Airbus’ta staj imkanı

Güncelleme Tarihi:

Airbus’ta staj imkanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 12:27

İZMİR’in Menemen İlçesi’ndeki Havajet Lisesi’nin İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi, önde gelen uçak üreticilerinden Airbus ile imzaladıkları protokolle, öğrencilerine yaz stajı imkanı sunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Airbus’ta staj imkanı

Fransa’nın Toulouse kentinde bulunan Airbus ile gerçekleştirdikleri protokolle öğrencilerin yaz stajı yapacaklarını kaydeden Çelebi, lise düzeyinde bir ilke imza attıklarını dile getirdi. Havajet Lisesi öğrencilerinin okulda edindikleri teorik bilgileri Airbus’ta pratiğe çevirme imkanı bulacaklarını dile getiren Çelebi, "Okul olarak en büyük farklılığımız vizyon sahibi olmamız. Bu konuda çok idealist davranıyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin önünü açmak ve bilgilerini pekiştirmek için Airbus ile örnek bir işbirliğine gittik. Öğrencilerimiz dünya standartlarında bilgilerle donanmış olarak mezun olacaklar" diye konuştu.

2018, TÜRKİYE İÇİN DÖNÜM NOKTASI

Sürekli gelişen havayolu sektöründe istihdam açığının da büyüdüğünü belirten Mehmet Çelebi, 2018 yılının Türkiye’de havacılık sektöründe dönüm noktası olacağını söyledi.

Havacılık sektöründe yetkin bir elemanın dünyanın her yerinde çalışabildiğini dile getiren Çelebi şunları söyledi:

"Sektörde yıllık 10 bin eleman açığı yaşanıyor. 2018 yılında bu rakamın 40 bine yükselmesi bekleniyor. THY’de 45 farklı ülkeden pilot çalışıyor. 2030 yılında da dünyanın havacılık merkezinin İstanbul olması bekleniyor. Türkiye’de yıllık 115 milyon yolcu transferi gerçekleştiriliyor. Şu anda yapımı devam eden 3’üncü havalimanından tek başına 150 milyon yolcu geçişi yapılması bekleniyor."




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!