Airpods Türkiye'de! Bakın nasıl çalışıyor?

Güncelleme Tarihi:

Airpods Türkiyede Bakın nasıl çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 09:08

Apple'ın kablosuz kulaklığı Airpods uzun bir bekleyişin ardından Türkiye dahil dünya genelinde satışa sunuldu. Kullanımı ve kurulumu hayli basit olan Airpods'u isterseniz yakından inceleyelim.

Haberin Devamı

Airpods Apple'ın yeni nesil kablosuz kulaklığı. Ufak bir kutu içinde gelen Airpods şarj aleti olarak da kullandığı minik bir kutunun içinde yer alıyor.  Bluetooth kulaklıklara kıyasla çok çabuk eşleşiyor; kurulum derdi olmuyor. Siz kulaklığı kulağınıza götürdüğünüz anda iPhone'unuzun Bluetooth özelliğinin açık olması yetiyor ve otomatik olarak kulaklık telefonunuza bağlanıyor. 

Airpods Türkiyede Bakın nasıl çalışıyor


Apple W1 yongasını kullananAİrpods W1 çipi sayesinde kablosuz bağlantı teknolojisiyle yüksek ses kalitesinin bir araya geliyor, tek şarjla 5 saate kadar (15 dakika şarj ederseniz 3 saat kullanım) müzik dinleyebiliyorsunuz. 

Airpods Türkiyede Bakın nasıl çalışıyor


Kulaklığı taktığınızda otomatik olarak müziğin başlaması çıkardığınızda da müziğin kesilmesi, çift dokunarak akıllı asistan Siri ile iletişime geçebilmeniz (Sesi açıp kapama, arama yapma, müzik listesi çalma, yer sorma vs), konuşma anında arka plandaki gürültünün filtrelenmesi Airpods'un kayda değer özellikleri arasında. Sağ ve sol her iki kulaklığa da yerleştirilen kızılötesi sensörler sayesinde AirPods, kulaklığı takıp çıkardığınızı algılayabiliyor. O anda bir müzik dinliyorsanız kulaklığı çıkardığınız anda çalma durduruluyor. Kulağınıza tekrar iliştirdiğinizde müzik çalmaya devam ediyor.

Airpods Türkiyede Bakın nasıl çalışıyor


AirPods, konuşmakta olduğunuzu algılıyor ve Apple’ın “hüzmeleme” olarak adlandırdığı teknolojisiyle çalışan çift mikrofonları sayesinde dışarıdaki gürültü filtreleniyor ve sesinizi karşı tarafa zor ilettiğiniz veya karşı tarafın sesini zor duyduğunuz gürültülü mekanlarda iletişimi rahatlıkla sürdürebiliyorsunuz. 

Airpods Türkiyede Bakın nasıl çalışıyor


AirPods, akıllı asistanla hızlıca iletişime geçmenizi sağlıyor. Birisini aramak, müzik listenizi çalmak, yer aramak, sesi yükseltmek veya alçaltmak gibi pek çok fonksiyonu iPhone’unuzu elinizde almadan; kulaklığınıza çift dokunarak yapabiliyorsunuz. Çift dokunmayı özellikle belirttim çünkü; EarPods kulaklıkta yaptığınız gibi iki kere dokunarak şarkı atlama, üç kere dokunarak önceki şarkıya dönme, bir kere dokunup basılı tutarak ileri sarma gibi kısayollar AirPods kulaklıkta yok.

Airpods Türkiyede Bakın nasıl çalışıyor


Tek şarjla 5 saate kadar kullanabiliyorsunuz AirPods’u. 15 dakika şarjda bırakırsanız bu süre 3 saate düşüyor. 

Airpods Türkiyede Bakın nasıl çalışıyor


Ağırlığı 4 gramı geçmeyen Airpods, 38 gram ağırlığındaki şarj kutusunun içinden çıkıyor. Şarj kutusunun üzerinde yer alan Ligtning bağlantı yuvası ile herhangi bir iPhone/iPad/iPod ara kablosu ile şarj kutusunu şarj edebilirsiniz. 

Airpods'un fiyatı 779 TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!