Dikkat, eklem ağrılarınız bugünlerde artabilir!

Güncelleme Tarihi:

Dikkat, eklem ağrılarınız bugünlerde artabilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2013 10:00

Romatizmal hastalıkları da tetikleyen eklem ağrıları için alınacak önlemler…

Haberin Devamı

Sonbahar mevsiminde bulunduğumuz bugünlerde diz, kalça gibi eklem ağrılarından şikayet edenlerin sayısı giderek artıyor. Uzman Doktor İlker Solmaz, soğuk ve nemin bu tip eklem rahatsızlıklarına sebep olabileceğinin altını çizdi, ağrıların nedenini ortadan kaldıran bir tedavi yöntemi olan “proloterapi” hakkında bilgi verdi.

Soğuk havalarda eklem ağrıları hisseden kişilerin mutlaka kontrolden geçmesi gerektiğini önemle vurgulayan Uzman Doktor İlker Solmaz, “ Eklemleri ve kemikleri birbirine bağlayan bağların en önemli görevi, eklemleri birbirinden ayırmak ve vücudumuzu taşımaktır. Yıllar içerisinde vurmalar, çarpmalar, ters hareketler, kilo alımı ve egzersiz yapmamak bağlarda hasara neden olur ve eklem bağlarının yıpranması kireçlenme ile sonuçlanır. Soğuk havalarda iyice sertleşen kireçlenmiş eklemler, geceleri ağrıyla uyanmaya neden olur” dedi.

Bu önlemleri almanızda fayda var

Soğuk ve nemli havalar eklem ağrılarını artırdığı için romatizma hastalığı şikayeti olan kişilerin sıcak ortamları tercih etmesi gerektiğine değinen Uzman Doktor İlker Solmaz “Kışın dışarı çıkarken eldiven ve atkı ile el eklemlerini ve boyun omurlarını soğuktan korumak önemlidir. Ayakkabı seçiminde yumuşak tabanlı, ayağın ortopedik kavisini bozmayan ayakkabılar giyilmeli, çok yüksek topuklu ve babetlerden kaçınılmalıdır. Düzenli egzersiz yaparak kilo kontrol altında tutulmalıdır. Güneşin az görünmesi nedeniyle D vitamini takviyesi alınması da bu aylarda görülen ağrılı rahatsızlıkları azaltacaktır” diyerek alınabilecek önlemler konusunda uyarıda bulundu.

Ağrıların nedenini ortadan kaldıran tedavi

Merdiven inip çıkmakta ve oturup-kalkmakta, kısacası günlük aktivitelerini yapmakta zorlanan hastalarda rahatlıkla uygulanan proloterapi yönteminin, ağrının nedenini ortadan kaldırdığının altını çizen Uzman Doktor İlker Solmaz, “Eklemi taşıyan bağların kuvvetlenmesi hareket etmeyi kolaylaştırır, ardından kireçlenmenin azalarak eklemin tekrar sağlıklı günlere dönmesini sağlar. Vücudumuzun doğal tamir mekanizmasını kullanarak harikalar yaratan proloterapi yöntemi ile vücuda verilen doğal bir solüsyon sayesinde ağrıya neden olan hasarlı bölge ameliyata gerek duyulmadan tedavi edilmektedir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!