Meme estetiği nedir? Kimlere yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Meme estetiği nedir Kimlere yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2022 17:39

Göğüs estetiği ameliyatları, meme gelişimini tamamlamış ve özel bir sağlık sorunu bulunmayan tüm kadınlar için uygulanabiliyor. Özellikle annelik sonrası vücuduna daha fit bir görünüm kazandırmak isteyen kadınlar tarafından tercih ediliyor. Günümüzün teknolojik imkanları ile göğüs estetiği sonrası hızlı bir iyileşme süreci sonrasında günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz.

Tuba Erdoğan Özel Muayenesi’nden Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuba Erdoğan’dan konuyla ilgili bilgiler aldık.

Peki meme estetiği nedir? Nasıl yapılır? Meme büyütme ne kadar kalıcıdır? Göğüs estetiği işlemleri ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylara bu yazımızda bulabilirsiniz. 

Meme estetiği nedir? Kimlere yapılır?

Göğüs estetik ameliyatları, mevcut dış görünüşünden hoşnut olmayan ve göğüs yapısı sebebiyle sağlık sorunları yaşayan, meme gelişimini tamamlamış kadınlar için uygulanabilir. Günümüzde pek çok kadın, estetik sebeplerle görünüşünden mutsuz olup çeşitli psikolojik sorunlar yaşayabiliyor. Hızlı kilo alıp verme ve doğum gibi hayatın doğal akışında yaşanabilen durumlarda göğüslerde sarkma, fazla yağ birikimi ve deri deformasyonu gibi durumlar görülebiliyor.

Meme estetiği nedir Kimlere yapılır

Meme dikleştirme ameliyatı

Göğüs ameliyatları ülkemizde en çok meme büyütme, meme küçültme ve dikleştirme alanlarında yapılıyor. Annelik ya da ani kilo alıp verme sonrasında yaşanan sarkma ve deformasyonlarda dikleştirme ameliyatı öneriliyor. Meme dikleştirme operasyonları fazla deri ve yağ dokusunun alınması ile yapılıyor. Genel anestezi uygulanarak yapılan meme dikleştirme ameliyatlarında 1 gün hastanede yatış tavsiye ediliyor. İyileşme ortalama 1 hafta sürüyor. 

Göğüs büyütme ameliyatı

Bazı kadınlar doğal vücut yapısı veya belirli sağlık sorunları sebebiyle küçük göğüslere sahip olabiliyor. Özellikle genç kadınlar küçük göğüsleri sebebiyle sosyal ve cinsel hayatlarında özgüven sorunu yaşayabiliyor. 3D Vectra programı ile  hastaların operasyon sonrası nasıl bir görünüme sahip olacağını önceden gösterilebiliyor. Göğüs büyütme estetiğinde kullanılacak yönteme önceden karar verme şansınız bulunuyor. Meme büyütme kalıcılığı süreleri dolgu malzemelerine göre değişebiliyor.

Meme büyütme ameliyatlarında üç farklı yöntem uygulanabiliyor. Bunlar yağ enjeksiyonu, protez yerleştirme ve dolgu maddesi ile yapılıyor. Genel anestezi altında yapılan bu operasyonlar ortalama 1,5 - 2 saat arası sürüyor. Peki göğüs büyütme ameliyatı sonrası iyileşme ne kadar sürüyor? Ameliyat sonrasında iyileşme süreci yaklaşık 60 gün sürüyor. İlk 3 hafta sporcu sütyeni kullanılması öneriliyor. Bu süreçte göğüslerde gerginlik ve sertlik olabiliyor. 

Göğüs küçültme ameliyatı

Genetik faktörler, kontrolsüz kilo alımı ve doğuma bağlı olarak kadınlarda göğüs büyümesi görülebiliyor. Fazla büyük göğüsler özellikle boyun, bel ve sırt ağrılarına bağlı olarak yaşam kalitesini etkileyebiliyor. Ayrıca aşırı terleme ve hijyen sorunlarını da beraberinde getiriyor. Göğüs küçültme ameliyatları meme gelişimini tamamlamış kadınlarda uygulanabiliyor. 

Meme küçültme ameliyatlarında iyileşme ortalama 7 gün içinde sağlanıyor. 1 gece hastanede yatış gerektiren operasyon genel anestezi altında yapılıyor. Ameliyat sonrası göğüs altında L, I ve ters T harfi şeklinde izler kalabiliyor. Operasyondan 1 yıl sonra ise bu izler belli belirsiz bir görünüm alıyor. Ayrıca, meme yapısına uygun olduğu takdirde yağ aldırma yöntemi uygulanması da mümkün. 

Jinekomasti, erkeklerde genetik yatkınlık beslenme ya da hormonların dengesizliği nedeni ile meme dokusu miktarında gözüken büyümeye verilen isimdir. Jinekomasti kimi vakalarda tek bir memeyi, kimi vakalarda ise iki meme birbirinden düzensiz olarak farklı boyutlara ulaşabildiği bilinmekte olup estetik operasyon müdahalesi ile çözümlenebilmektedir. 

İlandır

BAKMADAN GEÇME!