Huawei Watch GT 4 incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Huawei Watch GT 4 incelemesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2023 16:33

Dünyanın en büyük ağ ve telekomünikasyon ekipmanı üreticisi konumuna gelen Huawei, yeni akıllı saati Watch GT4 modeliyle beklentileri en üst seviyeye taşıyacak.

Watch GT 4’ün şık tasarımı sayesinde gözlerinizi ondan alamayacak, teknik özellikleriyle de ondan vazgeçemeyeceksiniz. Çünkü özellikleri ile dikkat çeken saat, tasarımı ile de rakipsiz…

41mm ve 46mm olmak üzere iki farklı boyut seçeneğiyle gelen saat, geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Ekran tarafına baktığımızda 46mm’lik GT4’te 1.43 inç 466 x 466 çözünürlük sunan renkli AMOLED ekran bizi karşılıyor. 41mm’de ise 1.32 inçlik 466 x 466 çözünürlüğe sahip renkli AMOLED ekran bulunuyor. Huawei, saatlerin gövdesinde safir cam ve paslanmaz çelik kullanmış. Her çeşitte farklı kasa ve kayış kombinasyonlarını seçmek mümkün.

Huawei Watch GT 4 incelemesi

14 günlük pil ömrü

41mm, şirketin "Kolye ucu tasarımı" olarak adlandırdığı bir kadran ile farklı tasarlanmış kayış kulplarıyla dikkat çekiyor... Cihazda 323mAh batarya yer alıyor ve Watch GT 4 41mm yedi günlük pil ömrü sunuyor.

Daha büyük olan 46mm ise, 22mm kayışlara sahip "Sekizgen Tasarım" kadranla geliyor. 46 milimetrelik HUAWEI Watch GT 4 gümüş renkli sekizgen çerçeveli ve paslanmaz çelik yapıya sahip sağlam bir tasarımla daha klasik bir formata sadık kalıyor. 46mm modelin ekran boyutu 1,43 inç’e yükselirken pil kapasitesi de 524mAh oluyor. Watch GT 4 46mm, kullanıcılarına 14 güne kadar pil ömrü vaat ediyor…

Firma, sağlık ve aktiviteyle ilgili parametrelerin ölçülmesi söz konusu olduğunda da akıllı saatler arasında en iyiler arasına girmeyi başarıyor… Çünkü Watch GT 4, görünümünün ötesinde TruSeen 5.5 Plus markası altında çeşitli sağlık izleme teknolojileri içeriyor. Huawei Watch GT 4, sadece 1 dakikada 7 farklı sağlık taraması yaparak size bir sağlık raporu sunuyor. Bu taramalar arasında kalp atış hızı, SpO2, stres, cilt sıcaklığı, EKG, arteriyel sertlik ve solunum sağlığı yer alıyor. Solunum sağlığı testi ise daha önce hiçbir akıllı saatte görmediğimiz bir özellik olarak dikkat çekiyor. Derin bir nefes alıp öksürerek bu testi yapmak mümkün. Solunum hızınızın yanı sıra SpO2 aralığını da tespit ediyor ve öksürük seslerinizi analiz ediyor.

Huawei Watch GT 4 incelemesi

HUAWEI Health uygulaması sayesinde sağlık analizlerinizi takip edebilir ve 15’i profesyonel olmak üzere 100'den fazla antrenman seçeneği arasından istediğinizi yapabilirsiniz. Ayrıca aktivite geçmişinize ve sağlık verilerinize göre özel egzersiz planları da oluşturabilirsiniz. Sağlık Trendleri ile de sağlık durumunuzu takip ederek, akıllı sağlık hatırlatıcıları sayesinde sağlıklı kalp atış hızı ve kan oksijen seviyesi için öneriler alabilirsiniz.

Saat ayrıca, yeni spor modları, yeni kalori alım kontrolü işlevi ve kullanıcıya mevcut farklı zorlukların üstesinden geldikten sonra verilen madalyalar dahil olmak üzere spor takibiyle ilgili çok sayıda seçenek sunuyor. Bunların ötesinde, vücut sıcaklığı yardımıyla regl döngüsünü de takip edebiliyor.

Huawei Watch GT 4 incelemesi

 Yepyeni aktivite halkalarıyla dikkat çeken Huawei Watch GT 4 serisi, kalori yönetimi için kapsamlı destek sağlayan yepyeni Stay Fit uygulamasını sunuyor. Kalori sayma, kalori açığı

izleme ve kilo alma/verme planları gibi işlevler sunan saat, egzersiz aktivitenizi göz önünde bulundurarak kalori alımınızı takip etmenize yardımcı olurken, sağlıklı beslenme ve uygun egzersiz arasında bir denge kurmayı teşvik ediyor ve bu sayede kullanıcıları kilo hedeflerine doğru yönlendiriyor. Kalori hedeflerinizi takip edebilmeniz için bir kalori uyarısı da içeren saat, mevcut kalori alımınız ile belirlediğiniz hedefi temiz bir arayüzde gösteriyor. Alım, metabolik yanma ve egzersiz yanması açısından kalori eğilimlerini analiz eden saat, gelecek hafta için hedefler belirlemek üzere kişiselleştirilmiş planlar da oluşturuyor.

Bu akıllı cihaz, uyurken de sizi yalnız bırakmıyor… Uykuyu yalnızca doğru bir şekilde kaydetmekle kalmıyor, aynı zamanda verileri yapılandırılmış bir şekilde sunup, uyku sırasında nefes almanın tanınması gibi ilginç ayrıntılar da veriyor… Yeni ‘’Uyku Nefes Farkındalığı’’ özelliği sayesinde, uyku sırasında nefes alışınızı izleyerek uyku apnesi semptomlarının belirlenmesine yardımcı oluyor.

Firma ayrıca launcher ve widget'lardaki iyileştirmelerle kullanıcı deneyimini geliştirdiğini belirtiyor… Yeni gelen özelliklerinden biri olan düşme tespitiyle de kullanıcının düştüğünü tespit etmesi halinde otomatik olarak acil durum moduna geçiyor.

Huawei Watch GT 4 incelemesi

HUAWEI Watch GT 4 akıllı telefonla eşleştirildiğinde tüm özelliklerini kullanabileceğiniz bir akıllı saat. Senkronizasyonu ise Android veya iOS cihazlarla kolayca yapmak mümkün. Android kullanıcıları, HUAWEI Sağlık Uygulamasını her Huawei cihazıyla birlikte gelen QR kodunu tarayarak veya HUAWEI AppGallery'den indirerek edinebilirler. iOS kullanıcıları ise HUAWEI Health uygulamasına doğrudan App Store'dan ulaşabilir.

Bu kişisel özelliklerin yanında Watch GT 4’ün özelleştirme seçeneklerinden de bahsetmek gerek. Huawei’nin çok sayıda saat kadranı mevcut ve bunların çeşitli yönlerini günün tarzına uyacak şekilde özelleştirme imkânı bulunuyor…

HUAWEI WATCH GT 4, saat kadranını ayrıntılı ve sezgisel bir ızgara menüsü ile dolduran yeni bir kullanıcı arayüzü animasyonu benimsiyor. Güncellenen Launcher V2.0, farklı işlevleri ve uygulamaları bir dama tahtası tasarımında düzenleyerek daha iyi görselleştirme sağlıyor. Bu özellikler aynı zamanda dinamik efektler ekleyerek daha etkileşimli ve akıcı bir işletim sistemine olanak tanıyor…

Huawei Watch GT 4 incelemesi

Kullanım senaryosuna göre özelleştirilebilen on binden fazla watchface seçeneği olduğunu da eklemek gerek. Saat ayrıca Daima Açık Ekranı (AOD) da destekliyor.

Watch GT 4, GT serisindeki önceki modellerin çizgisini takip ediyor. Yeşil modelde geri dönüştürülmüş materyaller ile üretilen kordonu ve çift renkli GMT tasarımıyla beğeni kazanıyor. Yeni HUAWEI saat çifti, teknolojik bir cihazdan çok lüks bir moda parçasına layık olan zarif tasarımıyla öne çıkıyor. Tüm bunlar Android ve iOS cihazlarla uyumluluğu sayesinde her türden kitle için mükemmel bir seçenek haline geliyor. Çift kanallı lokasyon takibiyle de rakipsiz konum ve rota doğruluğuna ulaşıyorsunuz.

Tabi ki böyle bir akıllı saatin dayanıklılığından bahsetmemek olmaz. İki modelde de suya ve toza dayanıklılık için 5ATM ve IP68 sertifikası bulunuyor. Yani 30 metre tatlı ve tuzla suyu serbest dalış yapabilme imkanına olanak tanınıyor. HarmonyOS yazılımıyla çalışan Watch GT 4, önceki modele kıyasa GPS iyileştirmesine sahip ve yüzde 30 oranında bir geliştirme yapılmış. Sonuç itibariyle Huawei’in bu yeni harikası her tarzdan kitle için cazip bir seçenek haline geliyor…

İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!