Mürüvvet Adalı Uygun
Mürüvvet Adalı Uygun
Mürüvvet Adalı Uygun

LYS sınavı/sınavları

Hepsinin en büyük arzusu istedikleri ve hedefledikleri sonuca ulaşabilmeleri...

Haberin Devamı

Heyecan dorukta. LYS sınav günleri yaklaştı. Öğrenciler seçtikleri ve bir yıl boyunca çalıştıkları branşlarda sınavlarına girecekler.

GİRECEKLER, YAPACAKLAR VE ÇIKACAKLAR!..

Hepsinin en büyük arzusu İSTEDİKLERİ SONUCA, HEDEFLEDİKLERİ SONUCA ulaşabilmeleri. Bunun için hazırlık süreçlerinde ne istediklerini, niçin istediklerini ve bunun için neler yapmaları gerektiğini iyi bilmeleri ve planlamaları gerekiyordu. Sınav stratejisi dediğimiz sürecin özeti de budur zaten. Artık bu süreç bitti ve sonuç kısmındalar.

İşte bu sonuç kısmı için olmazsa olmaz en önemli üç şey:

1. Kendilerine inanmaları
2. Bilgi birikimlerine güvenmeleri
3. Sınav sürecini iyi yönetmeleri

LYS sınavı/sınavları

Haberin Devamı

Ailelerin ve öğrencilerin dikkat etmesi gereken bir diğer önemli husus, sınav günlerinin hatta sınavdan önceki birkaç günün olağanüstü ilan edilmemesi ve öyle davranılmaması. Gece erken yatmaya çalışmalar, yemek içmek kavramının olduğundan çok farklılaştırılması vs.. Halbuki bunlar öğrencileri daha da panik hale sokup sınavla ilgili alarm durumuna geçiriyor.

Ne sınav günleri ne de sınavların kendisi olduğundan fazla önemsenmemeli. Böyle olduğunda durum çok farklılaşıyor.

En önemli nokta bu süreçte öğrencinin kazandıklarının farkındalığı ve bu kazandıklarını sonuca yansıtabilmesi. Ve de sonuç ne olursa olsun kendine olan inancından ve bilgisine güveninden vazgeçmeyip yaşamdan keyif almaya devam etmesi.. Aslolan da bu değil midir?

Yaşamdan keyif almak ve istemediğimiz durumlara karşı tavır koymak!