Huawei Nova 11 Ä°ncelemesi

Güncelleme Tarihi:

OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 31, 2023 15:34

Teknoloji tutkunları, fotoğraf meraklıları… Bugün sizi harika bir akıllı telefonla tanıştıracağım; Huawei Nova 11… Akıllı telefon pazarının öncü firmalarından Huawei, P60 ailesinden sonra Nova serisini de yeniledi ve harika özelliklerle geldi. Nedir bu özellikler dediğinizi duyar gibiyim. Sizi fazla bekletmek istemiyorum. Gelin Huawei’nun bu yeni şahane eserini yakından inceleyelim.

Seri, XD Portre ve yükseltilmiş Huawei Multi-Vision özellikleriyle çektiğiniz fotoğrafları da bu yeni cihazla bir üst seviyeye taşımış…. Fotoğraflardaki her ayrıntıyı ortaya çıkaran XD Portre özelliği ile güzel ışık aramanıza gerek kalmayacak. Çünkü portre çekimleri için özel olarak geliştirilen teknoloji sayesinde, düşük ışıkta bile zengin ayrıntılar ve otantik renkler yakalamanız mümkün. RYYB Renk Filtresi Dizisi, geleneksel RGGB dizisine kıyasla %40 daha fazla ışık alımı sağlayarak, düşük ışık koşullarında bile net çekimler yapmayı sağlıyor…  Üstelik bu özellikle çektiğiniz fotoğraflarda, doğal cilt dokunuzu ve tonunuzu da koruyabileceksiniz.

Â

Huawei Nova 11 Ä°ncelemesi

Nova 11 Pro ve Nova 11 modelleri, 50 MP RYYB Ultra Vision ve 8 MP Ultra Geniş Makro Kamera ile donatılmış. Yani Nova ailesinin en iyi performans gösteren arka kamerası da yine bu cihazda yerini almış. Lazer Odak Sensörü otomatik odaklama özelliğine sahip. Bu özellik de hızlı ve net çekimler yapmayı kolaylaştırıyor…

Ama bununla da sınırlı değil Huawei Nova 11’in yapabilecekleri… 11 Pro modelinde yer alan 60 MP Ultra Portre Çift Kamera ve Huawei Multi-Vision ile kullanıcılara 4K görüntü kalitesi vaat ediliyor… Yani bu da, 8 MP Yakın Çekim Portre Ön Kamera, optik zoom ve dijital zoom ile çeşitli mesafelerden bile net ve canlı çekimler yapabileceğiniz anlamına geliyor…

Â

Huawei Nova 11 Ä°ncelemesi

Bir akıllı telefondan en büyük beklentilerimizden biri de batarya süresidir. Huawei Nova 11, işte tam bu noktada da kullanıcılarının yanında. Çünkü Nova 11 serisinin batarya özellikleri de oldukça dikkat çekici. Seri, uzun süreli kullanımlar için ideal olan 4500mAh’lik batarya kapasitesine sahip. Üstelik, 66W Huawei SuperCharge hızlı şarj özelliği ile kullanıcılar çok kısa sürede telefonlarını tamamen şarj edebiliyorlar.

Serinin bir diğer dikkat çeken özelliği de, daha kullanışlı etkileşimler ve özellik deneyimleri sunan EMUI 13 ile donatılmış olması. Yani, Nova 11 Serisi telefonu herhangi bir farklı uygulamaya gerek kalmadan Huawei tablete bağlamak için süper cihaz özelliğini kullanabilirsiniz. Sadece telefon simgesini tablete sürüklemeniz, ardından cihazlar arası sorunsuz işlemler için çoklu ekran iş birliği özelliği ile telefon ekranını tablette görüntülemeniz mümkün.

Bildiğiniz üzere Huawei’nin akıllı telefonlarında Huawei’nin kendi mobil servisleri kullanılıyor. Ama eğer siz ben Google servislerini bu cihazda kullanmak istiyorsanız, bunu yapması da oldukça kolay. Tek yapmanız gereken; Huawei App Gallery’den ya da Petal Search’ten Gspace uygulamasını aratmak. Karşınıza bir öneri ekranı çıkacak. Ama bu ekranla sınırlı kalmak zorunda değilsiniz. Google hesabınıza girebilir ve istediğiniz uygulamayı buradan indirebilirsiniz. Uygulamaların tam fonksiyon çalıştığını da ekleyelim. App Gallery’nin içeriklerinden de bahsetmek istiyorum.

Neler var App Gallry’de derseniz; yerli ve büyük birçok popüler uygulamaların yanı sıra bankacılık ve devlet kurumlarının uygulamalarına da yine app galerry üzerinden ulaşabilirsiniz.

Huawei Nova 11 Ä°ncelemesi

Huawei akıllı telefonlara Google uygulamalarını yüklemenin yeni bir yolu da 'GBox' seçeneği…GBox ile uygulama yüklemek gerçekten çok kolay. App gallery’den indirdiğimiz GBox herhangi bir reklam içermiyor… Bu nedenle kullanıcılara, benzersiz bir deneyim sunuyor... Google Fotoğraflar, Google Drive, Gmail dahil olmak üzere tüm Google uygulamalarına Gbox ile erişebiliyorsunuz. Yine YouTube, Spotify, Netflix gibi uygulamaları da bu sayede yüklemek mümkün.

Konu teknoloji de olsa, tasarım ve şıklık bizim her daim vazgeçilmezimiz… İşte tam bu noktada da Huawei nova 11 tasarımıyla da adından söz ettirecek gibi duruyor… Cihaz, çarpıcı 6,88 mm inceliğinde ve sadece 168 g hafifliğine sahip. Dar çerçeveler, 6,7 inç ekran için yüzde 93,4 gibi çok yüksek bir ekran-gövde oranı sağlıyor. Birinci sınıf ve minimalist R-açılı tasarım, sınırsız görüş ile sürükleyici bir deneyim sunmaya yardımcı oluyor. Nova 11 Serisi'nin iki farklı (OLED kavisli ekran ve kusursuz OLED düz kenar ekran) versiyonu bulunuyor.

Â

Huawei Nova 11 Ä°ncelemesi

Nova 11 Pro, 66 derece altın bükülme açısıyla tasarlanmış 6,78 inç halka ekrana sahip. Bu da rahat bir tutuş imkanı sağlıyor… Özelleştirilmiş kunlun glass ekranı sayesinde ekranı, nova 10 Pro'ya göre 10 kat daha güçlü düşme direnci özelliği taşıyor. Burada bir parantez açıp, Huawei Kunlun Glass’ın, İsviçre SGS'den beş yıldızlı cam düşme direnci sertifikası alan ilk ürün olduğunu da hatırlatalım.

Bu akıllı cihazın arka tarafının dokusu da oldukça şık ve dikkat çekici. Huawei nova 11 yeşil ve siyah modelleri, ilk nova monogram vegan deri tasarımıyla göz alıyor… Lychee gren deseni, cilt üzerinde rahatlatıcı bir dokunuş, yüksek düşme ve aşınma direnci sağlamak için kullanılıyor.

Özetle ben bir fotoğraf meraklısı ve şıklığa önem veren biri olarak bu cihazı bayağı sevdim.

Nova 11 Pro’nun yeşil ve siyah renkli modelleri 27.698 TL fiyatla Huawei Online Mağaza üzerinde satışa sunuluyor. FreeBuds 5, Freebuds 5i veya FreeBuds SE ile birlikte alındığında da kulaklıklara %25’e varan indirim uygulanıyor. Nova 11 modeli ise 24.698 TL fiyatla Huawei Online Mağazada yerini almış. Ayrıca ön siparişe özel 800 TL sepet indirimi fırsatı da sunuluyor.

Huawei’nin bu son harikasıyla ilgili diğer merak ettikleriniz için videomuzun açıklamalar kısmını inceleyebilirsiniz. Tekrar görüşmek üzere…

İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!