Aşk için almanız gereken 5 risk!

Güncelleme Tarihi:

Aşk için almanız gereken 5 risk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2012 00:00

Kendi programınızı yapın ve erkek arkadaşınızı davet etmeyin.

Haberin Devamı

İşte cesaret gerektiren ama karşılığında aşkınızı kuvvetlendireceği garanti denilebilecek beş durum!

İlişki uzmanı Jennifer Oikle, yapacağınız bazı cesur seçimlerin ilişkinizi hareketlendireceğini ve sevgilinizle birbirinizi tanımaya yardımcı olabileceğini belirtiyor. Bunu yapmaya hazır olduğunuz noktada, daha sağlam bir bağ oluşturabilir ve ilişkinizin monotonlaşmasını önleyebilirsiniz.

1) SIK SIK ARAMAYI BIRAKIN

Biz kadınlar, başımıza gelen en küçük şeyi anlatmak için bile çabucak telefona sarılırız. Doğal olarak aynı şeyi kendimizi rahat hissettiğimiz bir erkekle de paylaşmak istememiz kaçınılmazdır. Ancak bazı durumlarda geri adım atmanız, hatta deyim yerindeyse ortadan kaybolmanız gerekebilir.

2) ONUN HER FİKRİNE KATILMAYIN

Tabii ki sevgilinizin söylediği her şeye karşı çıkın demek istemiyoruz. Ancak gerçekten herhangi bir konuda içiniz rahat değilse düşündüklerinizi söylemekten çekinmeyin. Bu, daha sağlıklı bir ilişki kurmanızı sağlayacaktır.
Aynı fikirde olmamanın sağlam bir beraberlik getirmeyeceğini düşünüyor olabilirsiniz. Aslında bunun tam tersi geçerlidir. Savunduğunuz fikirleri açıkça dile getirmeniz; her şeye evet diyen bir kadın olmadığınızı göstereceğinden, size saygı duyacak ve onun gözündeki değeriniz artacaktır.

3) ONU İLİŞKİNİZDE YAŞADIĞINIZ SORUNLARLA YÜZLEŞTİRİN

"Konuşmamız gerek" cümlesi, erkeklerin en çok çekindikleri ve duymak istemedikleri şeydir. Bu nedenle kadınlar bazen kırıldıkları noktaları erkek arkadaşlarına söylememenin daha iyi bir strateji olduğunu düşünürler. Her şey iyi giderken ortalığı bulandırmanın saçma olduğunu düşünseler de gerçekte uzun vadede sessiz kalmak ilişkiyi çıkmaza sokabilir. Dile getirmediğiniz küçük sıkıntılar üst üste binerek daha büyük sorunlar yaşamanıza sebep olabilir. Beklenmedik bir anda patlamanızın problemleri çözmesini beklemeyin. Bugüne kadar ona açılmadığınız için bu agresif tavrınızı garipseyebilir. Yıl dönümüz için program yapmayı unuttuysa, sakin bir tavırla, "Bu aralar çok yoğunum, yıldönümü planımızla ilgili yardımına ihtiyacım olabilir" diyebilirsiniz.

4)KENDİ PROGRAMINIZI YAPIN VE ERKEK ARKADAŞINIZI DAVET ETMEYİN

Aslında buradaki fikir oldukça basit; birbirinizi sevdiğiniz için birlikte çok zaman geçirmenin çok normal ve harika olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Bu, teoride harika gibi görünse de gerçekte tüm boş zamanlarınızı birbirinize ayırmanız ilişkinize zarar verebilir.
Oikle'a göre, sürekli beraber olduğunuzda konuşacak konular azalır ve ne yazık ki bir müddet sonra birbirinizden sıkılabilirsiniz. Kısacası alışkanlık duygusu başta iki tarafa harika gelse de işler kısa zamanda tatsız bir hal alabilir. Bunun ötesinde, erkekler özel bir dünyası olan kadınlara karşı daha fazla ilgi duyarlar.

5) ONA SEVGİ GÖSTERİN

Günümüzün ilişki mantığına göre, birine aşık olsanız da duygularınızı fazla göstermemeniz gerekir. Böylelikle ilişki yürümediği takdirde en azından kendinizi budala gibi hissetmezsiniz. Covalt, bazı kadınların reddedilme korkusu yüzünden karşılarındaki erkeğe açılmaktan çekindiklerini söylüyor. Ancak bu mantıkla duygularınızı saklamanız bir süre sonra geri tepebilir.

Örneğin dışarı çıktığınız bir akşam ona, "Seninle çok eğleniyorum" deyip orada bırakın. Ayrıldıktan sonra ne kadar harika zaman geçirdiğinize dair dört farklı mesaj atmanıza gerek yok. Onunla beraberken özel bir şey hissediyorsanız, bunu söylemekten çekinmeyin. Duyduğunuz heyecanı belli ölçüde göstermeniz size karşı olan hislerini kuvvetlendirecektir.

Kaynak: Cosmopolitan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!