Yatak odası dekorasyonu için yaratıcı fikirler 2022

Güncelleme Tarihi:

Yatak odası dekorasyonu için yaratıcı fikirler 2022
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2022 18:13

Yatak odanızın daha modern görünmesini mi istiyorsunuz?  O hâlde yatak odası dekorasyonu için derlediğimiz yaratıcı fikirlere hep birlikte göz atalım…

Günün sonunda tüm yorgunluğumuzu atmak için yatak odamızda istirahat etmeye ihtiyaç duyarız. Özel dinlenme alanımız olan bu odalar, varlıkları kadar dekorasyonlarındaki detaylarıyla da özel olmalıdır. Çünkü yatak odalarının dekorasyonu uyku kalitesini doğrudan etkileyebilen bir faktördür. Unutulmamalıdır ki uyku kalitesi insan sağlığı açısından çok önemlidir. Bu yüzden de yatak odanızı dekore ederken uyku kalitenizi en üst seviyede tutmaya özen göstermelisiniz. Bunun için de yatak odası mobilyalarını yerleştirirken dikkatli davranmanız gerekmektedir. Ancak aramızda “Yatak odamda herkesten farklı olmalı” diyenlerde çıkacaktır.  İşte tam da böyle düşünenler için birkaç yaratıcı dekorasyon önerisinde bulunmak istiyoruz. Ama ilk önce yatak odalarının yerleştirilmesi konusundan kısaca bahsetmemiz gerekiyor.

Yatak odasının yerleşimi nasıl olmalı?

Yatak odanızın farklı olmasını istiyorsanız, mobilyalarınızın yerleştirilmesinde dikkatli olmalısınız. Karyoladan şifonyere kadar tüm parçalar, kendilerine en uygun olan alanlarda konumlandırılmalıdır. Uygun olmayan alanlara örnek olarak; mobilyaların pencere önlerine konumlandırılmasını verebiliriz. Hangi oda olursa olsun iç mekân dekorasyonlarında yapacağınız en büyük hata; büyük ebatlı mobilyaları direkt olarak pencerelerin önüne yerleştirmenizdir. Çünkü pencere önü kapanacağı için gün ışığı odayı yeterince aydınlatamayacak ve ortam gereğinden fazla karanlık olacaktır. Bu durumda dekorasyonlarda hiç istenilmeyen sonuçlar doğurmaktadır. Bundan dolayı siz siz olun yatak odanızda bulunan pencerenin kapanmasına neden olacak büyüklükte mobilyaları, pencere önüne yerleştirmeyin! Ancak makyaj masanızı veya aynalı şifonyerinizi pencerenizin tam karşısına konumlandırırsanız, yatak odanızın daha aydınlık olmasını sağlayabilirsiniz. Tabii ki bu durum aynalı gardıroplar için de geçerlidir. Aynı zaman yatak odası yerleşim tercihinizi koltuk takımı yani oturma gruplarınızı koyacağınız odaya göre yapabilirsiniz.

“Mobilyaların ölçülerine dikkat edin”

Birçoğumuz evimiz için mobilya bakarken önce modellerine daha sonra da ölçülerine göz atarız. Hâlbuki ilk önce mobilya ölçülerini göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Aksi hâlde hangi alan olursa olsun istemeden ortamın hantal bir görüntü sergilemesine neden olabiliriz.

Yatak odası dekorasyonu için yaratıcı fikirler 2022

Konumuz yatak odası dekorasyonu olduğuna göre burada yatak odası takımı ölçülerine dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle de küçük ve dar yatak odalarında daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü mobilyaları yerleştirirken ölçüler yönlendirici olacaktır. Bunun bilincinde olarak yatak odanızı düzenlerseniz ortamın daha ferah görünmesini sağlayabilirsiniz.

“Aydınlatmaların durduğu yer önemli”

Yatak odası mobilyalarını yerleştirirken; aydınlatmanın nerede olması gerektiğini biliyor musunuz? Eğer bu konuda bir fikriniz yoksa yatak odanızda aydınlatmanızın tam olarak nerede olması gerektiğini de sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Yatak odası dekorasyonu için yaratıcı fikirler 2022

Yatak odanızda kullanacağınız avize kesinlikle yatağınızın üzerinde olmamalı; yatağınızla gardırobunuzun arasını aydınlatacak şekilde konumlandırılmalıdır. Abajurlar ise komodinlerin üzerinde olmalı ancak yatağa 15 cm uzaklıkta olmalıdır. Bu sayede yatak odanızın aydınlatılmasında denge sağlayabilirsiniz.

Sizlere kısaca aktarmaya çalıştığımız bu detayları göz önünde bulundurarak yatak odanızı başarılı bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Unutmayın dekorasyon düzenle başlar!

Yatak odası dekorasyonunda farklılık nasıl yaratılır?

Gündoğdu Mobilya İle yatak odaları artık daha şık ve uygun fiyata sizlerle buluşuyor.

Evet geldik asıl konumuz olan yatak odasında farklılık yaratmak isteyenlere fikir vermeye.

Yatak odaları en mahrem alanlardan biridir. Bu yüzden bu odalarda kullanılan her parça, odanın sahibini temsil etmelidir. Özetle yatak odanızda farklılık yaratmaya, tarzınızı yansıtan ürünleri kullanarak başlayabilirsiniz.

Yatak odası dekorasyonu için yaratıcı fikirler 2022

“Boy aynası her zaman asildir”

Yatak odanızın daha aydınlık ve daha sıcak görünmesini istiyorsanız, kesinlikle boy aynası kullanmalısınız. Sizler için klasik, odaların maksimum aydınlatılmasını sağlamak için bir devrim niteliğinde olan bu ürünler; oldukça fonksiyoneldir. Yatak odanızda dekoratif amacıyla kullanabileceğiniz bu ürün, ortamda bulunan ışığı yansıtarak ortamın daha aydınlık görünmesini sağlayacaktır.

Yatak odası dekorasyonu için yaratıcı fikirler 2022

“Sıradanlıktan kurtulmak için heykel almak şart!”

Yatak odalarında heykellerin bulanamayacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Şifonyerinizin veya komodininizin üzerinde konumlandıracağınız küçük ebatlarda bir büst yatak odanızı daha elegant hâle getirecektir. Ayrıca aksesuarlarınızı ve makyaj malzemelerinizi saklayabileceğiniz heykel formatında objeler tercih ederek ortamı farklı bir atmosfere çevirebilirsiniz.

Yatak odası dekorasyonu için yaratıcı fikirler 2022

“Yatak odalarının yeni üyesi koltuklar!”

Uykuya dalmadan önce başucu kitabınıza vakit ayırmaktan hoşlanıyorsanız, yatak odanızda modern tasarıma sahip bir koltuğa yer vermelisiniz. Yumuşacık minderiyle rahatça kitap okuyabileceğiniz bir koltuğu satın almanız yatak odanıza farklılık katacaktır. Mesela tekli koltuk veya ikili koltuk yanına ayaklı abajur yerleştirerek yatak odanızın dekorasyonunu farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz.

Yatak odası dekorasyonu için yaratıcı fikirler 2022

“Yatak odalarında tablo şart”

Artık tablolar hayatın her yerinde. Neden yatak odanızın duvarında bir tablo bulunmasın ki? Belki de birkaç tane?

Yatak odası atmosferine ve duvar renklerine uygun olarak satın alacağınız tablolar, yatak odanızda arzu ettiğiniz yaratıcılığı ortaya koyacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken tek nokta; tercih edeceğiniz tablonun uyku esnasında konsantrasyonunuzu etkilemeyecek bir tasarıma sahip olmasıdır.

Yatak odanızda hem derinlik hem de farklılık yaratmanız için aktarmış olduğumuz bilgileri kullanarak daha modern görünümlü bir yatak odasına sahip olabilirsiniz. Yatak odanızda yaratacağınız farklılıklar hayat enerjinize de farklılıklar katacaktır. Böylece daha enerjik bir yapıya sahip olabilirsiniz. Şimdi verdiğimiz bilgiler doğrultusunda yatak odanızı dekore etmeye başlayabilir, hayatınıza farklılık katabilirsiniz.

En trend ve en modern yatak odası takımları için şimdi Gündoğdu Mobilya Online Alışveriş Sitesini ziyaret ederek, mobilya alışverişlerinizde avantajlı fiyatlardan faydalanabilirsiniz. Gündoğdu Mobilya ürünleri hakkında detaylı bilgi almak ve size en yakın Gündoğdu Mobilya Fabrika Satış Mağazasının adresini öğrenmek içinse 444 19 85 Müşteri Hizmetleriyle irtibata geçebilirsiniz.

 İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!