İlkiz Özcan Sönmez
İlkiz Özcan Sönmez
İlkiz Özcan Sönmez

Evinizi baştan yaratın

Bugün, sizin ve benim, kendimizle bağ kurduğumuz keyif zamanımız… Bugün; sadeleşme, organize olma ve huzurlu bir detoks yapma günümüz. İşe evimizi baştan yaratarak başlayalım...

Haberin Devamı

Bugün, sizin ve benim, kendimizle bağ kurduğumuz keyif zamanımız… Bugün; sadeleşme, organize olma ve huzurlu bir detoks yapma günümüz. İşe evimizi baştan yaratarak başlayalım.

1- Banyo dolabınızı boşaltın

Hepimiz dergilerdeki jakuzi, masaj, spa manzaralarına bayılırız. Kimbilir banyo dolabınızdan nicedir kullanmaya fırsat bulamadığınız ne kozmetikler, aromalı kokular, kremler çıkacak. Dolabı tamamen boşaltın, kullanılamayacak durumda olanları atın ve öncelikle sadeleşin. Bugün banyo süresini biraz uzatmakta yarar var. Varsa biraz köpük, yoksa yarım kalmış şampuan ve duş jelleri işinizi görür. Cilt temizliği için vücut peelingi ve kese kullanın. Banyo fırçanızı görünür bir yere koyun, yaz bitti diye cilt bakımınız bitmesin. Yazın her şeyin hafifi tercih edilir. Kullanamadığınız parfümleri, yoğun nemlendiricileri, kırmızı ojeleri ön plana çıkarma zamanı geldi bile.

Haberin Devamı

Banyonuzda ufak tefek yenilikler yapmak, sizin için bugünün ödülü olsun. Renkli sabunlarla dolu bir hasır sepet, yeni renkli el havluları, birkaç kokulu mum, banyoya asacağınız bir deniz manzarası tablosu… Hemen hepimizin kullanmadığı bir radyosu vardır. Bu radyoyu banyoya taşıyarak, sevdiğiniz şarkıları dinleyerek keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz.

Gerekli süre: Yarım saat (Çok mu zor?)

2- Evinizde kıyıya köşeye saklanmış hazineleri bulun

Yıllarca kullanılan evlerde birçok hazine bulunur. Lakin bulmak oldukça güçtür; ya gardrobun tepesine istiflenmiştir, ya ayakkabılığın ya da sandıkların diplerindedir.

Çeşitli biblolardan, havlulara, örtülere, kumaşlara, takılara, tablolara, ışıklandırmaya, çalgılara, fenerlere kadar onlarca şey bir yerlerdedir. Bebeğinizin vermeye kıyamadığınız eski giysileri, bir gün giyerim ümidiyle sakladığınız giysileriniz… Ve sırf bu yüzden biz hiçbir dolaba rahatlıkla sığamayız.

Kendinizi bu işe fazlasıyla kaptırıp, keyif gününüzü ev temizleme gününe çevirmeyin. Evi temizlemek için çok gününüz var, keyif gününüz ise yalnızca bugün.

Bakın ben neler buldum? Ayak masaj aleti, elde kullanılabilen vücut masaj aleti, bir tane de boyna takılan, kuş sesleri ve dalga sesleri çıkaran masaj aleti (masaja biraz düşkünmşüm anlaşılan).

Haberin Devamı

Body Shop’tan kremler (vücudu parlatanı çok sevmiştim), peeling, saç ve cilt maskeleri, organik çocuk nemlendiricileri, köpük saç boyası, gözleri dinlendirmek için buzdan gözlük, eski saatlerim, özel törpüleriyle ayak bakım seti, bigudi seti, saç düzleştirici, kullandığımın dışında iki adet daha saç kurutma makinası.

Tatillerde topladığım kabuk ve taşlardan, banyo için özel mumluk ve çerçeveler hazırladım (Boş çerçeve ve kavanoz, toz şeker, çakıl taşı, mavi elişi kağıdı, deniz kabukları).

Bulduğunuz eski kumaşlardan yastıklar dikebilirsiniz. Yatak örtünüzü ve perdenizi farklı renklerle yenilemek odanızın havasını değiştirecektir.

Gerekli süre: Bir saat (Çerçeve yapımı dahil)

Haberin Devamı

3- Giysi dolabınızı boşaltın, eskilerinizi verin

Şimdi biraz konu komşudan dua alma zamanı. İki yıldan uzun zamandır giymediğiniz giysilerinizi sizin için özel bir anısı yoksa düşünmeden verin. Giysilerin modası çabuk geçer. Bir daha onu kombinlemek çok güç olabilir (Klasik bir parça değilse).

İçine giremediğiniz giysilerinizden bazılarını seçmek ve zayıflamak için motivasyon olarak saklamak yararlı olabilir. Balayında giydiğim pantolon ve şortlarıma yeniden girebilmek beni çok mutlu etmişti.

Gerekli süre: Bir saat