GeriSeyahat Ah o gemide ben de olsaydım
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ah o gemide ben de olsaydım

Ah o gemide ben de olsaydım

Hemen hepimiz hiç değilse bir kez Kalipso Kralı Metin Ersoy’un ünlü şarkısının peşine kapılıp açık denizlere gitme hayali kurmuştur. 1993 yılından itibaren özelleştirme kapsamı içinde yer alan TDİ, deniz yolculuğunu vatandaşlarımıza sevdirmek, haftasonu tatil gemisinde risksiz, dinlenceli deniz yolculuğunu özendirmek amacıyla bir tur organize ediyor.

Haftasonunun yanı sıra bayram, yılbaşı gibi özel günlerde ve yaz aylarında yurtiçi ve yurtdışında turlar düzenleyen işletme, bu turlarda konuklarının her türlü ihtiyacına cevap veriyor.

Gemi yolculuğu hepimizin hafızalarında bir zamanların ünlü Aşk Gemisi ile bütünleşmiştir. Deniz üstünde günlerce süren yolculuk boyunca, başta kaptan olmak üzere güler yüzlü bir mürettebat, yolculuğu zevkli hale getirmeye uğraşır, o kısa süre içinde yepyeni dostluklar hatta aşklar yaşanırdı. Yolcular ve mürettebat arasındaki sıcak dostluklara çoğu zaman biz de katılırdık. Bugün sevilen dizinin yayınlanmasının üzerinden yıllar geçti. O yıllarda diziyle birlikte deniz seyahatine olan yoğunluk zaman içinde ilgisini yitirdi. Şimdi Türkiye Denizcilik İşletmesi (TDİ) bu eski alışkanlığı yeniden canlandırmak için haftasonları İstanbul-İzmir-İstanbul arasında üç gün süren bir tur başlattı.

Haftasonu turunda cuma günü hareket saati olan 15.00'te Sarayburnu Limanı'ndaki geminin güvertesinde gülen yüzleriyle konuklarını karşılayan gemi mürettebatı hemen ardından demir alırken 18 saatlik uzun bir seyahatin de startını veriyor.

Cafe, bar ve market dışında her türlü hizmeti kapsayan ve yaklaşık yüz dolar karşılığı eğlenceli bir haftasonu geçirmek isteyenler için bu tur mükemmel bir fırsat. Ege'nin muhteşem güzellikleri arasında geçen yolculukta sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemekleri damak tadına aşırı düşkün konukları bile memnun edecek güzellikte hazırlanmış. Dünya mutfaklarından seçmelerin yanısıra yemek esnasında piyano başında seslendirilen romantik parçaların ardından yıllarını Türk Sanat Müziği'ne vermiş olan Sevinç Sunar'ın konseri üç gece boyunca katılımcılara unutulmayacak anlar yaşatıyor.

Yorgunlukları geride bırakabilme fırsatı tanıyan turun önemli safhalarından biri de cumartesi günü sabah 9.00'da İzmir limanına yanaşmanın ardından belirli bir çoğunluğun sağlanmasıyla düzenlenen Efes, Selçuk, Meryem Ana, Kuşadası turu. Talebe göre hazırlanan turda tarih ve doğa ile başbaşa kalmak, tecrübeli rehberlerden bilgiler almak mümkün. Belirli çoğunluğun sağlanamaması durumunda ise cumartesi günü tamamıyla katılımcıya kalmış durumda. İsteyen beraberinde getirdiği arabasıyla İzmir ve çevresinde dolaşırken isteyen gemideki cafede, barda veya güvertede kitabını okuyup, müziğini dinleyerek kendini yoğun bir haftaya hazırlama imkanı elde ediyor.

Pazar günü saat 14.00'de İzmir'den demir alan Ankara Feribotu tecrübeli Tuna Kaptan ve ekibinin güvencesinde pazartesi sabahı saat 9.00'da İstanbul Sarayburnu iskelesine yanaşıyor. Böylece yorucu bir haftayı hem ucuz, hem de eğlenceli bir gemi turuyla geride bırakırken yeni bir haftaya da dinç başlanmış olunuyor.

False