GeriSeyahat Ahşap cumhuriyeti
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ahşap cumhuriyeti

Ahşap cumhuriyeti

Ona dekorasyon evrenindeki tüm stillerin, tüm zamanların ve tüm kültürlerin başrol oyuncularından biri diyebilir miyiz? Deriz. Kurduğu cumhuriyetin nedeni XXI. yüzyıl insanının doğaya ve doğala tutkusu olabilir mi? Çok mümkün!

1. Parkeye dönüş
Duvardan duvara halı? O da ne? Bir zamanların vazgeçilmez zemin çözümü tahtını çoktan parkeye devretti. Masif ahşap ya da lamine ahşap parkeler farklı renk ve boyutlarıyla sıcak bir ev yaratmanın temel anahtarı.

2. Tavan kirişleri
Bugünlerde evleri giydirmek mi, yoksa soymak mı daha makbul, tartışılır! Brüt beton ve tuğla duvarlar kadar popüler olan bir başka mimari unsur da açıkta bırakılan ahşap tavan kirişleri. Chalet ve loft stili evler için ideal!

3. Takım yapmayın
Mobilyalarınızın tümünü ceviz ya da meşe seçmenizin modası çoktan geçti. Artık aynı oda içinde farklı ahşap türlerini ya da cilalarını keyfinize göre birleştirebilir; bu malzemenin seçenek zenginliğinden yararlanabilirsiniz.

4. Kütük modası
Organik, natürel ve işlenmemiş ham ahşaptan kütük tabureler, sehpalar ve banklar, her tarzdaki mekana çok yakışıyor. Farklı formlarda modellerle kendi kombinasyonunuzu yapmanız daha kişisel bir stil yaratabilir.

5. Zen’sel seçim
Zen tarzı SPA özellikli banyoların artışıyla buraya da sızan ahşap malzeme, dolap kapaklarında, zeminlerde, küvet ve lavabolarda karşımıza çıkıyor. Tik, neme ve suya dayanıklılığı nedeniyle banyolar için en sık tercih edilen ahşap.

6. Yatak başında
Yatak başınız için değişik bir fikir arıyorsanız özellikle sahil evlerinde ve rustik stilde dekore edilen şehir evlerinde kullanabileceğiniz bir seçenek var: Eski ahşap tomrukların arasına içi kuştüyü doldurulmuş kumaş şilte gerdirmek.

7. Separatör üniteler
Aynı alanı farklı işlevler için kullanacaksanız, yaptıracağınız ahşap bir separatörle daha net bölgeler elde edebilirsiniz. Aynı separatörün içine TV’nizi gömmeniz, kitap rafları yaptırmanız ya da ev-ofis cihazlarınızı koymanız mümkün.

8. Kağıttan ahşap
Duvarda lambri havası isteyenler için üretilen çözümlerden biri, ahşap dokusu, odun ve kütük efektli duvar kağıtları. Görsel açıdan oldukça dikkat çekici oldukları için sadece küçük alanlarda kullanmakta fayda var.

9. Mermer dostluğu
Ahşap ve mermerin dostluğu çok eski. Retro mekanlara olan rağbetle yeniden ilişkiye geçen bu zıt ikili, özellikle yemek masalarına, büfelere ve orta sehpalara sıcak-soğuk dengesini taşıyor.

10. Kapı
Bütün ev ahşaba bürünür de kapılar durur mu? Gerek ana giriş kapısı, gerekse oda kapılarında damarları belirgin ahşap kaplamalarla 70’li yılları hatırlatan natüralist bir görünüm elde edebilirsiniz. Dev bitkiler, organik tekstiller ve toprak tonlarını da unutmayın.

False