Huawei MateBook 16S incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 15:08

Herkese merhaba. Bugün Huawei ailesinin yeni üyesi Huawei Matebook 16s konuğum. Yüksek performans ve akıllı çözümler vaat eden bu dizüstü bilgisayarı gelin yakından tanıyalım.

İlk olarak tasarımla başlayalım. MateBook 16s, metalik kasası, ince çerçevelerle işlenen ekranı, ince gövdesi ve yaklaşık 1.99 kilogramlık ağırlığıyla rahatlıkla yanınızda taşıyabileceğiniz bir model.

Ekran boyutu 16 inç. Üst çerçeveye ürünün kamerası konumlandırılmış. Normalde MateBook serisinde kameralarımız klavyede yer alırken bu modelle birlikte kamera üst çerçeveye taşınmış. Kamera klavyede olduğunda bazı dezavantajlı durumlar olabiliyordu ama bu sıkıntı ortadan kalkmış gibi duruyor. Ayrıca klavye aydınlatılabilir. Yani gece çalışacaksınız klavyedeki bu aydınlatma özelliği sayesinde harfleri daha net görebileceksiniz. Klavyenin hemen altında büyük bir Touchpad bölümü yer alıyor. Oldukça akıcı, ek bir mouse kullanma ihtiyacı hissetmiyorsunuz. Klavyenin iki yan kısmında iki adet büyük hoparlörler görüyorsunuz. Hoparlör bazı diz üstü bilgisayarlarda altta olduğu zaman ses boğuk çıkabiliyor ya da net olarak alamıyorsunuz. Dolayısıyla burada üstte olması daha verimli bir performans almanızı sağlayacak.

Huawei MateBook 16S incelemesi

Touchpad’in altında 2 adet mikrofon var. Bu mikrofonlar yapay zekayla çalışıyor. Çevredeki sesleri algılıyor bunları ayırıp sesin karşı tarafa daha temiz gitmesini sağlıyor. Bir diğer güzel özelliği de tek elle kolayca açıp kapayabiliyorsunuz. Ağırlık dengesi ve menteşe kalitesi üst sınıf materyallerden oluştuğu için kullanıcılarına oldukça konfor sağlıyor.

Teknik özelliklerine de bakalım. Huawei Matebook16S, 3:2 en boy oranına sahip. Ayrıca 2520×1680 dokunmatik ekranı var.  1,99 kg ağırlığında 16 inçlik bir cihaz olarak öne çıkıyor. 1,07 milyar renk üretiminde bulunan ekran, dokunmatik özelliğe sahip olmasıyla da fark yaratıyor. Böylece kullanım kolaylığı sağlıyor ve çoğu zaman touchpad ile kullanmanıza bile gerek kalmıyor. Laptopun ekranının 400 nite kadar bir parlaklığı vaat ettiğini de belirtelim.

Huawei MateBook 16S incelemesi

MateBook 16’sin üzerindeki kamera da oldukça yenilikçi. Bu kamera 1080p çözünürlüğünde kayıt alabiliyor. Böylece yapacağınız görüntülü görüşmelerde daha iyi bir görüntü kalitesi yakalayabiliyorsunuz. Öte yandan Huawei, son çıkardığı MateBook’lara yeni bir kamera özelliği ekledi. Kamera sizi takip ederek görüntünüzü sürekli olarak ekranın ortasına sabitleyebiliyor. Sanal arka plan ekleme yöntemi de bu kamera tarafından sağlanıyor.

MateBook 16s, bağlantılar söz konusu olduğunda da iyi iş çıkarıyor. Sol tarafta, 3,5 mm ses jakı, tam boyutlu HDMI 2.0 çıkışı, USB-C bağlantı noktası ve Thunderbolt 4 olmak üzere 4 portun olduğunu görüyoruz.

Bir dizüstü bilgisayar alacaksanız tabi ki en önemli özelliklerinden biri işlemcisi ve performansı… Bilgisayar, Intel evo sertifikasıyla geliyor. EVO sertifikasının yer aldığı laptop’ların anında uykudan uyanabilmesi, yeni kablosuz bağlantı standartlarını desteklemesi ve uzun pil ömrü gibi önemli avantajları var ve bunların hepsi de MateBook 16s’te mevcut.

Huawei MateBook 16S incelemesi

Örneğin ilk gözle görülür olan,16s’de ekran artık dokunmatik bir şekilde bizi karşılıyor. İşlemci daha iyi ve daha iyi bir performansla çalışıyor. MateBook 16s dizüstü bilgisayarları en güncel 13. nesil Intel işlemcilerle donatılmış.

Bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsam benim için klavye de oldukça önemli. Videonun başında da biraz bahsettim. Huawei Matebook16s bu konuda oldukça iyi. Çünkü Matebook 16 da 1.3 mm bir klavye kullanılmıştı ama bu bilgisayarda 1.5 mm ye yükselmiş. Yani bu ne demek? Daha yumuşak ve daha tok bir basma hissi yaşıyorsunuz demek.

Biraz pil ve batarya özelliklerinden de bahsedelim. Dizüstü bilgisayar, 1.5 saat gibi bir sürede full şarja ulaşıyor... Cihazın içinde 84 wh bir pil gücü var. Bu özellik de 11 saat video oynatabilme ve 9 saat ofis çalışmasına olanak sağlıyor… Bilgisayarın içinden i9 modele özel 135W adaptör çıkıyor. Bu adaptörler diğer diz üstü bilgisayarlardan çıkan büyük adaptörlere benzemiyor. Gayet küçük ve ideal.

Huawei MateBook 16S incelemesi

Teknoloji demek bol dosya bol fotoğraf bol video bol uygulama demek. Ama ister bir dizüstü bilgisayarınız olsun ister bir akıllı telefon ya da tabletiniz bütün bunları aynı anda saklamak büyük bir sorun. Ama Huawei MateBook 16s ile bu soruna da çözüm bulunmuş… HUAWEI akıllı bir kullanıcı deneyimi için kullanışlı bir depolama çözümü olan PC için HUAWEI Mobile Cloud'u kullanıma sundu. PC kullanıcıları artık dosyalarını doğrudan bilgisayarlarında şifreli bir bulut deposunda güvenli bir şekilde saklayabilir ve istedikleri zaman istedikleri yerden erişebilecekler.  HUAWEI'nin yeni bulut depolama çözümü, dosyaların herhangi bir yerde güvenli bir şekilde saklanabilmesi veya erişilebilmesi için kullanıcının cihazları arasında senkronize ediliyor.

Evde, okulda, işte, hayatı her alanında kolaylaştırmayı hedefleyen Huawei kullanıcıların dizüstü bilgisayarıyla diğer cihazlara bağlanmalarına olanak tanıyan Süper Cihaz özelliğini sunuyor. Sürükle bırak özelliği sayesinde kullanıcılar, cihazlar arasında ekran geçişlerini çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Diyelim ki Huawei bir kulaklığınız varsa bilgisayarın kapağını kaldırdığınız andan itibaren direk bu kulaklığa bağlanabiliyorsunuz.

Huawei MateBook 16S incelemesi

Huawei marka laptopların son yıllarda özellikle günlük kullanımda yükselişe geçtiğini görüyoruz. Sade tasarımı, güçlü özellikleriyle dikkat çeken yeni MateBook modeli bence kullanıcılarından tam not alacak gibi duruyor. İşten eğlenceye kadar her alanda kullanım için ideal bir seçenek haline geliyor. Pil ömrü de ihtiyacı fazlasıyla karşılıyor. Benim beklentilerimi karşıladı diyebilirim.

Huawei MateBook 16S incelemesi

MateBook 16s’e Huawei’nin online mağazası üzerinden 36.999 lira karşılığında sahip olabilirsiniz. Ayrıca, yeni dizüstü bilgisayar ile sırt çantasını da almak isteyenler 999 TL değerindeki sırt çantasını 599 TL'ye alabilecek. Bunu da hatırlatalım. Merak ettiğiniz diğer konular için videomuzun açıklamalar kısmına bakabilirsiniz. Yeni bir videoda görüşmek üzere. Hoşçakalın.

İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!