Karaca ve Hürriyet İncili Gastronomi Rehberi’nin İngilizce baskısını çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Karaca ve Hürriyet İncili Gastronomi Rehberi’nin İngilizce baskısını çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2023 18:46

İncili Gastronomi Rehberi'nin ilk İngilizce versiyonu, Ocak ayında Londra'nın Mayfair semtindeki en iyi Türk restoranlarından Rüya London'da özel bir yemekte tanıtıldı.

Rehberin İngilizce versiyonu, dördüncü Türkçe baskısı ile birlikte piyasaya sürüldü. Olağanüstü Türk mutfağının bir kutlaması olan İncili Gastronomi Rehberi, Türkiye'nin en iyi restoranlarını öneriyor ve iki seçkin Türk kurumu, ev eşyaları perakendecisi Karaca ve Türkiye'nin ulusal gazetesi Hürriyet tarafından piyasaya sürülüyor.

İncili Gastronomi Rehberi’nin İngilizce versiyonu için gerçekleştirilen özel etkinlikte Karaca ve Hürriyet’in yanı sıra değerli Türk markalar d.ream ve Damat Tween de co-sponsor olarak yer aldı.

Karaca ve Hürriyet İncili Gastronomi Rehberi’nin İngilizce baskısını çıkardı
Demirören Medya Pazarlama ve İletişim Grup Başkanı Esti Pekdemir; Proje Koordinatörü ve Hürriyet Yazarı Müge Akgün; Proje Ekibi Üyesi Gamze İneceli İpek; Demirören Medya Gazete Reklam Satış Grup Başkanı Orçun Çevikoğulları 

Rehber 300'den fazla gizli müfettişten oluşan bağımsız incelemelerin ardından Türkiye'deki restoranlara inci derecelendirmesi veriyor. Dördüncüsü 571 restoranı kapsıyor ve Ankara, Antalya, Bodrum, Bursa, Gaziantep, İstanbul ve İzmir gibi şehirleri bir ile beş inci arasında derecelendiriyor.

Rehber aynı zamanda Türkiye'de yer alan en iyi esnaf restoranlarının yanı sıra tavsiye edilen alışveriş noktalarıyla paha biçilmez bir alışveriş rehberi görevi görüyor. Atmosferik restoran ortamlarında ustaca sunulan yemeklerin güzel renkli görüntüleri ile rehber, Türk gastronomi severler için bir baş ucu kitabıdır.

Karaca ve Hürriyet İncili Gastronomi Rehberi’nin İngilizce baskısını çıkardı
Karaca Grubu Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Selin Kiper, “Karaca olarak, işimizin uluslararası genişlemesi kapsamında Türk mutfak kültürünü ve yenilikçiliğini dünya sahnesinde tanıtmaya kararlıyız. Hürriyet ile iş birliği içinde dördüncü İncili Gastronomi Rehberimizin İngilizce versiyonunu piyasaya sürerek ayrıcalıklı Pearl mutfak ve sofra takımlarımızı tamamlamaktan gurur duyuyoruz. Amacımız, Türk mutfağının uluslararası alanda hak ettiği tanınırlığı kazanmasına yardımcı olmak ve yemek tutkunlarını Türkiye kıyılarını ziyaret etmeye teşvik etmektir.” 

İncili Gastronomi Rehberi Proje Koordinatörü ve Hürriyet Yazarı Müge Akgün, “Bildiğiniz gibi Türkiye'nin ilk gastronomi rehberinin İngilizce versiyonunu kutlamak için buradayız. Ama ondan önce bizlerle olduğunuz için sizlere ve bu seçkin projenin sponsorları Karaca ve Hürriyet'e teşekkür etmek istiyorum. Bu hayali hep birlikte gerçekleştirdik.” 

İncili Gastronomi Rehberi ilk olarak 2017'de raflarda yerini aldı, ardından 2018'de ikinci baskısı ve 2020'de üçüncü baskısı geldi. Bu yıl içinde beşinci bir rehber yayınlanacak. 

Kitabın bir kopyasını görüntülemek için QR kodunu tarayın:

Karaca ve Hürriyet İncili Gastronomi Rehberi’nin İngilizce baskısını çıkardı

İlandır

BAKMADAN GEÇME!