Multinet Up CIO'su Çağlayan Yıldırım: "Zengin hizmet yelpazesi sunuyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Multinet Up CIOsu Çağlayan Yıldırım: Zengin hizmet yelpazesi sunuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2024 18:31

Multinet Up CIO'su Çağlayan Yıldırım, dijital ödeme çözümleri ve son dönemde kullanılan siber güvenlik teknolojileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Multinet Up’ın ödeme çözümleri hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?

Multinet Up olarak, hız, güvenlik ve konfor beklentilerini karşılamak üzere tasarlanmış zengin bir hizmet yelpazesi sunuyoruz. Son kullanıcılar için geliştirdiğimiz mobil cüzdan uygulaması MultiPay, 700 bine varan kullanıcıya hızlı ve güvenli bir ödeme deneyimi sunuyor. Üye iş yerlerimiz için tasarladığımız, kullanım kolaylığıyla ön plana çıkan mobil POS çözümü MultiPOS ise işletmelere güvenli bir ödeme alma deneyimi sunuyor. Bir diğer uygulamamız MultiFlex, kurumsal müşterilerimizin, çalışanlarına esnek ödeme seçenekleri sunmalarını sağlayarak, modern çalışma hayatının ihtiyaçlarına cevap veriyor. Ayrıca bir de sadakat sistemimiz var, MultiNet’lilere harcadıkça kazanma imkânı sunan TatlıPara, müşteri deneyimini zenginleştiriyor.

Peki inventiv’in faaliyetleri neler?

inventiv olarak, Multinet Up'ın bir parçası ve teknoloji sağlayıcısı olarak, ödeme sistemlerinin güvenliğinde kritik bir role sahibiz. Yalnızca Multinet Up’a hizmet vermiyoruz; güvenli ödeme sistemlerindeki uzmanlığımız ve yenilikçi yaklaşımımızla, finansal teknoloji sektöründe öncü bir konumda yer alıyoruz. Güvenli ödeme altyapıları geliştirerek, yenilikçi ve güvenilir finansal teknoloji çözümleri sunuyoruz. Bu çerçevede, dolandırıcılık önleme sistemlerinden veri şifrelemeye kadar geniş bir güvenlik teknolojisi yelpazesi kullanıyoruz. Yapay zeka ve makine öğrenimi temelli dolandırıcılık tespit sistemlerimiz, anormal işlem paternlerini gerçek zamanlı olarak analiz ederek önleyici tedbirler alınmasını sağlıyor.

Güvenli ödeme sistemlerinde hangi teknolojiler öne çıkıyor?

Şifreleme teknolojileri, tokenizasyon, iki faktörlü doğrulama (2FA) ve biyometrik doğrulama, güvenli ödeme sistemlerinde son dönemde öne çıkan en önemli teknolojiler. Ayrıca Blockchain teknolojisi de ödeme işlemlerinin şeffaflığını ve güvenilirliğini artırarak önemli bir yenilik olarak öne çıkıyor. Öte yandan, yapay zeka ve makine öğrenimi kullanılarak geliştirilen dolandırıcılık tespit sistemleri, anormal işlem paternlerini tespit ederek güvenlik ihlallerini önlemede kritik rol oynuyor. Multinet Up olarak, ödeme süreçerimizde güvenliği en düst düzeyde tutmak ve aynı zamanda müşterilerimize sunduğumuz deneyimi iyileştirmek için bu teknolojileri yakından takip ediyor, mevcut süreçlerimize entegrasyonu konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Amacımız hem kolay kullanımlı hem de son derece güvenli ödeme çözümleriyle değer yaratmak.

Güvenli ödeme sistemlerinin geleceği nasıl şekillenecek?

Güvenli ödeme sistemlerinin geleceği, sürekli evrim geçiren teknolojilere ve artan siber güvenlik tehditlerine bağlı olarak şekillenecek. Gelecekte, daha fazla yapay zeka ve makine öğrenimi entegrasyonu göreceğiz. Bu, dolandırıcılık tespit mekanizmalarının daha da gelişmesini ve kişiselleştirilmiş güvenlik önlemlerinin ortaya çıkmasını sağlayacak. Ayrıca, kuantum bilgisayarların olası etkileri göz önünde bulundurularak, kuantum dirençli şifreleme metodolojilerine yatırım yapılması bekleniyor. IoT cihazları için geliştirilen yeni ödeme modelleri ve 5G teknolojisinin yaygınlaşması ile birlikte, gerçek zamanlı ödeme işlemleri ve mikro ödemeler daha da önem kazanacak.

İlandır

BAKMADAN GEÇME!