Ece Tatar Sıdal
Ece Tatar Sıdal
Ece Tatar Sıdal

Diş ipi kullanımını ihmal etmeyin

Ağız sağlığınızın iyi korunmaması tüm vücut sağlığınızı etkiler!

Haberin Devamı

“Ağız sağlığınızın iyi korunması tüm vücut sağlığınızı etkiler” diyen Diş Hekimi Ece Tatar Sidal, diş ipi kullanımının ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi, ağız sağlığımız için uymamız gereken 5 temel kuralı sıraladı.


Her gün sabah ve akşam, en az 2 dakika doğru bir şekilde dişlerinizi fırçalayın: Etkili ve doğru şekilde fırçalama yapabilmeniz için sizleri en iyi diş hekiminiz yönlendirecektir. Dişlerimizin üç ayrı yüzeyi vardır, her dişe gerekli özeni gösterdiğimizde fırçalama süremiz zaten 2 dakikadan daha az olamayacaktır. Ayrıca diş fırçanızı seçerken günümüzde birçok firmanın ürettiği, zamanı geldiğinde değiştirmeniz için sizi uyaran tipteki diş fırçalarını kullanmaya özen gösterin. Bu fırçaların üzerindeki bazı kıllar özel bir boya ile renklendirilmiştir, kullanım sürenize bağlı olarak bu kılların rengi değişerek size ne zaman fırçanızı değiştirmeniz gerektiğini hatırlatırlar.

Diş ipi kullanımını ihmal etmeyin


Diş ipi ve dil fırçası kullanmayı ihmal etmeyin: Diş ipi, diş fırçasının giremediği iki diş arasına girer ve tüm ara yüzeyi temizler. Dil fırçası kullanmak ise ağız kokusunu önlemenin en önemli basamaklarından biridir çünkü dilimiz, halı gibidir ve bütün yemek artıkları dil üzerinde tabaka oluşturur. Bu tabaka ağız kokusunun en baş sebebidir ve sadece dil fırçalanarak temizlenebilir.

Diş ipi kullanımını ihmal etmeyin


Hekime gitmekten ve tedavi olmaktan korkmayın: Artık ‘diş hekimliğinde ağrı’ kavramı yok denecek kadar azaldı. Ancak korkunuzu yenemiyor ve tedavi sırasında çok gergin oluyorsanız, tıp hekiminize danışarak işlem öncesi sizi rahatlatacak bir ilaç kullanmayı deneyebilirsiniz.

Diş ipi kullanımını ihmal etmeyin


Sigara vb. tütün ürünlerini kullanmamaya özen gösterin: Hepimizin bildiği gibi bu maddeler genel vücut sağlığımızı aşırı derecede olumsuz yönde etkilediği gibi ağız kanserlerinin de başlıca nedenleri arasındadır. Ayrıca diş eti hastalıklarının şiddetlenmesine ve ilerlemesine de neden olurlar.

Diş ipi kullanımını ihmal etmeyin


Yılda bir kere diş hekimine kontrole gitmeyi ihmal etmeyin: Rahatsızlıklara sebep olabilecek nedenlerin, şikayetler başlamadan önce engellenebilmesini sağlayın. Böylelikle hem daha kısa sürede, hem daha az maliyetle, hem de canınızı acıtmayacak daha basit tedavilerle ağız sağlığınızı koruyabilirsiniz.

      Diş ipi kullanımını ihmal etmeyin