30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açılıyor!

Güncelleme Tarihi:

30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2011 11:00

200 etkinlik ile kapılarını kitapseverlere açıyor.

Haberin Devamı

TÜYAP Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 12 Kasım 2011 Cumartersi günü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Büyükçekmece’de düzenlenecek olan 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı ile gerçekleşecek. Fuar, 200 etkinlik ve yüzlerce imza ile kapılarını kitapseverlere açmaya hazırlanıyor.

Açılışını Mısır ve Türkiye’nin kültür bakanlarının yapacağı İstanbul Kitap Fuarı’na yurt dışından 35 ülkeden yayınevleri, telif ajansları ve konuk yazarlar katılacak. Onur yazarının Ferit Edgü olduğu ve ana temanın “Umut: düş mü, Gerçek mi?” olarak belirlendiği kitap fuarı otuzuncu yılında 20 konuk yazar, yüzlerce imza günü ve tematik etkinliklerle kapılarını açıyor.

Bu sene fuarın ilk dört günü, 12-15 Kasım 2011, açık kalacak Uluslararası Salon kapsamında Mısır Onur Konuğu olarak yer alacak. Mısır’dan yaklaşık 25 yayınevinin katılımıyla düzenlenecek konuk ülke etkinlikleri kapsamında Mısır’ın sinemadan edebiyata kültür tarihine uzanan etkinlikler gerçekleştirilecektir. Necip Mahfuz’un 100. doğum yılı paneli ve konuk yazarların katılacağı söyleşiler ve imza günleri Onur Konuğu etkinlikleri arasında.  

Haberin Devamı

Onur konuğu Mısır etkinlikleri kapsamında Gamal Gitani, Ibrahim Aslan, Yusuf Zidane,Mohammed Salmawy, Mai Khaled, Ahmed El Shahawy fuarın konukları arasında. Mısır etkinlikleri kapsamında modern Mısır sinemasının seçkin örnekleri “Mısır Film Günleri” ile izleyicilerin beğenisine sunulacaktır.

Açılış günü 12 Kasım 2011 Cumartesi günü, Mısır’dan folklorik danslarını icra etmek üzere National Dance Troupe ekibi dans gösterilerini sunacaklar. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda Umut teması, Onur yazarı Ferit Edgü, Çocuk Edebiyatı ve yazarların katılımıyla okuma saati ve söyleşiler, göç’ün 50. yılı ve yayıncılık sektörü profesyonel buluşmalar başlıkları altında 200 etkinlik gerçekleştirilecektir.

Fuara önemli isimler katılıyor

İstanbul Kitap Fuarı 30. yılında birbirinden değerli isimleri ağırlayacak. Fuarın konukları arasında İspanyol edebiyatının yaşayan en önemli isimlerinden biri olan Eduardo Mendoza, siyaset bilimci Michael Hardt, 68 hareketinin Almanya’daki isimlerinden Uwe Timm, Fransa’dan Mathias Enard ve David Boratav, İspanya’dan Nuria Amat, gazeteci Robert Fisk, Romanya Prensi Radu, Romanya’dan Irina Horea, Grete Tartler, Pavel Gheo Prose, Emin Emel, çocuk edebiyatının değerli isimleri Brigitte Labbé, John Boyne ve Oscar Brenefier fuarın konukları arasındadır.

Haberin Devamı

www.istanbulkitapfuari.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!