Huawei FreeBuds 5 incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2023 11:20

Huawei, giriş seviyesi modelleri, üst düzey Pro sürümleri, özel moda ürünleri ve daha fazlasını içeren zengin bir kulaklık portföyüne sahip. Huawei yeni kulaklığı ile çıtayı bir adım daha yukarıya taşıdı. İşte karşınızda FreeBuds 5...

Huawei, ses yolculuğu boyunca, aşağı yukarı aynı tasarıma bağlı kaldı. FreeBuds 5 modeli, bu felsefeden radikal bir şekilde ayrılıyor ve bence şirketin bugüne kadar sunduğu en iyi kulaklık olarak karşımıza çıkıyor.

Kulaklık son derece hafif. Kasa 45 gram ağırlığında. Kulaklıkların ağırlığı ise sadece 5.4 gram. FreeBuds 5'in hızlı şarj özelliği ve uzun kullanım süresi gerçekten takdire şayan. 

Cihaz kullanıcılara 5 dakikada 2 saatlik şarj. 20 dakikada sıfırdan tam şarj. Active Noise Cancellation açıkken 3,5 saat, kapalıyken 5 saat oynatma süresi sunuyor.

Huawei FreeBuds 5 incelemesi

Ayrıca kulaklık şarj kutusuyla birlikte 30 saat pil ömrü ile karşımıza çıkıyor. AI Life uygulaması ile entegre edilen kulaklığın pek çok özelliğine buradan ulaşmak mümkün. 

Kulaklığı uygulama olmadan da kullanabilirsiniz. Ancak uygulama ile pek çok harika özellik sunulduğu için kesinlikle aksini tavsiye ederim. 

Uygulamanın ana ekranında, şarj kutusunun seviyesinin yanı sıra her bir başlığın pil seviyesini görebiliyorsunuz. 

Tıpkı müzik zevklerimizin farklı olduğu gibi bir kulaklıktan beklentilerimiz de farklılık gösterebiliyor. Kimimiz bas ağırlıklı bir deneyim isterken kimimiz ise bas yerine tizleri duymayı tercih ediyoruz. 

FreeBuds 5 işte tam olarak bu seçimi yapmanıza imkan tanıyor. Bunun için uygulamanın ana ekranındaki ses efektlerine tıklamanız ve karşınıza çıkan ekrandaki opsiyonlar arasından seçim yapmanız yeterli.

Huawei FreeBuds 5 incelemesi

Kulaklık 10 bant Ekolayzır seçeneği de sunuyor. Aynı ekranın en alt kısmındaki artı ikonuna tıklayarak tamamen sizin belirleyeceğiniz bir dinleme modu oluşturmak mümkün. 

Kulaklık ses iletim hızını 990 kbps yani ‘Saniye Başına Kilobit’e kadar çıkarıyor ve bu sayede hiçbir ayrıntıdan kaçınmayan saf yüksek kaliteli ses üretiyor. 

Normal formatın üç katı olan 990 kbps iletim bit hızı tıpkı 1080p ve 4K videoların farkına benzer bir deneyim sunuyor. 

Daha yüksek manyetik akı yoğunluğu, bas sistemine ekstra omph veren 11mm Çift Manyetik Devre Dinamik Sürücü kulaklığın öne çıkaran bir başka özelliği. 

Diğer kulaklıklarla karşılaştırdığımızda müzik dinlerken kesinlikle daha fazla ayrıntı ile karşı karşıya kaldım. 

Kulaklık ayrıca daha iyi enstrüman ayrımı, yüksek frekanslarda daha fazla netlik ve daha açık bir ses sundu. Çift cihaz bağlantısı ile birden fazla cihaz arasında hızlı geçiş gerçekten hayat kolaylaştıran cinsten. 

Daha Geniş Frekans Aralığı ise en iyi ses deneyimi için kulaklığın kulak kanalınıza oturmasına ve sıkılığına bağlı olarak sesi otomatik olarak ayarlıyor.

Huawei FreeBuds 5 incelemesi

Otomatik akıllı dinamik Active Noise Cancellation ise benim en beğendiğim özellik. FreeBuds 5, aramalar ve müzik dinleme sırasında gürültüyü uyarlamalı olarak engellemek için 3A gürültü

giderme algoritması ve derin nötr ağ algoritmasıyla birlikte çalışan üç mikrofonla donatıldı. 

Active Noise Cancellation etkinleştirildiğinde, gürültüyü engellemek için karşımıza üç seçenek karşımıza çıkıyor: dinamik, genel ve sıcak. 

İlki, kulaklıktaki mikrofonları kullanarak gürültü giderme seviyesini otomatik olarak ayarlar. 

Genel yüksek miktarda gürültüyü bastırmak için en iyi opsiyon olarak karşımıza çıkarken sıcak ise daha az gürültülü yerler için birebir. 

Oyun modunda 150 milisaniye düşük gecikme, 14,3 mm büyük diyafram kulaklığı öne çıkaran diğer özellikler. IPx4 sertifikasına sahip olan FreeBuds 5 su sıçramasına karşı dayanıklılık sunuyor.

Beyaz ve Gümüş Orman renk seçenekleri ile gelen kulaklık tüm Android ve iOS cihazları ile de uyumlu. 

Kulaklığı telefonunuz ile eşleştirmek ise oldukça basit. Cihazı eşleştirme moduna geçirmek için kutunun yan tarafındaki düğmeyi birkaç saniye basılı tutmanız yeterli. Ardından kulaklığın telefonunuzun, tabletinizin veya bilgisayarınızın Bluetooth menüsünde belirdiğini göreceksiniz. 

Fütüristik dizaynı, ses kalitesi ve çok iyi çalışan Active Noise Cancellation benim en beğendiğim özellikler oldu.

Sonuç itibari ile üst düzey özellikleri son derece şık bir tasarım ile buluşturan FreeBuds 5 müzik ve oyun tutkunlarının yeni favori cihazı olmaya aday.

İlandır

BAKMADAN GEÇME!