Corfin Lubrication gres yağında bir dünya markası olma yolunda ilerliyor

Güncelleme Tarihi:

Corfin Lubrication gres yağında bir dünya markası olma yolunda ilerliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2023 14:25

Corfin Lubrication, Akoni Kimya A.Ş. bünyesinde yer alan bir marka olarak adını duyurmaya devam ediyor. Markanın en önemli amaçlarından biri de Türkiye’de gres yağı üretimini Dünya standartlarının üzerinde tutabilmektir. Yurtiçi satışlarında önemli bir konumda yer alan marka, aynı zamanda yüksek ihracat hacmine de sahip. Bu anlamda greslerin ithalat oranını azaltıp yerli sermayeyi korurken bir yandan da ihracat adedini artırarak ülkeye katma değerli bir şekilde döviz girişi sağlama ilkesini benimsemiştir. Marka bünyesinde yer alan ürünlerin yerli ve milli olması Corfin’in öne çıkan özelliklerinden biridir.

  • Corfin Lubrication yüksek ihracat oranına sahip yerli bir markadır.
  • Çevreci bir yaklaşım benimseyen marka ambalaj seçiminde geri dönüştürülebilir ürünler kullanmaya özen göstermektedir.
  • Farklı sektörler için özel gres yağlarını bünyesinde barındıran marka, demir-çelik sektöründe önemli bir yere sahip.

Corfin Lubrication Minimum Atık ve Çevre Koruma Politikası

Akoni Kimya A.Ş. ‘nin bir markası olan Corfin Lubrication, müşterilerine sunduğu gres yağları konusunda kalitenin yanı sıra çevreci bir yaklaşım sergilemeye de özen gösteren bir marka konumundadır. Bu anlamda ürünlerinin depolanması ve taşınması işlemlerinde dönüştürülebilir varil teknolojisinden faydalanır.

Ürünlerin depolanmasında kullanılan ambalajlar geri dönüştürülebilir varillerdir. Variller içinde bulunan yenilenebilir folyolar sayesinde yeniden kullanılabilir hale getirilmiştir. Bu sayede gres yağı bittikten sonra yalnızca folyosu çıkarılan varil, fabrikaya geri götürülerek içerisine yeni bir folyo yerleştiriliyor. Böylece variller yeni ürünler ile doldurularak yeniden kullanıma hazır hale getirilir.

Corfin Lubrication gres yağında bir dünya markası olma yolunda ilerliyor

Demir-Çelik sektörü için kusursuz ürünler

Demir-Çelik sektörü gibi alanlarda kullanılan ekipmanların yağlanmasında doğru yağlayıcı seçimi oldukça önemlidir. Özellikle yüksek sıcaklık ve zorlu çalışma koşulları, herhangi bir yağlayıcı ürünü seçiminde çok büyük öneme sahiptir. Bu anlamda mevcut makine koşulları ve yağlayıcı özelliklerinin birbiri ile uyumlu olup olmadığından emin olunması gerekir.

Demir-çelik sektöründe malzemelerin haddelenmesi sırasında ortaya yüksek veya düşük sıcaklıklar çıkabilir. Bu anlamda sıcaklık koşulları ile tam anlamıyla uyum sağlayabilen gres yağı kullanımı çok önemlidir. Corfin Lubrication markası bünyesinde yer alan özel yağlayıcılar, çok yüksek veya çok düşük çalışma sıcaklıklarında üstün performans gösterirler.  Aynı zamanda sürtünmeyi en aza indirerek pas ve korozyona karşı ekstra koruma sağlarlar.

Corfin her türlü ihtiyaca uygun gres yağını bünyesinde bulunduran bir markadır. Demir-çelik sektörü gibi çalışma koşulları zor olan alanlarda dahi özel olarak geliştirilmiş ürünleri taleplere cevap verebilir. Bu sayede tamamen talep doğrultusunda özel formüller geliştirir ve ihtiyaca nokta atışı gres yağları ile hizmet sağlar.

CORFINSTEEL Kalsiyum Sülfonat Kompleks Gres

Petrol bazlı standart yağlayıcılar ile karşılaştırıldığında CORFINSTEEL, daha yüksek yük taşıma, düşük sürtünme ve geniş sıcaklık aralığında çalışma performansına sahiptir. Aynı zamanda sıradan gres yağı ile karşılaştırıldığında çok daha uzun çalışma performansı sunar.

  • -20/180 °C aralıklarında kusursuz performans sergiler.
  • Aşırı yükler altında mükemmel dayanıklılık gösterir.
  • Yüksek pompalanabilme kabiliyeti ile zamandan tasarruf sağlar.

CORFIN PE 461 Sentetik Rulman Gresi

Yüksek kalitede sentetik hidrokarbon baz yağı ve poliüre kalınlaştırıcılar kullanılarak formüle edilmiştir. Aşırı yüksek sıcaklılarda üstün performans gösterir ve ağır çalışma koşullarının olduğu demir-çelik sektörü için ideal bir yağlayıcıdır.

  • -30 °C ile 200 °C sıcaklıkları arasında çalışabilir.
  • Mükemmel aşınma korumasına sahip özel katkılar içerir.
  • Uzun kullanım ömrü ve yüksek tutuculuk sağlar.

Corfin Lubrication gres yağında bir dünya markası olma yolunda ilerliyor

STEELTHERM 461 yüksek sıcaklık gresi

Yüksek sıcaklık gres yağı, ileri seviyede teknoloji ile rafine edilen mineral baz yağı ve poliüre kalınlaştırıcı malzeme kullanılarak formüle edilmiştir. Oldukça geniş sıcaklık aralıklarında çalışabilen STEELTHERM gres yağı, birçok farklı alanda kullanılabilir.

  • 180 °C’ ye kadarki sıcaklıklarda rulman yataklarında kullanılabilir.
  • Yüksek aşınma koruması sunar.
  • Korozyona karşı dirençlidir.
  • Ekstra yük taşıma kapasitesine sahiptir.

 COMPLEX AG 1500 Açık Dişli Gresi

Corfin COMPLEX AG, özel formülü sayesinde açık dişlilerde kusursuz performans sergiler. Bünyesinde mineral baz yağı içeren ürün, aynı zamanda püskürtülebilir bir yapıya da sahiptir.

  • Kalsiyum sülfonat kompleks kalınlaştırıcı malzemesi kullanılarak üretilir.
  • Yüksek sıcaklık koşullarında dahi damlama olmadan koruma sağlar.
  • Gerçekleştirilen pas testlerinin tamamından başarıyla geçmiştir.

Corfin Lubrication gres yağında bir dünya markası olma yolunda ilerliyor
Kalite Birliği Odası Milli Ses Ver Projesi Ödülü

Corfin Lubrication markasının ürünlerinin üretimini gerçekleştiren Akoni Kimya A.Ş. yüksek performansa sahip ürünleri ile ülkeye katma değer sağlaması sayesinde Kalite Birliği Odası tarafından önemli bir ödüle layık görülmüştür. Ödülün açıklaması ise "Kalite Birliğinin Milli Ses Ver Projesine uygun bir anlayışla, ülkemizin ithal etmiş olduğu ürünleri üreterek, ülkemize katma değer sağladığınız için, istihdama katkılarınız için, milli ses verdiğiniz için, ülkemizin aydınlık geleceğine dönük gayret ve çabalarınız için teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyoruz." şeklindedir.

Corfin Lubrication gres yağında bir dünya markası olma yolunda ilerliyor

Uluslararası Hadde Sempozyumu ve Sergisi Gümüş Sponsoru Corfin

14-15 Eylül tarihlerinde ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Hadde Sempozyumu Sergisi, METEM tarafından organize ediliyor. Sergi, bir öncekinde olduğu gibi Hatay’ın yanında Akdeniz’in incisi İskenderun’da gerçekleşecek. Corfin’in gümüş sponsor olarak yer aldığı sergide sektörün, teknolojik, ekonomik ve bilimsel alanlarda irdelenmesi ve yeni gelişmelerin katılımcılara paylaşılması amaçlanıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin bu alanda dünyadaki yeri ve geleceği hakkında vizyoner bir yaklaşımın oluşturulması hedeflenmektedir.

İlandır

BAKMADAN GEÇME!