Serdar Özgüç
Serdar Özgüç
Serdar Özgüç

Mide kramplarına özel çay tarifi

Aşırı yorgunluk, yeme alışkanlıkları, fizyolojik ve psikolojik faktörler sindirim sistemini olumsuz yönde etkileyebilir ve hayatınızı mahvedebilir. Stres, mide kramplarına neden olabilecek göstergelerden biri. Özellikle bu problemi engelleyebilecek doğal bir tarif paylaşacağım.

Haberin Devamı

Stresin her insanda semptomları farklıdır. Kimilerinde o kadar şiddetli ve uzun sürelidir ki, ruh halini önemli ölçüde kötüleştirir. Kiminde ise mide krampları olarak ortaya çıkar. Günümüzde yaşam hızının yüksek olması ve sıkça ortaya çıkan sorunlar strese, yanı sıra kramp ve ağılara da davetiye çıkarıyor. Neyse ki bu durumda kimyasal ilaca mahkum değilsiniz. Sizi etkileyen sinirsel mide kramplarında Tabiat Ana'dan yardım isteyebilirsiniz. 

BİTKİSEL TAKVİYELER

En son bilimsel araştırmalar, günlük endişe ve kaygı sorunlarıyla mücadelede bitkisel takviyelerin faydasını göstermiştir. Stresli koşullara maruz kalan herkes bu durumun bütün yaşamı nasıl etkilediğini bilir. Anksiyete genellikle şiddetli karın ağrısı, artan terleme, migren, genel sinirlilik, tahriş, depresyon ve uykusuzluk ile kendini gösterir. Uzun süreli stres ise kalp krizine veya zihinsel hastalıklara (örneğin depresyon) yol açabilir. Bu soruna karşı tercihen doğal bir şekilde savaşmayı önermek isterim. Bitkisel ilaçlar kesinlikle sakinleşmeye yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra strese karşı direncin gelişmesinde bitkisel yağlar, deniz balıkları, yumurta sarısı, soya ve cevizde bulunan Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin bir diyet de etkili.

Haberin Devamı

BİNLERCE YILDIR BİLİNİYOR

Ağrının çoğu, bedene yansımış veya geçici bir tepkidir. Ancak milyonlarca insan her gün bu nedenle acı çekmektedir. Ağrı kesicilerin çoğu yalnızca kısa süreli rahatlama sağlar, uzun süreli etkiler karaciğer hasarı, mide ülseri gibi potansiyel yan etkiler ile sınırlıdır. Fakat yan etkileri olmayan doğal ağrı kesiciler de var. Bitkisel ilaçlar böyledir ve binlerce yıldır kullanılır. Bazı şifalı otların karışımını içerir.

GÜÇLÜ YATIŞTIRICI

Sinirsel olsun olmasın bütün ağrılarda papatya dünyanın en çok kullanılan bitkilerinden biridir. Diğerlerinin yanı sıra güçlü yatıştırıcı etki gösterir. Papatya çayı uzun süredir devam eden kaygı, uykusuzluk ve mide krampları problemlerinde demlenerek içilmelidir. Bağımlılık yapmaz ve sağlık için güvenlidirler.

KEDİ OTU VE STRES

Mide kramplarını gidermek için hazırlayacağınız bitkisel çayda mutlaka kediotu yer almalı. Kediotu stresi ve kaygıyı uzaklaştıran çok sayıda benzersiz madde içerir. Bunlardan Gama-aminobutirik asit denilen madde beyindeki sakinleştirici seviyeyi arttırır. M.S. ikinci yüzyıldan beri uykusuzluk, endişe ve sinirsel gerginliği tedavi etmek için kullanılmıştır. Bunun da papatya gibi demlenerek tüketilmesi gerekir.

Haberin Devamı

Mide kramplarına özel çay tarifi

5 BİTKİYLE SAKİNLEŞİN

Kedi otu ve papatya da dahil bazı bitkileri kullanarak hazırlayabileceğiniz (sinirsel mide krampında etkili) bir tıbbi çay formülü vermek istiyorum.

Malzemeler şöyle:

Kediotu kökü (20 gr),

Şerbetçiotu(20 gr),

Tıbbi papatya çiçeği (20 gr),

Kimyon meyvesi (20 gr),

Tıbbi nane yaprağı(20 gr)

Bu 5 şifalı bitkinin karışımından 1 tatlı kaşığı alın. Havanda kısa süre hafifçe ezin. Bunun sebebi demleme esnasında, kimyon meyvesinde bulunan uçucu yağların suya geçebilmesi içindir. Ezildikten sonra havandan 200 ml‘lik bir bardağa aktarın ve üzerine sıcak su ekleyin. 10 dk üzeri kapalı bir şekilde demlendirin. Kulplu bir cam bardağa bu çayı süzerek dökün. Derin bir nefes alın ve kötü düşüncelerinizi zihninizden uzaklaştırarak ılık olarak için.