahneleyecek. Biletler 22.5-134 lira, Biletix’te.
* PAZARTESİ Kremlin Oda Orkestrası konseri saat 20.00’de CRR’de. Biletler 17-45 lira. (212) 232 98 30.
* SALI Melon martini, hurricane ya da frozen margaritanın nasıl yapıldığını USLA’daki ‘Yaz Kokteylleri’ atölyesinde öğrenebilirsiniz. Saat 19.00’da, ücreti 150 lira. (212) 211 87 52.
* ÇARŞAMBA Tan Temel ve Sernaz Demirel’in sahnelediği İzole adlı dans gösterisi saat 21.00’de Dotmarsta Salonu’nda. Biletler 19-34 lira, Biletix’te.
* PERŞEMBE Özge Fışkın konseri saat 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde. Biletler 28.5 lira. (212) 245 63 13.
* CUMA Levent Kazak’ın yazdığı, Deniz Çakır’ın başrolde olduğu ‘Cam’ adlı oyun saat 20.30’da Ankara MEB Şura Salonu’nda. Biletler 50 lira, Biletix’te.

False