MedArt Hair Clinic uzmanları FUE tekniği hakkındaki soruları yanıtlıyor

Güncelleme Tarihi:

MedArt Hair Clinic uzmanları FUE tekniği hakkındaki soruları yanıtlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2023 09:46

MedArt Saç Ekim Kliniği, FUE tekniği hakkında merak edilen konulara açıklık getirdi.

Saç dökülmesi erkeklerde ve kadınlarda sıklıkla karşılaşılan problemlerden biri.  Saç ektirme işlemine ilgi her geçen gün artarken hastalar süreçle ilgili başlıkları araştırıp bilgi edinmeye çalışıyor. MedArt Saç Ekim Kliniği, FUE tekniğine dair bilgiler paylaştı. 

Klinikten yapılan açıklamada, “FUE saç ekimi, saç derisine kesi yapmadan saç naklini mümkün kılan bir yöntem. Lokal anestezi kontrolünde gerçekleşen bir uygulama. İşlem gerçekleşmeden önce hasta ön muayeneden geçirilip saç ekimi için donör ve nakil bölgesine karar veriliyor. Daha sonra donör bölgede saçlar 1 mm boyunda kısaltılıyor. Ardından saç alımı ve naklinin gerçekleşeceği bölgeye lokal anestezi yapılıp uygulamaya başlanıyor” ifadeleri yer alıyor. 

TERE VE NEME DİKKAT ETMEK GEREKİYOR

MedArt Saç Ekim Klinik başhekimi Dr. Tuna Tantan Williams, donör bölgesinin genellikle kulak arkası ya da ense bölgesi olduğuna dikkat çekiyor. Greft sayısının kısıtlı olması durumunda ise her iki bölgeden de toplanabildiği belirtiliyor. Klinik uzmanları, uygulama sonrası süreci ise şöyle tarif ediyor: “Operasyon gerçekleştikten sonra hastanın daha başarılı ve sağlıklı sonuç alabilmesi için 1 hafta dinlenmesi gerekiyor. Bu süreç içinde kişinin terlememesi ve saç köklerinin neme maruz kalmaması da önemli. Saç köklerinin kafa derisine tutunabilmesi ve uyum sağlaması için bu zamana dikkat etmek gerekiyor. Kafa derisinde kaşınmalar olması durumunda hekimlerin vermiş olduğu kremler ve solüsyonların düzenli kullanılması ile sıkıntılar gideriliyor.”

İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!