MSI Cyborg 15 incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2023 15:07

Oyun bilgisayarı denince akla gelen ilk marka olan MSI, Cyborg 15 ile yepyeni bir deneyim vadediyor. Gelin sizi sunduğu özellikler göz önüne alındığında fiyat anlamında rekabetçi olan yepyeni model Cyborg 15 ile tanıştıralım...

MSI Cyborg 15, yarı saydam ve futuristik tasarım öğeleri ile diğer dizüstü oyun bilgisayarlarından ayrılıyor.

Bilim kurgu filmlerinden fırlamış dizaynı sayesinde laptopun mekanik ve elektronik bileşenlerini görebiliyorsunuz. Bu dizayn, dizüstü bilgisayara retro-fütüristik bir görünüm de katıyor.

Çerçeveler ve klavye destesi pürüzsüz siyah mat bir yüzeye sahip. Yarı saydam çıktındı dizüstü bilgisayarı tek elle açmayı kolaylaştırıyor.

Cyborg 15, taşınabilir bir gaming laptop arayanlar için harika bir seçenek. Cihaz kolayca taşımanıza imkan verecek kadar ince ve hafif.

Yalnızca 1.98 kilogram ağırlığa ve 2 santimetre kalınlığa sahip. Laptop sahip olduğu özellikler ile sürükleyici bir oyun deneyimi vadediyor.

Cyborg 15, yapay zeka destekli DLSS 3.0 teknolojisine sahip GeForce RTX™ 4060 ekran kartı ve bu ekran kartı ile tam uyumlu çalışan FHD çözünürlüklü 144 Hertz tazemele oranlı bir ekrana sahip.

Bir oyunu başlattığınızda yerleşik MSI Center uygulamasının dizüstü bilgisayarı otomatik olarak “Extreme Performance” moduna ayarladığını belirtmekte fayda var.

Bu mod daha iyi oyun performansı sağlamak için sistem belleğini boşaltıyor, işlemci ve ekran kartının daha yüksek frekanslarda çalışması için güç ve soğutmada optimizasyon gerçekleştiriyor.

Cihaz devrim niteliğinde bir soğutma teknolojisine de ev sahipliği yapıyor. MSI patentli bu tasarıma Cooler Boost adı verilmiş.

Yeni CPU & GPU paylaşımlı soğutma borusu tasarımı ısı giderimini CPU ve GPU arasında gerçek zamanlı olarak dengeliyor ve daha verimli hale getiriyor

MSI özel termal macunlar kullanarak, çok uzun süren oyun seanslarında bile maksimum performansı sunmayı hedeflemiş.

Cyborg 15, çoğunluğu dizüstü bilgisayarın sağ tarafında bulunan yeterli sayıda bağlantı noktasına sahip.

Solda bir Kensington kilidi, bir kulaklık girişi ve tek bir USB-A bağlantı noktası bulacaksınız.

Sağ tarafta ise başka bir USB-A bağlantı noktası, bir USB-C bağlantı noktası, bir HDMI bağlantı noktası ve bir Ethernet bağlantı noktasına yer verilmiş.

Ben bağlantı noktalarının sayısını ve yerleşimini ihtiyaçlarımı karşılayacak kadar yeterli buldum.

Geniş arkadan aydınlatmalı klavye, Cyborg 15'in en iyi özelliklerinden biri.

Renklendirilmiş yarı saydam WASD tuş kapakları oyunda hızlı kontrole imkan tanıyor. HOTKEY tuşlarının ve geniş touchpad’in de bir hayli işlevsel olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Cyborg 15'in aşağı bakan ikili hoparlörü etkileyici bir ses kalitesi sunuyor. Orta ve yüksek sesler net bir şekilde geliyor, sesler arasında iyi bir ayrım olduğu da daha ilk seferde rahatlıkla fark ediliyor.

Laptop batarya ömrü ile de öne çıkıyor. 150 nit ekran parlaklığında sürekli internette gezinmeyi içeren Tom's Guide pil testinde, MSI'ın dizüstü bilgisayarı 5 saat 5 dakika dayandı.

Bu, bir oyun dizüstü bilgisayarı için son derece iyi bir sonuç.

Panelin maksimum 250 nit parlaklığa çıkabilmesi ise laptopun dikkat çeken bir başka özelliği

Akıcı yayın deneyimi için Wi-Fi 6 kablosuz standardı ise oldukça başarılı.

Cyborg 15'in Cyber Punk’tan ilham alan tasarımının hayranı oldum.

Laptop iyi bir pil ömrüne sahip, ekran kalitesi son derece tatmin edici ve cihaz yoğun bir şekilde kullanılsa dahi aşırı ısınmıyor.

İnce ve hafif gövdesinde en yeni Intel i7 İşlemcisi ve RTX 40 Serisi grafikleriyle Cyborg 15, hareket halinde oyun oynamak için mükemmel bir seçim.

https://msi.gm/SAB3CC1B

İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!