DE-CIX DirectCLOUD kullanmanın avantajlarını pandemi döneminde yaşayan Borusan Holding, bulut stratejisi ile başarıyı nasıl yakaladı?

Güncelleme Tarihi:

DE-CIX DirectCLOUD kullanmanın avantajlarını pandemi döneminde yaşayan Borusan Holding, bulut stratejisi ile başarıyı nasıl yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 10:42

DirectCLOUD ile Borusan Holding’in ağ performansı %51 oranında artarken, gecikme süresi %60 oranında azaldı.

Şirket ilk olarak, ofisten ofise sanal özel ağ (site-to-site VPN) ya da Microsoft Azure bulut ekosistemi ile yola çıktı. Ama Teams oturumlarında yaşanan ve 100 milisaniyeye varan gecikmeler, böyle bir altyapıda büyük PowerPoint dosyalarıyla çalışma zorlulukları, üretim tarafının 7/24 çalışan uygulamaların da buluta taşınmasıyla güvenlik ve erişilebilirlik açısından yüksek gerekliliklere ihtiyaç duyması nedeniyle Borusan Holding, BT hizmet sağlayıcısı olan Vodafone Business ile çözüm aramaya başladı ve DE-CIX DirectCLOUD ile yolları kesişti.  

Gecikme süresi 40-45 milisaniyeye kadar düştü

BT sistemlerini, DE-CIX’in POP (point-of-presence) bağlantısının bulunduğu İstanbul’daki Equinix veri merkezine taşımasıyla Borusan, DE-CIX DirectCLOUD hizmetini kullanma fırsatı yakaladı. Borusan Holding Ağ Altyapı Müdürü Gökay Kaya şöyle anlatıyor: “DE-CIX ile ilk toplantılarımızın birinde ekip, trafiğimizin izleyeceği rotayı açık bir şekilde tanımladı. Güvenli ve tamamen yedekli mimarilerini detaylıca açıkladılar. Ayrıca, hangi cihazları, markaları ve modelleri kullandıklarını bile konuştuk.” DirectCLOUD  ile Borusan, Equinix veri merkezinden DE-CIX Frankfurt’a ve  buradan da Amsterdam’daki Borusan tesislerine dedike bir  bağlantı elde etti. Kazanımlar oldukça etkili: Ağ performansı %51 oranında artarken, gecikme süresi %60 oranında azaldı ve 100 milisaniyeden 40-45 milisaniyeye kadar düştü.  

DE-CIX DirectCLOUD kullanmanın avantajlarını pandemi döneminde yaşayan Borusan Holding, bulut stratejisi ile başarıyı nasıl yakaladı

Sıfır kesinti ve yüksek performans 

“Neredeyse iki yıl oldu ve bir kez bile kesinti yaşamadık. Yedekler ve kesintisiz erişim bizim için çok önemli çünkü üretim tarafında 7/24 çalışan birçok uygulama da buluta taşındı” diyen Borusan Holding Altyapı Müdürü Gökay Kaya’nın da belirttiği gibi, Borusan’ın ana amaçları- bulut içinde yüksek performanslı ağ oluşturmayı mümkün kılan stabil ve güvenli bağlantılar- başarıyla tamamlandı. 

Bulut nereye gidiyor 

Kişisel verilerin korunmasına dair düzenlemeler izin verdikçe, grup tüm uygulamalarını buluta taşımaya devam edecek. Bulutun kurum içindeki ağırlığı arttıkça gelecek değişimler daha çok, bant genişliği tarafında olacak. DE-CIX Türkiye Bölge Direktörü Bülent Şen şöyle anlatıyor: “Tüm projenin başarıya ulaşmasının arkasında Borusan ekibi ile olan açık iletişimimiz ve Vodafone Business ile Equinix gibi iş ortaklarımızla yürüttüğümüz mükemmel işbirliği yatıyor.” Borusan, bulut stratejisinin ve DE-CIX DirectCLOUD kullanmanın avantajlarını pandemi döneminde yaşadı. Kurumda baştan başa çok kritik öneme sahip olan Microsoft 365, Teams aracılığıyla grup içinde tüm çalışanlar tarafından kolayca kullanılabiliyor.  

DE-CIX DirectCLOUD kullanmanın avantajlarını pandemi döneminde yaşayan Borusan Holding, bulut stratejisi ile başarıyı nasıl yakaladı

Başarı için güvenli ve hızlı bağlantı 

Vodafone Türkiye Kurumsal İş Birimi Direktörü Özlem Kestioğlu  proje hakkında şunları söyledi: “Dünya genelinde dijitalleşme  ihtiyaçları arttıkça, kurumlar için gerekli yatırımları yapmak ve  hem esnek hem de güvenli BT altyapıları kurmak kaçınılmaz hale  geldi. Bağlantı ve teknoloji ihtiyaçları konusunda Borusan ile uzun  yıllara dayanan bir işbirliğimiz var. Uluslararası yönetim yapısı  içinde pek çok noktada esnek ve minimum gecikme süresi sunan  bir bulut altyapısı kurmak için Borusan’ın ihtiyaçlarını karşılamak  üzere, proje iş ortağımız DE-CIX ile Vodafone Business’ın güvenli  sabit bağlantı altyapısını başarıyla uyguladık.” 

Detaylı bilgi için tıklayın.


İlandır




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!